Allt du vill veta om Félice Jankell: Föräldrar, barn och bröllopet med Nils Tham

Félice Jankell är nygift och småbarnsmamma. Nu är skådespelaren aktuell i serien "The Playlist". Men vem är Félice och hur är relationen till pappa Thorsten Flinck?

Skådespelaren Félice Jankell aktuell i "The Playlist", nygift och småbarnsförälder.

Félice Jankell, 30, är en svensk skådespelare. Hon kommer från kända familjen Flinck/Jankell och är nu aktuell med tv-serien "The Playlist", som handlar om hur "Spotify" grundades.

Här är allt du vill veta om Félice Jankell.

Félice Jankell: Pappa och mamma

Félice är dotter till skådespelaren Thorsten Flinck, 61 och radio profilen Annika Jankell, 60 och syster till skådespelaren och författaren Happy Jankell, 28. Familjen har varit öppen med sprickorna inom familjen och Thorsten Flincks missbruksproblem. Annika Jankell varit ensamstående mamma till döttrarna, något som båda döttrarna hyllat på sociala medier.

”Barn till ensamstående mammor är återkommande det mest sårbara i samhället. Jag växte upp med en ensamstående mamma och har sett hur hon kämpat i alla år." Skrev hon i ett Instagram-inlägg.

Félice Jankell och H&M-arvingen Nils Tham, 37, blev ett offentligt par 2019. Senare i november samma år fick paret sitt första barn, sonen Winston.

Félice Jankells bröllop

Félice Jankell och Nils Tham förlovade sig 2020 och deras storslagna bröllop ägde rum i somras. Félice och Nils gifte sig i drömmiga Toscana, Italien. Bröllopsgästerna flögs ner till hemlig destination där bröllopsfirandet pågick i dagar. Många kända gäster syntes på bröllopet, däribland Carolina Gynning, Zara Larsson, Johanna Nordström, Alexandra Pascalidou och Oscar Zia.

Underhållningen? Det var ingen mindre än Viktor Leksell, Alba August och Carola.

Läs också: Felice Jankell och Nils Tham har gift sig – se bilder från bröllopet i Toscana

Félice Jankell i "The Playlist"

Félice inledde hennes skådespelarkarriär på Viktor Rydbergs gymnasium i Stockholm. Hon debuterade sedan i filmen "Percy, Buffalo Bill och jag" 2005. Efter det har hon varit med i en rad filmer och tv-serier, bland annat "Morden i Sandhamn" och "Snabba cash". Just nu är hon aktuell med tv-serien "The Playlist" som släpptes i oktober 2022. I serien spelar hon Daniel Eks fru, Sofia Levander.

Läs också: Spotify-grundaren Daniel Ek: Förmögenheten, huset i Djursholm, familjen och bröllopet med Sofia Levander

Hon var nominerad i kategorin "Bästa kvinnliga huvudroll" på "Guldbaggegalan" 2016.

På Instagram hittar du Félice Jankell under namnet @felicejankell