• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Jooosen skrev 2019-08-19 12:29:40 följande:

    Jag vet! Känner mig galen här hemma. Då blir det två månader framskjutet. Dumma jävla fotboll haha... får du ev börja nästa vecka om mensen kommer? Kör du korta protokollet då?


    Hoppas att ni slipper vänta två månader!

    Japp, först sa gyn att det var kört om jag får mens den här veckan men sen sa hon att det kanske går att fixa. Hoppas på den mens! Då blir det korta protokollet med 175 gonal-f.
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-08-19 13:21:24 följande:

    Okej då hoppas vi på det!! Denna väntan är ju så jobbig. Min kille sa nu att han skippar resan i sep om det sammanfaller samma datum!! Så skönt :). Blir korta för mig oxå igen. Startar på 150 tror jag. Exakt samma upplägg som för ett år sen. Håller tummarna att ni får starta denna mens!


    Vad skönt att han är ok med det! :) Och tack för pepp, är bra med några extra tummar ;)

    Förra behandlingen fick jag bara ut sju ägg så hon tyckte att vi kunde börja lite högre, hoppas att det inte blir för mycket!
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-08-19 13:46:27 följande:

    Okej men det låter ju logiskt att höja lite då! Jag fick ut 10 o börjar på 150 så 175 för dig känns ju rimligt! Blir säkert lagom :). Känner du dig optimistisk eller pessimistisk denna gång? Tyvärr känner jag INGET hopp alls....


    Inte jag heller. Jag är fast i tanken att det inte kommer att gå vägen alls tyvärr. Försöker ibland att förbereda mig på att aldrig få barn, liksom känna på tanken. Oftast skitjobbigt..

    Ibland kan jag känna mig lite mer hoppfull men planerar hösten och vintern som att alla behandlingar kommer att misslyckas. Funderar på att prata med någon professionell när jag får mens efter nästa behandling för det känns osunt att vara så pessimistisk.

    Hur går dina tankar, tror du att det lyckas någon gång?
  • Ölandstoka
    Den mysiga skrev 2019-08-19 15:18:27 följande:

    Hej! Här är en till bebissugen ????

    Jag ska göra de hormonprover som behövs och hör på flera håll att prov ska tas på dag 3. Men samtidigt från kliniken Ovumia i Finland säjer det att bara Amh värde behövs och det kan tas när som helst i månaden. Vet ni?

    Känner mig förvirrad

    Tänkte annars ta dessa värden

    werlabs.se/blodprov/fertilitetstest/


    Kul med fler :)

    Tror att det är olika på olika kliniker och även beroende på er problematik. På mig tog de bara amh utan att fråga var i cykeln jag var.
  • Ölandstoka
    Edaa83 skrev 2019-08-19 16:12:27 följande:

    Hänger på denna tråd. Vi är redan igång med vår resa. Det är första gången som vi använder oss av IVF. Vi har försökt under 5 års tid att få barn på egen hand men nu valde vi att ta hjälp. Behandlingarna sattes igång snabbare än vad vi någonsin trott. Börjar med sprutor för ca tvåveckor sedan. Ultraljud i måndags, äggplock i torsdags för att sedan göra återinförande av embryo i lördags.

    Nu är det bara vänta???????????? ingen av oss har nog förstått vad vi håller på med.

    Hur mår ni under behandlingen? Har ni förstått allt? ????????


    Haha känner igen det där. Första behandlingen gick väldigt snabbt för oss också. Kan ibland verkligen inte förstå att jag har genomgått en ivf liksom. Hade inte så mycket biverkningar, det kanske gjorde att det kändes mer overkligt.

    När har du testdag? Har behandlingen gått bra? Håller timmarna för att det går vägen :)
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-08-19 19:05:04 följande:

    Ja men jag känner exakt likadant. Förlikar mig varje dag med att det kanske inte blir några barn. Kollar upp vad som krävs för adoption redan nu! Skulle oxå behöva prata med någon. Gäller bara att ta tag i det. Är din sambo mer optimistisk än du?


    Han pratar alltid i termer som "när" och han är helt övertygad om att det kommer att gå. Och det är jättebra att han är positiv men det blir ju en klyfta eftersom vi ofta har svårt att förstå varandra.

    Känns det skönt att fundera på andra alternativ, tex adoption?
  • Ölandstoka
    LLW skrev 2019-08-19 21:47:12 följande:

    Så var vi hemma efter första besöket på Livio Falun! 10 timmar tog hela resan + besöket.. Hoppas det är värt det!

    Vilken jäääääkla skillnad från landstingets klinik! Wow! Här skräddarsyr de behandlingen utifrån oss och istället för att man ska passa in i samma mall som alla andra. Väldigt nytänkande och öppna för förslag.

    Jag kommer dels få ta Prasteron som ska förbättra äggkvalitén, min man har fått mediciner som ska förbättra hans spermier, vi kommer vara med i en studie kring intralipider samt att vi ska få testa något som kallas PICSI, där de testar spermierna på ett nytt sätt för att välja ut de allra bästa. Känner mig smått överväldigad men så himla trygg i att få denna hjälp!

    Börjar med Prasteron idag och om en vecka börjar jag spraya med Suprecur. Sen om ca 3 veckor ska vi tillbaka till kliniken för fler tester och för första intralipiddroppet! Då ska mannen även lämna prov så de kan göra PICSI en gång innan äggplocket.

    Det känns så skönt att vara igång igen! Lite rädd för biverkningarna av sprayen och Prasteronet (innehåller testosteron så kan få en del tråkiga biverkning...) men jag får ta det! Vi kommer även höja dosen av menopur från 187 till 225. Hade en läkare som kändes väldigt kunnig och insatt i vår historia. Hittills väldigt nöjd med Livio Falun!


    Skönt att det känns bra! Och vad spännande att prova något nytt, hoppas att det är precis vad fin kropp behöver :)
  • Ölandstoka
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-20 09:04:45 följande:

    En liten uppdatering från mig:

    Satte in ett 5-dagars (FET) den 8/8. Testdag imorgon (21/8) men har känt att det är något på G... Konstig värk som inte är som mensvärk och mensen 5 dagar sen. Så igår tjuvtestade jag (det var dessutom min födelsedag och kände på mig att det skulle bli ett fint besked) och testet visade ett superstarkt PLUS! Helt sjukt... Kunde inte tro det så var tvugen att testa igen på lunchen och jodå, fortfarande ett starkt plus :)

    Men nu på morgonen såg jag att det hade kommit lite blod när jag gick på toa.. Rosa-aktigt i färgen och väldigt lite, syntes bara när jag torkade mig. Men hjärtat i halsgropen och nu är jag såklart jätteorolig. Vet att det är vanligt med blödningar i början av grav men usch, det här känns inte bra..


    Blandade känslor förstår jag men ett stort grattis! :) Som du säger är det vanligt och säkert ingen fara men förstår om det känns skakigt.
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-08-20 10:08:51 följande:

    Äggplock imorgon och jag känner mig så svullen! Önskar jag kunde vara hemma från jobbet men ska jobba till 19... Drömde att vi fick ut 40 ägg haha! ;) Blev 13 sist så förväntar mig något sånt men hoppas minst 8 iaf.


    Haha roliga drömmar man kan ha. Ja jag längtar inte efter att vara svullen igen! Hoppas att det går bra imorgon :)
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-08-21 10:28:37 följande:

    Äggplock gjort, 12 ägg ut. Gjorde lite ondare än sist men hanterbart. Fick 13 sist så väldigt likt. Tid för återföring bokad på måndag. Ska ringa imorgon och höra hur befruktningen gått.


    Skönt att ha det gjort, bra antal också :) Hoppas att du får vila ut idag och får riktigt bra besked imorgon.
Svar på tråden IVF hösten 2019