• misun

    Det supergoa gänget del IV

    Ja lotta visst är det lite skruvat det där med faderskapserkännandet. Det borde väl man kunna skriva på nåt papper på bb. Precis som man gör när man är gift. Vad är skillnaden? Det är så fånigt.

  • misun

    Q Jag är imponerad att du orkar tänka på en ny graviditet redan. Blotta tanken på en ny graviditet redan nu gör att jag får stora skälvan. Jag känner inte någon längtan efter syskon till Kajsa nu. Kanske lite senare, dock är jag snart trettiofem så skall det bli fler barn så är det väl lika bra att lägga på ett kol.


    Brinkly och syster. Kajsa har varit konstant förkyld i sen hon föddes i princip. Mer eller mindre. Ibörjan var jag orolig för rs men nu är jag inte det längre. Är dock noga med att barn inte får ta henne i ansiktet samt att dom inte får vara nära hennes ansikte med sina egna små bassilusk-fejs! Min bvc-syrra säger att så länge dom inte har feber, att allmäntillståndet är gott (dvs äter, sover och kissar) så är inte förkylning något att oroa sig för. Se till att ungarna sover med huvudet högt, spola näsorna med koksalt och använd nezeril för bebisar om det blir alldeles för djävligt om natten. Långa promenader i frisk luft och svalt och friskluft i sovrummet hjälper också lite. Har förstått på Kajsa att det är jag och patrik som är dom som lider mest av den snoriga näsan. Kajsa bryr sej inte alls längre.
    Sen är det bara att hoppas att det går över snabbt och att det tar lång tid innan nästa förkylning kommer. För nästa förkylning kommer, det lovar jag. Som en bekant till mej sa "va fan, förkylda är väl ungarna tills dom fyller tio! Det är väl inget att gå i taket för!". och det ligger väl något i det.. Eller vad säger du Brinkly som har två stora tjejjer att referera till?

  • misun

    Jo, apropå skydd. Jag tänker nog sätta in en kopparspiral. Vill inte köra med hormoner längre, så fed Up med det. Någon som har erfarenhet av kopparspiral?
    Sen kan det ju vara bra att börja ha sex om man skall bemöda sig att ordna med preventivmedel

  • misun

    jo- någon ägglossning har jag inte kännt av ännu, kände av den oerhört tydligt innan jag blev gravid men jag antar att det kan ha förändrat sig nu iom graviditeten..

  • misun

    Q & seSSa
    Jag kan inte påstå att min dotter är vacker, men däremot är hon söt som socker -min lilla trollunge!

    Godmorgon mina vänner. Igår köpte jag mej en resebarnvagn. En Graco Mosaic. 1300 pix fick jag betala. Det var ett bra pris tycker jag. Tror att vi kommer att få mycket användning av den. Vi kan klicka fast babyskyddet på den vilket gör att jag tror att jag kommer att använda den om jag bara skall ner på stan och göra några ärenden, eller om man skall iväg på korta grejjer. Slippa böket med stora vagnen. Den funkar nog INTE bra att köra omkring i snömodden med men det är inte syftet heller. Går att fälla ihop till ett smart och smidigt paket, väger inte så mycket och vi kan använda den tills kajsa blir ca tre år. Med tanke på att vi gillar att resa en hel del så tror jag att detta är bra investerade pengar. Fullt liggläge har den så att ungen kan sova ordentligt. Hihi, det här blev rena reklamfilmen för Graco!

    Idag är det töväder här i Södertälje. Trist. Vill att snön skall ligga kvar ett tag till. Det är så ljust och fint nu. Vill inte att det skall bli grått och trist redan!!

    Idag skall jag åka och hälsa på en kompis som är gravid. Hon är ordinerad sängliggande för att hon har två stora myom (Muskelknutor?) på livmodern som orsakar kraftiga förvärkar när hon rör sig för mycket. Stackarn. Hon har legat nu i tre veckor och är i v 28. Förmodligen snittar dom henne 4-5 veckor innan bf. Hon har sååå långtråkigt och är givetvis orolig för sin lilla bebis. Så jag får åka dit och muntra upp henne helt enkelt! Skall ta med mej alla mina gamla mamma/gravid tidningar så att hon har något att roa sig med.

  • misun

    Lotta. Jag tror att du har rätt. Det är inte förkylning som viggo och kajsa har utan trånga näsgångar. Numera blir kajsa bara täppt på natten och bara i hennes vänstra näsborre. Har första läkarbesöket inbokat nästa vecka så då hoppas jag att jag får dikskutera det med läkaren. Inte för att jag tycer att det är något större problem längre och som du sa tidigare lotta- näsgångarna växer tillsej någon gång vid typ tre månader så då går det väl över av sig själv. På mammagruppen i går så snörvlade nästan alla bebisarna, kajsa snorvlade minst faktiskt!

    nejmen nu skriker mitt lilla troll, jag som hoppades att hon skulle kunna sova en halvtimme eller något. Men det blev bara tio minuter den här gången. hmmmm.

  • misun

    Q
    Ditt resonemang kring amning och napp tycker jag låter ganska rimiligt. Du har säkert en poäng i det du skriver.
    Hoppas verkligen att inte kajsa vill ha flaska tills hon är sex år! Då lär hon bli mobbad på dagis!

  • misun

    Q
    nejmen så piiinsamt Antar att du var RIKTIGT sur på din mamma efter det

    Hur går det med spanskan föresten? Han du börja läsa innan Elina kom eller hur var det? Har glömt.

  • misun

    Lotta och Q
    Hjälp va ni är uppe sent!!
    När Kajsa somnar (någon gång mellan 21,30 och 23) så dunsar jag i säng direkt! Somnar innan jag lagt huvudet på kudden. Vill panik-sova "fem kvart i timmen" eftersom jag vet att om ca 4 timmar skall jag vakna igen. Har jag TUR får jag sova fem timmar Tack och lov blir det oftare och oftare som hon sover fem timmar i första passet...
    Som tur är somnar hon allt som oftast om ganska fort efter hon fått mat på natten. Om hon bara kunde sluta BAJSA på natten så jag slapp byta blöja på henne så skulle omsomningen gå MYCKET lättare.... Kajsa har den senaste veckan bajsat VARJE natt. VID båda nattamningarna. Galet. Borde inte tarmarna sova även dom på natten?

    Brinkly
    den vagnen ser supertuff ut! Har hört att det finns en variant (dock ej graco) som kan kopplas isär, så att det blir två sulkys istället för en bred. Kan ju vara bra om man "separerar" på tvillingarna ibland. Har du sett den vagnen?

    Idag är det efterkontroll som gäller. Håll tummarna för att jag får godkännt i ämnet KNIIIIP!

    Vi hörs.
    kram
    Mia

  • misun

    Lotta

    Att byta blöjan i sängen låter smart, så länge det inte är bajs i den så klart. Skall testa det. Om det nu någon gång skulle inträffa att min lilla "skit-unge" INTE skulle baja vid nattamningen. Hon ammar en liten stund, sen knorvlar hon lite och så kommer det STORA braket! Maken tom vaknar av hennes bombardemang. Ja, nu överdrev jag väl lite då men nästan iallafall.

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV