• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2012-08-25 14:01:20 följande:

    Yes, han säger att jag ska trappa ned varje månad och börja om. Han gillade inte att jag hade ätit kortison i våras i förebyggande syfte, 100 dagar, som jag fick ordinerat av min svenska läkare.

    Vad tråkigt att det är så många olika bud =( Jag tycker ändå det går lite framåt här, när jag gjorde min missfallsutredning fanns det inga mediciner alls att testa enligt gyn, möjligtvis trombyl kunde man sträcka sig till.. Nu verkar det mer och mer vara prednisolon hos många, och snart kanske ännu mer..?

    Men jag minns när jag åt prednisolon så läste jag här på fl hur viktigt det var att börja med pred långt innan för att dämpa immunförsvaret innan, nu verkar nya buden vara att typ chocka kroppen när man väl är gravid eller gör ivf.. Så svårt med alla olika bud liksom.  
  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2012-08-24 14:24:58 följande:
    Oj, hela 12 pers i studien...! Äsch, det var den löjligaste artikeln jag nånsin läst.

    Vänta inte, sök hjälp och spara pengar, tid & energi istället!! Det gör man genom ett Dr D-besök Solig 

    Äsch jag tycker det är bra att det bedrivs forskning iallafall, även på bara 12 pers.. det är ju underligt att det just på dessa 6 är samma och på dom andra 6 samma liksom. Jag är inte redo för utlandet, jag tycker det känns läksigt, är rejält hypokondrisk och vill ha vår (förvisso lama) sjukvård att kunna vända mig till om jag får bieffekter eller så. Men jag är intresserad av olika behandlingar, vem vet vart man hamnar i framtiden.
  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2012-08-26 11:51:29 följande:
    Men ni får inte gå på saker & ting bara för att en läkare säger grejor bara för att slippa argumentera! Tjorven har helt rätt Glad. Jag har hört läkare som sagt både att 5 mg kortison ökar risken för fosterskador och att IL är livsfarligt, gå inte på allt, de säger så bara för att få en end of discussion. Ivig är inte förbjudet i någon sammanhang, så arbetar inte Socialstyrelsen. Men det används inte i våra sammanhang, det är en stor skillnad. Sen är det mycket märkligt om ni har läkare som inte känner till IL eftersom det är en vanligt förekommande produkt, det låter som att personen ifråga återigen svarade så för att slippa hantera det. IL är inget konstigt!! Byt läkare Glad

    Men varför skulle man som fert.läkare vara ointresserad av något som kunde hjälpa? Alltså vad ligger bakom? Det var nån som nämde tidigare att en del får det av läkare i sverige men ingen kan nämna nån läkare som ger det ? Det låter ju jäkligt konstigt att man bara skulle förkasta något som är ofarligt att testa?
    tjorven01 skrev 2012-08-26 11:38:02 följande:
    Det kan nog stämma
    I fertilitetssyfte används det inte men förbjudet är det inte
    Hittar du en läkare som går med på att skriva ut det kan du få det men det finns inget preparat som går under högkostnadsskyddet idag så det är bara att punga ut 11000 kr för medicinen själv för varje infusion
    Fram till juni fick jag det tom på högkostnadsskyddet men i juni togs det bort därifrån för att tillverkaren ville tjäna mer pengar på medicinen
    Andra patienter som är riktigt sjuka och behöver IVIG får det på sjukhusen helt gratis men där kvalar inte jag riktigt in
    Så du lägger ut 11000 varje månad? Åh herregud! Och 300 i athen? Konstig prisskillnad =(
  • Vilaa
    TWH skrev 2012-08-26 16:30:59 följande:

    jag har inte hört om någon annan klinik el stad i Europa än London och Aten.

    För mig som är intresserad av det pga upprepade missfall är det jäkligt motigt att det inte är fel =(  Ni som gör ivf och så får ursäkta mig men känns som man i Sverige ändå satsar en del på sånt men upprepade missfall är verkligen en glömd förjävlig situation.
  • Vilaa
    HollyGolightly skrev 2012-08-26 23:19:32 följande:
    Vilaa: både upprepade missfall och misslyckade IVFer pga att embryot inte fäster är problematik som kan härröras till immunologiska orsaker och båda problemen är eftersatta i Sverige. Jag har inte en massa missfall bakom mig, allt ser bra ut, men det hjälper ju inte när IVF efter IVF misslyckas och läkarna bara säger "vi vet inte mer än så här, allt ser bra ut, fortsätt försöka". Självklart förstår jag att det är fruktansvärt tungt att drabbas av missfall gång på gång, men det är inte mindre frustrerande, tungt och sorgligt att kasta perfekt embryo efter perfekt embryo i sjön för att svenska läkare inte har någon plan B. Så det är hela immunproblematiken som behöver lyftas i Sverige, inte bara missfallen. (Förstår så klart att du inte menar illa, vill bara nyansera lite. )

    Ja förståss, det måste vara ett helvete att inte bli gravid =( Jag förstår precis hur det är att läkarna inte kan göra något, har själv hört det många gånger. Och när jag fick missfall i vecka 15 + så sa gynekologen att det "kan egentligen inte hända", kul att höra sånt liksom.. Det är ju förvisso ovanligt med missfall efter v 12 men mig har det då hänt =( Jag tror på både immunproblem och den nya forskningen om "superfertil" i mitt fall, att  jag blir gravid väldigt lätt och sen sparkar kroppen bakut. Det konstiga är bara varför kroppen ibland accepterar det så många veckor.. =(
  • Vilaa
    TWH skrev 2012-08-27 20:30:14 följande:
    Fick idag svaren på kromosomanalysen av embryot som jag tvingade till mig på dr Ds inrådan. Det var triploid, dvs gravt missbildad m trippel uppsättning av kön, xxx. Den hade aldrig överlevt och de flesta dör i magen innan födsel. Eftersom vi haft så många missfall så undrade jag såklart om detta kan vara orsaken men nej, detta händer när ägg o spermie ska smälta ihop, det kan vara 2 spermier som fastnar samtidigt. Skumt detta. Bara otur säger läkaren. Jag har läst på amerikanska sidor om detta nu och det finns inget som tyder på återupprepade fall, och det har inget m ålder att göra (puh). MEN eftersom detta uppstår när ägg o spermie går ihop pratar vi nu om att gå över till ivf - för att eliminera alla risker, då de borde se om ägget delar sig konstigt. Så nu till min fråga - var gör man bäst en ivf (har precis fyllt 39) med en klinik som förstår o accepterar dr Ds metoder? Vi bor i Sthlm.

    Tror du det inte är immunproblem längre då som gör att du får missfall? Jag har kollat 2 foster med, dom brukar vilja göra det när man haft många missfall, så dom 2 senaste som har kunnat kolla på har jag kollat och båda har varit normala. Inget som förklarar missfallen.  
  • Vilaa
    TWH skrev 2012-08-29 18:58:35 följande:

    Vilaa, jag har inboxat dig
    Och jag har svarat =) (Ifall att det inte skulle komma fram får du hojta till)

    Glömde skriva att jag även gjort en operation för att ta bort sammanväxningar i livmodern, jag har hjärtformad livmoder. Blev tyvärr missfall efter det ändå.  
  • Vilaa

    Om man åker till aten, hur tar man blodproverna sen när man är hemma och han vill höra hur det går liksom om man ska ändra någon medicin? Jag tvivlar på att min vårdcentral är intresserad av att bjussa på sånt =(

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!