• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    che71 skrev 2013-03-05 19:25:38 följande:
    ok tack för information!!
    fick du inte IL dropp varken där på plats eller med hem?
    Detvar ju några veckor sen du var där, hur lång tid tog det att få svar o vad sa Dr D, vilken behandling får du nu?
    Nä, jag fick inget dropp. Det beror nog på vad man planerar härnäst också.
    Det var inget större fel på mitt immunförsvar just nu men han menar att om jag blir gravid kommer det att triggas igång så vid nästa behandling ska jag ha immunsupport. Och att det antagligen pendlar beroende på hur jag mår. Det tog knappt en vecka att få svaren och sen bokade vi telefontid och gick igenom svaren och han gav en behandlingsplan.
  • HRE

    cff, på din fråga om någon varit i Aten och inte fått konstaterat problem med immunförsvaret.

    Jag var där för en månad sedan och mina prover var ganska ok. Ett par av testerna var förhöjda/för låga och det tyder på att mitt immunförsvar inte är som det ska. Men det var alltså ingen större fara just nu. Dock menade han att blir jag gravid så sätter kroppen troligtvis igång och därför ska jag ha immunbehandling inför nästa försök.

    Jag ville gärna kolla upp detta eftersom jag kanske ska göra äggdonation med min systers ägg. Och är det immunförsvaret som spökar så blir ju inte det så mycket bättre.

    Gick till en gynekolog i Gislaved förra våren och han pratade mycket om immunförsvar. Och läkarna på CFC kan också "erkänna" att det spelar roll. Men de har ingen lösning så det händer inte mycket mer (förutom kortison och hcg, så inte helt sant så, men de går inte så djupt i det). Känner väl också att i mitt fall så hänvisar de bara till åldern, 44, och så är det nog sagt om det liksom.

    Så absolut, Dr. D. kan komma fram till att det inte är något fel. Men jag tror att när man väl åker så har man kollat upp mycket och vet att något inte stämmer. Det är ju inte så att man åker efter sitt första misslyckade IVF...

  • HRE
    Snart lycklig skrev 2013-03-26 15:30:44 följande:

    Tack snälla du och alla andra! Era tummar och lycka till hjälpte. Tre blåsor hade blivit fyra, trots 75 Menopur de senaste dagarna. Tre ägg plockade Dr D ut. Som vanligt var den största tom. Den som tillkommit var ju lite mindre och frågan är om dt ägget var moget. Vet ej ännu, får säkert besked imorgon. Jag är jätteglad f detta resultat i denna "dåliga" cykel. Jag hoppas på två befruktade. Då blir jag jätteglad. Dr D skämtade om att jag idag kunde bli berömd, då dt var ett TV-team där. Nej tack, sa jag! Nu på flygplatsen o väntar på hemfärd.
    Hej Snart Lycklig! Och grattis till lyckat äggplock - tur du åkte;.)
    En fråga  - innan du går igång med stimulering - gör du VUL då och scannar till Dr. D som kollar eller du bara berättar för honom vad gyn säger och så får du en behandlingsplan utifrån det? Tar du blodprov då också?

    Jag funderar på att ta ut ägg på CFC men de vill med all säkerhet köra på med samma höga dos som förut. Och lite svårt att förklara varför jag vill ha VUL att scanna in. Jag kan ju liksom ta vilken dos jag vill sen tänker jag...
  • HRE

    Hej! Länge sen jag skrev här. Fattade ett beslut häromdagen och var på CFC idag och började spruta! Planen är att ta ut ägg och frysa in och sen spara ihop till ett antal och den cykeln köra på hårt med immunsupport och priming. Lite oklart om befruktning bara, mitt ex vill vara med men vi får se. Känns bra vilket som, äggen kommer ut och sparas i alla fall så inte varje cykel bara går till spillo.

    Ni som gör IVF i Aten, Snart Lycklig och andra, hur ser era doser Menopur ut och hur länge brukar ni stimulera?
    Har nämligen tänkt ta lägre dos än vad CFC normalt rekommenderar, idag ville de höja till 450 från början men med tanke på att enda gången jag tagit mer än 375 var sista gången och då med sämst ägg så ändrade de sig och sa vi skulle köra som innan. Jag har precis tagit en spruta med 300, men vet att Dr. D. rekommenderar mycket lägre dos än så. Vet att ni tar prover under stimuleringen också men jag har inte alls kollat upp var jag kan göra det så får köra på utan.

  • HRE

    Tack Singhatjejen. Hm, hur ofta tar ni prover under stimuleringen? VUL kan jag ju göra på CFC och hormonprover hos Cura Öresund. Men får man svar direkt på blodproverna?
    Mailar Aten också;.)
    Det här beslutet tog jag liksom i söndags så här går det undan!

  • HRE

    Tack för alla svar! Och Snart Lycklig - så många ägg du har nu;.)

    Hur länge brukar ni typiskt stimulera? På låg dos alltså?

    Jag har mailat Dr. D. så får se vad han svarar. Skönt att vara igång i alla fall - har känt att tiden bara gått...

  • HRE
    Snart lycklig skrev 2013-06-26 15:29:29 följande:
    HRE, jag började denna gång att stimulera på cd 4 (OBS, efter nedreglering) och ÄP idag var på cd 17, alltså 11 stimuleringsdagar, Ovitrelle 12:e sprutdagen.
    Vad menar du med nedreglering? Jag har alltid bara kört korta protokollet så kan inte riktigt det där...
  • HRE
    Snart lycklig skrev 2013-06-30 10:42:01 följande:
    Angla, det låter ju bra. Kanske har du skrivit det tidigare, men jag kommer inte ihåg. Varför blev det totalfrys? Det finns ju forskning om (och även Dr D säger) att det ökar chanserna till graviditet när man återför i en cykel där man inte stimulerat fram ägg.
    Hej!
    Jag har också hört det där om att chanserna ökar utan stimulering. Funderar på hur jag ska göra framöver. Nu ska jag ju frysa de ägg jag fått ut, befruktade. Och tänkte sen köra på åtminstone en gång till och se vad som händer. Men frågan är om det är bättre att prova utan stimulering när man sätter tillbaks ägg. Har denna gång fått hcg under stimuleringen och på mitt förslag sa läkaren att man absolut kunde prova Irap. jag försöker att inte tänka så långt nu - har alltid varit sån som planerar en massa och det kan också vara ganska stressande. När det inte går som man planerat alltså...
  • HRE

    Hej,
    Skriver inte här så ofta men läser. Ska väl igång med nytt IVF-försök nu i dagarna. Har Dr. D. semester nu eller? Skulle behöva IL. Har annars någon att sälja? Bor i Malmö så hade ju varit enkelt med någon ganska nära.

  • HRE

    Maxad, så härligt! Jag tror också det här med höga doser är dåligt för äggen. Och det vet ju läkarna! Ändå kör man på det. För man anser att antalet ägg är viktigare. Men man kan ju ha 20 dåliga ägg - lär ju inte resultera i bebis i alla fall. Ett bra ägg räcker.


    Du ger mig hopp också! Är också 45 och rejält nojig för min ålder... Dr. D. sa i mars när jag var där att han tror på mina ägg så ska snart köra ett par försök med immunbehandling, har jag aldrig gjort.

    Klart du blir gravid nu! Och hur som så vet du att du gjort allt rätt den här gången - det visar ju resultatet. Jag håller tummarna stenhårt!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!