• HRE

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stjärnan06 skrev 2013-12-19 08:16:39 följande:
    Vill tipsa om att jag äter trombyl, prednisolon och östrogen tablett 2 ggr per dag sen insättningen + fortsatt med prasteton hela tiden.
    Tagit progesteron 2 ggr istället för 3 ggr per dag. I ett halv år har jag ätit multivitamin kvinna, d- vitamin, zink folsyra och omega 3 varje morgon och kväll. Samt 3 tabletter prasteton varje dag.
    Tidigare har jag haft svårt att kontinuerligt ta tabletter!! Gör det alla kanske det som behövs!!!! Rusa till Apoteket på lunchen o köpa fler test!!
    Hej,
    Ska snart igång här också! Funderat mycket på det här med östrogen. Varför har du fått det?
  • HRE

    Hej alla!

    Snart bär det iväg för mig till Riga och äggdonation. Men... jag upptäckte att stället jag fått IL-dropp på tidigare inte gör det längre utan ordination. Som jag är mycket osäker på om jag får.

    Har någon något tips på läkare/klinik/vc nära Malmö?

    Snart Lycklig - jag har inte läst på ett tag så undrar Hur går det? Är väl nära nu;.)

  • HRE

    Hej!

    Malmö/Skånetjejer: Efterlyser igen! Vet ni någon som sätter IL-dropp? Vårdcentralen som hjälpt till innan vill nu ha läkarordination.

    Känns som jag provat alla VC i Malmö men kör gärna en bit bara man får hjälp!

    Inboxa mig gärna så jag inte missar svar!

  • HRE
    Sunlight skrev 2013-12-14 17:53:28 följande:
    Tack Katt. EGV i Riga. Ni som väljer att åka till Riga. Välj nya Ava eller gamla AVA välj det. Lägg inga pengar på EGV fly till ett annat land i värsta fall. Jag ska försöka med Invicta i Polen i Gdansk som nästa klinik dom är riktigt high tech och tar även immun problem och de som har haft ett flertal missfall på högsta allvar.
    Jag har haft lite kontakt med isisis som fick två sjudagars som resulterade i hennes tvillingar  på Invicta. Det var det inte tal om på EGV dom gör inte ens sex dagars blastocyst som ändå är vanligt i hela världen. Att få hjälp med il var det inte heller tal om. Dom klantade sig och hade ingen koll på när jag skulle komma och då hade jag ringt ett flertal gånger för att undvika missförstånd. Dom sparade till och med in på samtal. Man märkte att det var alltid jag som betalade för alla samtal. Det bara blev så att jag ringde upp dom till och med labbet väntade med att ge besked så att jag fick betala telefon kostnaden.  
    Jag har min pojkväns spermier där. Jag är orolig för att dom inte tar hand om dom. Det skulle inte förvåna mig om dom råkade förstöra spermierna nu när de redan har tjänat pengar på mig (min pappa) under så lång tid. 
    Det är hemskt och jag skäms nu min pappa har ställt upp så länge med pengar. Jag vill egentligen inte pressa honom på mer pengar. Det är så fruktansvärt att de har missbrukat vårt förtroende. Jag har ångest som har använt min pappas pengar på en usel klinik men jag måste gå vidare och hoppas på ett bättre resultat. 
    Jag ligger lågt nu orkar inte fråga om pappa kan hjälpa mig igen men hoppas jag kan spara ihop pengarna på något sätt.Glad
    Sunlight, jag har samma erfarenhet av EGV. Var där i tisdags för att få insatt blastocyster. Ägg från min 25-åriga bevisligen fertila syster och sperma från en bevisligen fertil man. Endast ett av åtta embryon hade överlevt - ett uselt resultat för ÄD. De hade precis som med dig lovat att ge mig IL men väl på plats var det väldigt besvärligt och osäkert och de pratade om risker etc. Jag har noll förtroende för dem nu. Känner att de har inte alls tagit hand om fina ägg och detta har jag liksom levt på ett helt år som garantin för att jag verkligen får barn. Det enda positiva var att läkaren var väldigt noga när han satte in blastocysten men vad vet jag vad det betyder. Jag är ändå glad att jag har en fin blastocyst i mig - tänker att överlevde det EGV så ska det nog klara sig;.) Jag fick sedan akupunktur hos nya AVA (för det kan man inte få på EGV) och de fick jag fullt förtroende för. Så VARNA alla för EGV!
  • HRE

    Hej! Mig har ni inte hört ifrån på länge! Kul att se att många lyckats och kanske speciellt till dig, Snart Lycklig. Vi pratade ju i Aten för två år sedan om ÄD och nu är du gravid;.) Härligt!
    Här går det inte lika bra - tre ÄD under förra året, sista dagen innan nyårsafton. Min kropp vill alls inte bli gravid. Nu senast fick jag en rejäl immunreaktion, blev sjuk. Febrig, ont i ländryggen och armarna. Värdena sköt i höjden. Jag hade bokat IL på min vårdcentral tre dagar efter FET och det var väl ok. Men det som inte fick hända hände. Apoteket hade inte beställt hem IL eftersom just den storleken på påse var restnoterad och de hade inte kontaktat mig om detta. Så när jag var där på morgonen och skulle hämta så fanns ingen medicin. Och IL är ju inget som något apotek har på lager så min kropp kunde fortsätta med projekt stöta bort... Fick mail från Dr. D: I think you are pregnant - you must have an infusion today asap. Och jag kunde inte göra något. Så det blev ingen bebis.
    Nu har jag varit i Aten och gjort hysto och nästa insättning blir första veckan i mars. Dr. D. hittade inga andra fel på mig så det är "bara" mitt immunförsvar.

  • HRE

    Lite svar, lite frågor och lite funderingar...

    IL går inte på högkostnadsskydd så inte lönt att få någon att skriva svenskt recept. Inte så dyrt men be apoteket beställa 250 ml påsar - som jag förstår finns inte 200 längre. Sist jag beställde var 100 mil restnoterade - vet inte hur det är nu.

    Vad gäller utländska recept så har jag aldrig upplevt problem. Det som tydligen är viktigt är att det är original, dvs inte på mail. Men skriver man ut i färg är det ingen som reagerar. Vad gäller recept från Dr. D. är det ju ganska lätt att gå in i dokumentet och både ändra ordination och datum;.) Spara och skriv ut i färg!

    Fråga på IL: enligt Dr D ska IL späs med natriumklorid. Men enligt min sjuksköterska är det redan gjort i påsarna nu  och inte heller utrymme att fylla på i påsarna. Är det så? Annars har jag fått outspätt de senaste gångerna och det har iof inte skadat men kan vara bra att veta.  

    Jag är också ordinerad Neuopgen-sköljning och injektioner. VET gynekologer hur de ska utföra sköljningen eller behövs utförligare beskrivning?

    Jag är klart lite orolig för alla mediciner man trycker i sig. Men känner att alternativet att leva utan barn gör att jag inte tvekar. Får ju förslag om hund, stödperson, adoption men känns ju inte som så goda förslag. 46, singel och en historik med återkommande depressioner - tror inte adoption går så smidigt och blir så bra... Rund som en boll i ansiktet är jag av all kortison och jag får fruktansvärda blåmärken av Fragmin men det går väl över;:) Har dock väldigt svårt att hålla vikten och det är jag ju inte nöjd med förstås. Ska man lägga på sig 15-20 kilo som gravid behöver man ju inte starta med övervikt...

    Många frågar mig vad IL egentligen gör - är det någon som kan förklara enkelt?

    Jag gjorde hysto hos Dr. D för någon vecka sedan. De var SÅ snälla på sjukhuset - jag har aldrig känt mig så ompysslad;.) Och Dr. D tror ju verkligen på en - så skönt. Nästa gång vi ses vill jag se dig gravid sa han!
    Allt såg fint ut sa han, hade två polyper han tog bort men de hade inte påverkat ändå. Det är helt enkelt mitt immunförsvar som sätter igång. Och något har hänt i kroppen för känns som att min ÄL varar hur länge som helst! Rejält! Fina egg white-blödningar, bröst så spända så det gör ont och mycket intressanta drömmar. Jag som helt stängt av sexdriften, haha! Jag tror det är bra i alla fall!

    Tog Zoladex-sprutan i förgår och jäklar vilken spruta! Ska se om jag kan lägga upp bild här. Kan ni få Procren i stället så ta de! Sen måste jag säga att när jag väl satte denna gigantiska spruta så gjorde det inte och och jag har inte fått blåmärke heller. Tycker nog apoteket kunde sagt att helst skulle vårdcentral sätta sprutan. Men jag fixade det fint!

  • HRE

    Bild på vad som måste vara världens största spruta! Rena stoppnålen. Jag letade länge efter sprutan som skulle in i kroppen men det var visst denna;.)

  • HRE

    Ja, visst är nålen hemsk! Och eftersom man inte får professionell hjälp så gör man ju allt själv. Och det kan innebära risker - inte behandlingen i sig.


    Tyvärr hör man ju ofta från gyn, psykiater/psykologer och läkare att man måste acceptera att man inte kommer få barn. Acceptans-uttrycket är jag så trött på. Jag ska acceptera när jag gjort ALLT! Så ibland tänker jag att det är det svaret man får från svensk sjukvård. Inte förrän man har sin bebis kan man bevisa att det inte var onödigt och en dum dröm.

  • HRE

    Hej!
    Nu är jag igång! Första VUL idag, första blodprov idag, första IL idag och första Progynon!

    Hämtade ut Neupogen på apoteket och diskuterade spruta med dem. Neupogenet kommer ju i små flaskor och jag ska ta en halv sådan. Men vilken spruta kan man använda? Enligt apoteket så har Menopursprutorna en annan gradering. Hur har ni andra gjort med Neupogen?

    Har även undrat innan om alla gyn vet vad det innebär med en sköljning med Neupogen?

  • HRE
    leah2012 skrev 2015-02-16 22:33:16 följande:

    HRE jag använder Menopursprutorna. Det går jättebra. Tycker bäst om dom. Vad föreslog apoteket dig att använda då?


    Apoteket föreslog ingenting egentligen utan ville jag skulle kolla med läkaren. Men är det samma gradering eller du bara höftar en halv flaska?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!