• misun

    Det supergoa gänget del IV

    Q

    Vad roligt för dej! Måste kännas toppen att få lite nya vänner!Har en väninna i Australien som var väldigt ensam innan hon kom i kontakt med en annan svensk tjejj. Nu har dom en liten "klubb" -5 st svenska tjejjer som gör roliga saker tillsammans. skönt att kunna prata svenska tillsammans och trösta ´varandra när släkt o vänner känns väldigt långt borta. Nu trivs hon så otroligt mycket bättre där borta. Sen är det väl bra för barnen att få höra svenska språket av någon annan än bara genom dej, eller hur?..

  • misun

    Q
    -eller hur, praktisk resesäng! Vi får dock ta en annan väska på nästa resa, kajsa har nog vuxit ur den väskan vi använde då...

  • misun

    godmorgong tjejjer.,

    fasiken seSSA, det som gick så bra, så är han inne i sitt "nattsuddande" igen... Hoppas det är tillfälligt.. Har du frågat på bvc om dom har några tips för att vända på dygnet så att han sover bättre?

    Min Kajsa biter på sina händer som en galning hon med. Kan det vara tänder som spökar så tidigt? Min mamma tror det men jag vete fasen. Känns så himla tidigt?.

    Katten
    Skönt att din lilla tjejj sover så bra. Kajsa somnade även hon kl 22 igår kväll, sov till 02, åt snabbt, sov till 03,30 åt och somnade om. Snurrade runt som en galning i sängen vid 04,30 och sen igen vid 05,30 men jag lyckades söva henne med nappen och lite gung på sängen. Kl 06 fick hon komma över till min säng, tuttade lite och sov till kl 08. Så jag får väl säga att natten varit helt okej här också. Vet inte vad jag skall göra åt att hon vaknar en gång i timmen på efternatten. Tror att hon inte äter sig riktig mätt där vid andra amningen, hon somnar så fort om. Så är hon lite hungrig sen och kan inte komma ner i djup sömn igen..hmmm. Jag skall börja föra anteckningar om hennes sov och ät vanor nu from denna vecka. För att kunna lättare se mönster och ev kunna göra något åt dem. (lite AW varning på det kanske men jag tror att det är bra.)

  • misun

    brinkly

    hu, stackars din lilla söta tjej. falsk krupp kan inte vara kul. Måste har varit läskigt när hon fick det första gången? Hur gammal var hon då?

  • misun

    Katten

    duktigt av dej att rensa bland papper!! det är så tråkigt men skönt när det är gjort. man känner sig så nöjd!
    Idag är det städ och tvätt dag här hos mej. Skall bara komma igång.... Kajsa somnade och då är det lätt att man fastnar här. Nej, det är väl bara att ge sig i kast med mitt dammiga hus så att man blir färdig någon gång...

    kram på er
    vi hörs väl i eftermiddag antar jag

  • misun

    Katten, det är en bok som heter "växa och upptäcka världen" den finns på internetbokhandeln.com. kostar typ 40 kr. Jätteintressant. Hjälper en att förstå sin lilla unge. Jag tror att lotta köpt den också.

    AW=Anna Wahlgren. Hon har en del lite kontroversiella åsikter om att barn skall kunna sova hela nätterna när dom är ganska små. Men jag tycker att hon har en hel del bra åsikter.. Hon tycker att det är bra om man för lite bok över sitt barns rutiner, det gör att man sen lättare kan göra ett "schema" med när barnet äter och sover. ju mer strikt man sen går efter det schemat, ju lättare går det att söva barnet för natten och att få barnet att vilj sova middag när man själv vill..
    Läser hennes "barnaboken" och tycker att det är många bra saker i den. Samt en hel del "hokus-pokus"

    nejhepp, nu vaknade lilla älsklingen. Jag som skulle ha städat toaletterna vid det här laget!!
    nu pajjade mitt "schema" för dagen. (Vadå strukturfascist -jag? näe )

  • misun

    Q

    Boken är ganska enkel att läsa, den är full av små "real life" historier blandat med mer ingående information. Har helt klart hjälpt mej att förstå varför Kajsa har varit lite väl grinig vissa dagar..

    Nu är halva huset städat. Det firar jag med en kopp kaffe, en bit chokladkaka och en snabbis på fl

    apropå mat. Känner att jag äter FÖR MYCKEt just nu. Lite väl mycket fika och godis. hmm. Har lovat att inte äta så mycket slarv nu på veckorna. Det kommer väl att spricka redan nästa vecka då vi åker till Funäsdalen några dagar med vintermys med kompisar. jaja. Till lunch äter jag oftast rester från det vi har ätit till middag dagen eller någon dag tidigare. Jag vet att man skall äta nyttigt för bebisens skull men tror inte att det är så blodigt viktigt. Borde kanske börja med lite vitamintillskott dock.. "Mitt val" kanske? Med omega3 är väl bra? Äter ni andra vitaminer??

  • misun

    katten
    usch supertrist att vara dålig.... Men då har du en anledning att bara ta det lugnt i dag i allafall! Krya på dig.

  • misun

    seSSa.. Ja det verkar som ni vänt på dygnet helt klart... Hur sjutton tar man sig ur det? Trist att bara höra "det går över, härda ut"

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV