• misun

    Det supergoa gänget del IV

    Hej Brinkly.

    Kul med lite shopping. Jag o maken har beställt en resa till Barcelona andra helgen i februari, då djäklar skall det shoppas!! Vi älskar Barca, det är en underbar stad, vi har varit där några gånger förut så nu är det bara raka vägen till favvobutikerna!! stövlar, skor och roliga accesoarer. (hjälp hur stavas det?)

    Underbart med leende! Man bara smälter...

  • misun

    hej hopp allihopa. Har varit fullt upptagen de senaste dagarna med bvc besök, mammagrupp, städning och gud vet allt. så jag har bara varit inne och kikat lite snabbt då och då, inte hunnit skriva något alls.

    Bra det där om bepanthen, har inte tänkt på att den innehåller vatten... smörjde in lillskruttan på förmiddagen på kinden då hon är alldeles fnaskig där... Väntar väl någon timme till med promenaden för säkerhetskull, det är ändå 5 minus här idag.

    Har varit och vägt och mätt lilla hjärtat igår. Hon följer kurvan fint, väger drygt 5 kg och är 58 cm lång. Huvudet har dock inte riktigt växt som det ska... trist. bvc-syrran sa att det nog var för att det håller på att "forma om sig" som hon uttryckte det. Vad nu menas med det. Ja, ja, hoppas att det rätar upp sig till nästa gång. Inget att oroa sig för sa bvc-syrran men det är klart att man gör ändå.

    Brinkly, djäklar vad avis jag blir på att du skall få massage!! fy så lyxigt. Känner att mina axlar verkligen skulle behöva det.

    Jag är inte yr. Däremot så är jag så himla hård i magen. Inte för att det har med varandra att göra men ändå. Tror att det är så att jag dricker för lite och rör mig för lite. Försöker att "Pressa" i mej vatten men det är svårt. Glömmer att dricka hela tiden. Häller upp stooora glas vatten för att jag skall kunna få i mej tillräckligt.

    seSSa -hur går det för Markus i polisskolan, trivs han?

    Jo, såg att ni pratat puder. Har hört att man inte skall ha puder i stjärten på flickor, lätt att det kommer in i slidan vilket visst inte skall vara bra. Vet ej om det är sant, har ni hört det? Sen skall man vara försiktig så att det inte dammar, inte bra att bebisen får in puder i näsan med inandning..
    Kanske är överdrivet -man hör så himla mycket råd hit och dit hela tiden.

    Nu sover Kajsa så gott, vill inte väcka henne, och jag som skulle gått ut en promenad med några från mamma-gruppen... Jaja, får väl gå ut lite senare då. Vilket iofs är bra med tanke på att jag smörjt in kinden med bepanthen...

    kramkalas
    Mia

  • misun

    Hej på er tjejjer. vilken härlig dag! Solen skiner från klarblå himmel här i S-tälje. Tyvärr blåser det lite så det biter verkligen i kinderna när man går ut.

    Lotta
    Kajsa kan även hon bli helt galen när hon ligger vid bröstet och tuttat ett tag. Hon "pickar" med huvudet men får inget tag. Jag har tolkat det som att hon har en rap på "tvären", oftast tar jag upp hennen när hon blir så där galen, försöker rapa henne och sen brukar det gå bra igen. Vissa amningstillfällen äter hon bara någon minut, rapas typ tre minuter, äter ett par minuter och så håller det på så. Oftast på kvällarna. Tror att det också kan vara så att hon då är övertrött, orkar inte äta órdentligt men är fortfarande hungrig. Då gäller det att ha tålamod

    Kajsa har börjat sova ett 5 timmars pass på natten nu allt som oftast. Så himla skönt. Jag sover som en stock när hon sover Valknar inte en enda gång. (hjälp, dålig mamma som inte vaknar och kikar på sitt barn mellan varven! )

    Kajsas näsa blir bättre och bättre. Hon sover fortfarande med huvudet i högläge, blir lite täppt på natten, men dagarna går hur bra som helst. Så skönt att det verkar vara över för den här gången. LIte nästäppa om natten kan jag stå ut med.

    Kram på er ha en skön lördag.

  • misun

    seSSa
    Kul med lite besök från familjen, men är inte en vecka lite väl lång tid att ha svärfar boende hos sig?
    Jag antar att min svärfar kommer att komma på besök snart, han har inte träffat sitt barnbarn ännu, men han kommer bara att få vara här två nätter, sen är det bra. Och vi har ett helt hus att gå undan i

    Brinkly
    Kajsa nyser flera gånger varje dag. Tror inte att det är någon fara att gå ut med dom. Min bvc-syrra säger att så länge ungen inte har feber är det bara bra om man går ut med dom, "frisk luft är rena medicinen" som hon så super präktigt utrycker sig. Jo, jag är så impad att du orkar vara ute och shoppa. Jag laddar inför barca men skulle aldrig orka springa på stan här hemma. Skulle dock SÅ behöva ett par nya jeans.. Är så avundsjuk på din massage. Min nacke är helt paj. Skall försöka komma ner till jobbet nästa vecka och sola lite solarium. Jag är verkligen blek som ett lik. Vill vara lite fräsch inför barca resan. Då kanske man kan få till lite sex när man ändå är på mini-semester. Vore inte helt fel. Det var så länge sen nu och jag längtar sååå efter ett "normalt" samliv. Herregud, vi slutade ha sex när jag var i sjätte månaden!!! Det är försjutton gubbar snart ett halvår sen!!!

  • misun

    Lotta

    Ja, jag har "en värld av vin", "vem är björn och vem är benny" samt "Da vinci koden" under tassarna på spälisen Funkar rätt bra faktiskt. Lika orolig varje gång jag vaggar sängen dock att mina bokhögar skall välta!

    Har introducerat Kajsa i Baby björnen. HOn somnar direkt i den. Inte bra att använda den för mycket med andra ord -vill ju att hon skall sova om nätterna! Men skönt att köra ner henne i den när hon är kinkig. Boink -så somnar hon.

    Den här helgen har Kajsa funkat jättebra. Vi har haft gäster i fredags, vi var på middag i lördags och båda dagarna var hon i sitt esse. Log och såg söt ut mest hela tiden, sov i bland och var vaken och gosig i bland. Idag är hon dock ganska så slut. Jag tror att det tar ganska mycket på krafterna med alla intryck. Inte för att det är skadligt -det tror jag inte i alla fall...

  • misun

    Jo, vad tror ni om tv-tittande för dom små liven. När kajsa ligger i soffan och tv-n är på så ligger hon och kikar intresserat. Det är så fina färger och rör sig. Borde väl inte vara farligare än att titta på en mobil? Eller är det det? Vad har ni hört?

    Bvc syrran sa "det är inte farligt om man inte låter dem titta för länge." Vad som skulle vara farligt framgick inte. Inte heller hur lång tid "för länge" var heller.

  • misun

    hello.
    ni har säkert rätt. Skall försöka hålla Kajsas tv-tittande på minimal nivå. Svårt att hindra dock. Här går tvn på nästan förjämnan.

    Jo lotta, har inte "hunnit med" flaskmatningen ännu. Tänker dock på det varje dag. NÄsta vecka SKA jag prova.

    I morgon skall jag och kajsa gå på vinprovning, det är Alsacedagar i Sthlm denna vecka. Passa på och träffa lite gamla kollegor och bekanta som jag bara träffar i jobbet. Det skall bli kul. HOppas att Kajsa också tycker det!

    godnatt

  • misun

    hello.
    ni har säkert rätt. Skall försöka hålla Kajsas tv-tittande på minimal nivå. Svårt att hindra dock. Här går tvn på nästan förjämnan.

    Jo lotta, har inte "hunnit med" flaskmatningen ännu. Tänker dock på det varje dag. NÄsta vecka SKA jag prova.

    I morgon skall jag och kajsa gå på vinprovning, det är Alsacedagar i Sthlm denna vecka. Passa på och träffa lite gamla kollegor och bekanta som jag bara träffar i jobbet. Det skall bli kul. HOppas att Kajsa också tycker det!

    godnatt

  • misun

    syster

    tack för tumhållningen, det kan behövas. Känns skitnervöst. som om man skall ha sex för första gången någonsin. hua. Man kanske skall ta med sig glidmedel för säkerhetskull, har hört att slemhinnorna inte riktigt är på banan så länge man ammar.. NÅgon som har erfarenhet?

  • misun

    godmorgon.
    ja, visst börjar allt bli liiite lättare nu när bebisarna börjar bli lite större och vi börjar bli lite mer vana med dom små liven. Kajsa känns liksom inte lika skör längre, hon är så mycket mera bebis nu än vad hon var bara för två tre veckor sedan. Dom utvecklas i en rasande fart. nappen är inte heller speciellt viktig för kajsa, däremot stoppar hon in hela näven i munnen, dreglar som sjutton. måste skaffa haklappar!

    Kajsa har precis upptäckt att hon kan låta. Hon gallskriker ibland rakt ut, utan anledning, ligger och jollrar, sprattlar och helt plötsligt vrålar hon rakt ut, skrämmer nästan sig själv med ljuden. Hon ser så rolig ut.

    Ha en bra dag.

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV