• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2013-02-19 11:30:51 följande:
    HRE, jag har sms:at dig. Vill helst undvika att ringa, då jag har jobbmobil.
    Hej Snart lycklig,

    Har inboxat dig igen. Skrev ju fel nummer!!! Klantigt! Kan verkligen behöva prata med någon efter besöket hos Dr. D.
  • HRE

    Snart Lycklig, förstår att du nojar - inte alls konstigt! Men försök ta det lugnt, det är det allra bästa. Du var så stark igår så det klarar du till lördag nu;.)
    Maila Dr. D. så han kan lugna dig.
    Ha det fortsatt bra i Aten!

  • HRE

    Frågar den samlade expertisen här:
    min syster har tagit tester inför äggdonation (alltså ägg till mig). Fick tillbaka resultaten idag och hon har förhöjt prolaktinvärde. Ligger på 707, refvärde 65-470. Läste att det kunde ha med njurar att göra och hon har sen födseln njurproblem. Vad tror ni?

  • HRE

    SnartLycklig, gud så skönt! Fantastiskt med så många äggblåsor!

    Förstår att du nojar över att ta sprutan 2 på natten, ställa alla klockor som finns bara. Och be receptionen som du tänkt!

  • HRE
    Snart lycklig skrev 2013-02-21 21:42:34 följande:
    Tack HRE och Singahatjejen!

    HRE, fick du någon klarhet i din systers höga prolaktinvärde? Har hon kollats för PCO? Jag håller med Zin, vad jag läst mig till bör det medicineras. Kanske också bra för henne att få vetskap om detta, vilket hon säkerligen inte fått om hon inte testat sig för att donera.  

    Singha, visst skrev du att du gjort hysteroskopi hos Serum? Om du orkar ngn gång kan du väl inboxa mig och berätta vad och hur hon/de gör på Serum.'
    Jag pratade med min syster och hon ska ändå till barnmorska/gyn snart så de får ta nya prover på henne. Kan vara hennes njurar som spökar. Hon är i alla fall allt annat än infertil eftersom hon blev gravid tjoff av misstag för ett tag sedan. Tror inte hon har PCO. Men hon måste självklart kolla upp det. Det kanske tom är bra att hon måste ta en massa tester för min skull...
  • HRE

    Snart Lycklig,

    Ja, du har kämpat för dina 5 ägg. Men.. du har ändå 5 ägg! Och kan någon fixa det här så är det nog Dr. D! Han kommer göra allt för att du ska lyckas! Du kommer ändå få några ägg till nästa gång.

    Nu ska du bara tänka framåt och fokusera på att må bra! Lättare sagt än gjort, jag vet. Men ändå det bästa.

  • HRE

    Man kan ha B12-brist utan att veta om det. Jag fick det konstaterat för ett par år sedan och hade då mått dåligt flera år, trött, deprimerad, upprepade bihåleinflammationer.  Tydligen är läkare väldigt dåliga på att läsa av värdena... enligt läkaren som "upptäckte" det. Upptäckte och upptäckte - det var jag som bad honom kolla. Jag fick dubbla injektioner Behepan varje månad och nu får jag en injektion i månaden.

    Mitt enda problem här är att jag har fortfarande samma symptom så det är något annat också men läkarna går inte vidare med det. Men jag tror på Dr. D;.) Han hittar nog något!

    Och Ingen har brytt sig om det i fertilitetssammanhang - det är bara typ Jaha...

  • HRE
    cff skrev 2013-02-26 22:47:27 följande:

    Fick länken från Rosalind Franklin (se under Specialty Lab Requisition på den här sidan: www.rosalindfranklin.edu/cms/Microbiology/Dia... ) när jag mailade dem för att fråga vilka svenska läkare som anlitar dem. Fick också namet på en läkare i Skåne (postade hans namn tidigare här i tråden tror jag), men kommer nu få hjälp av min ordinarie läkare som lovat vara kontakt (men det är jag själc som fixar med provtagning och skickar provet och betalar och så - men man behöver att en svensk läkare skriver remiss för själva provtagningen i Sverige - hade iof kunnat fixa det "privat" också, men ännu enklare att gå till ett vanligt labb).
    Har du namnet på läkaren i Skåne? Skulle vara super! Hittar inget tidigare i tråden. Eller rättare sagt vet inte hur man ska leta.
  • HRE
    Vilaa skrev 2013-03-02 14:14:53 följande:

    Tack =) Jag har tagit provet idag, för fick massa mens helt plötsligt så passade på, lite omständigt var det men det är red/pink som det står i anvisningarna så det ska väll funka. Så har lagt in det i kylen nu, hur skickar man sen? Köper man vanliga svenska frimärken och stoppar på lådan eller? Jag är helt lost i allt sånt här =)
    Jag gjorde så som CurlyRed skriver. Lindade in det i lite sån där bubbelplast tror jag och ett vadderat kuvert. Sen skickade jag det som vanligt. Inga problem alls. Köpte inte  heller särskilt vatten utan kokade själv enligt Penys anvisningar. Tydligen håller det sig ganska länge.
  • HRE
    che71 skrev 2013-03-05 18:55:18 följande:
    Ni som varit i Aten: Är det lätt att hitta Life clinic om man vill promenera från Halandri tunnelbanastation?
    Är det skyltat till Genesis Hospital o ligger Life Clinic i det sjukhuset?

    Tar man tunnelbanan direkt från flygplatsen till stan o hotellet o vad kostar det?

    När man går på apotek där, ligger allt man behöver framme eller måste man fråga efter det?
    Får man köpa hur mycket man vill?

    Fick ni med er utförliga instruktioner från Dr D angående blodprov o IL dropp eller får man det först efter svaren från USA?
    Hämtar ni sen ut IL dropp i Sverige med Dr D:s recept?
    Jag skulle inte rekommendera att promenera, i alla fall inte dit. Visserligen bara rakt fram men tar lång tid. Jag tog taxi dit och promenerade tillbaka och det var mycket längre än jag trodde. Dessutom väldigt trafikerad väg.
    Finns ett jättebra lunchställe som Dr. D. rekommenderade mig, på andra sidan gatan från Genesis Hospital, mittemot en bensinmack, inte den närmst sjukhuset utan nästa. Stället ligger på vägen från Halandri till sjukhuset men alltså nära sjukhuset.
    Life Clinic ligger i Genesis Hospital och taxichauffören visste direkt var det var. Det är lite snurrigt där inne och bered dig på att vänta... Jag betalade någon typ av patientavgift på 15Euro, funkade bara med kontanter.

    Ta tunnelbana eller bussen som rekommenderats ovan till stan. MEN, kolla så det inte är strejk när ni ska hem! Var strejk dagen när jag skulle åka hem så det var bara till att ta taxi. Kostade visserligen bara 40 Euro men ändå.
    Jag fick inga instruktion avseende mediciner eller mediciner med mig hem men beror säkert på vad han misstänker man har för "fel".
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!