• Ölandstoka

    IVF hösten 2019

    Fifen skrev 2019-08-21 14:14:49 följande:

    En fråga till alla, hur har ni gjort med att prata med er omgivning?

    Jag är väl lite special eftersom alla vet att jag genomgått livmodertransplantationen, så alla vet om att vi ska påbörja IVF under hösten för att kunna bli gravida. Men jag funderar på om man ska berätta för någon att vi snart är igång med vår första FET. Blir det mer press, eller mer stöd att berätta för sin omgivning?

    Hur har ni gjort?


    Jag blev lite pressad av min mamma och berättade då att vi försökte och skulle på utredning. Då kändes det jätteskönt att prata om det men sen när vi bestämde oss för att göra en ivf berättade jag inte. Det kändes som att jag ville att det skulle vara mellan mig och min man bara (förutom att min chef vet, tyckte det kändes enklast att berätta iom all frånvaro och att jag lämnar in alla kvitton för läkarbesök och medicin).

    Min mamma tycker så himla synd om mig och jag är inte sån, jag avskyr när folk tycker synd om mig så det känns enklast att inte berätta. Hon vet dock att vi har fått en remiss för ivf skickad och att det borde vara dags nu i höst men nu ska vi eventuellt starta nästa vecka och jag vill liksom inte prata om det, vill fortfarande ha det för oss själva. Men kommer väl att behöva berätta efteråt. Och då är jag rädd att hon ska bli sårad istället.. Är inte helt lätt. Känn efter vad du skulle vilja dela med dig av.

    Min man funderade på att berätta för sina föräldrar men det har inte blivit av. Inga vänner vet.
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-08-21 15:59:05 följande:

    Alltså hur stelt är det inte att jag tränar på samma gym som min ivf-läkare. En manlig dessutom. Sånt händer bara mig.....


    Brr, den skulle jag helst slippa! :) Det blir ju en kul anekdot iaf ;)
  • Ölandstoka
    Söderlund skrev 2019-08-21 17:44:05 följande:

    Jahopp, då var man ruvare igen då. Ett toppenembryo som börjat kläcka ur sitt skal och allt såg så bra ut. Var sååå nervös att dom skulle ringa på förmiddagen och säga att alla embryon dött typ...

    Och nu är jag så nervös för att typ ens röra på mig!?!? Vill helst ligga stilla och lyssna på något lugnande och TÄNKA fast embryot!! Haha, tror jag håller på att bli galen av det här...


    Härligt! Håller tummar och tår att det var guldägget :)
  • Ölandstoka
    Hedblomster skrev 2019-08-22 11:53:49 följande:

    Ringde och kollade hur befruktningen gått, 11 av 12 befruktade :) Förra gången var det ju 10 av 13 och vi fick 5 blastocyster, så det verkar inte vara vårat problem... Såg att akademiska har en studie för de som gjort minst fyra återföringar där man gör en endometrial scratch, så om vår återföring på måndag som blir vår femte inte går vägen ska jag kolla om vi kan få vara med.


    Wow vilka resultat! :) Låter overkligt in du frågar mig ;) Hoppas att det blir ett toppenembryo du får tillbaka och att du slipper scratchen.
  • Ölandstoka

    Har lite svårt att avgöra om mensen startade igår eller idag. Ska ringa imorgon och är så nervös, hoppas så att det finns tid för mig och att jag får börja med behandlingen!

    Jag fick en preliminär tid för plock vecka 37, då borde jag väl få börja spruta imorgon, det borde vara helt enligt plan tänker jag!

  • Ölandstoka
    Söderlund skrev 2019-08-26 06:11:22 följande:

    Herregud det var sant, fick gravid 1-2 på digitalt nyss! Det känns sååå himla bra blandat med en massa rädsla såklart. Hade lite ont i ländryggen nu när jag vaknade och det brukar jag få i samband med mens... Och en gång tidigare har jag blivit gravid under de här 2 åren av försök, mitt emellan letrozolbehandling och IVF. Då hann vi gå på ett ultraljud och se ett hjärta slå, sen fick jag missfall bara några dagar senare... Oj så mycket tankar. Men en dag i taget!


    Grattis!!! :)
  • Ölandstoka

    Fick mens igår men det var tydligen helt fullt nu så måste vänta tills nästa mens. Blir så ledsen, hoppet bara sjunker.

  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-08-26 09:19:57 följande:

    Fan va trisst! Fick samma besked förra måndagen oxå. En enda stor väntan! Kram


    Tack! Är ett tungt besked att få. Vet du när du kommer att få mens?

    Jag är oregelbunden så det är så svårt att veta. Frågade sköterskan om det skulle kunna bli såhär igen men hon sa att det var jättemycket nu efter sommaren och nästa cykel kommer de att boka in mig.
  • Ölandstoka

    Nu ringde samma sköterska jag pratade med i morse och sa att de hade en liten lucka, så imorgon börjar jag med gonal-f :D

    Orkar inte med de här turerna fram och tillbaka, är helt matt!

  • Ölandstoka
    Ladythewinter skrev 2019-08-26 12:18:13 följande:

    Är du i Linköping? Tänkte ditt användarnamn att du Är ölänning? Jag är där nämligen och blev helt plötsligt orolig att de inte kommer ha tider nästa omgång. Vill verkligen inte vänta mer än nån månad..


    Inte i linköping, är långt hemifrån :) Tror det är andra här som går i linköping som kanske kan ge status. Förstår din rädsla, att inte bli gravid är verkligen jobbigt nog, all denna väntan gör det nästan olidligt!
Svar på tråden IVF hösten 2019