• Gumlan

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Lägg inte tid på en hasch rökare visst kan dom vara underbara, men du kommer alltid komma i andra hand, du kan inte göra något åt det, han kommer bli segare och segare i hjärnan. Hasch är en jätte lurig drog!! Man kan få psykoser, ibland långt efter att man har rökt. röker man hasch varje dag eller ens varje vecka så missbrukar man! krävs mindre än så för att sabba upp en människas hjärna! Ja la 3 år av mitt liv på en haschrökare, hade ja vetat då vad jag vet nu hade ja stuckit illa kvickt när ja märkte att han brukade "feströka" på helgerna... denna människan var helt underbar! och det tar på en att se en sådan människa gå under utan att kunna göra något. Idag har han diagnosen kronisk skitzofreni och lever som uteliggare i Malmö, han kommer aldrig få ett normalt liv. detta hade jag aaaldrig kunnat ana när ja träffade denna människa mitt enda råd är gå NU innan du blir för fäst vid honom!!

  • Gumlan

    och att hasch leder till tyngre droger vet jag inte om jag kan hålla med om eftersom jag tycker att hasch absolut är en TUNG drog!! Jag är uppväxt bland knarkare och hasch är den lömskaste drogen jag varit med om faktiskt... aldrig sett folk bli så konstiga i huvudet och göra så sjuka, farliga saker som folk som rökt hasch...

  • Gumlan
    Anonym (*gemensam) skrev 2006-12-19 17:47:06 följande:
    gutegirl: jag och killen bor ihop och han är jätte bra med sonen! han tar sitt ansvar och röker INTE i sonens närvaro eller när han är ensam hemma med sonen!Min sambo kan kontrolera sig och blir INTE otrevlig eller liknande
    hur länge har ni varit tillsammans? sedan spelar det ju mindre roll om man röker när man har barnen eller itne eftersom hasch lagras i fettvävnaden och man kan få rus timmar, dagar, ja till och med veckor efter! Så din sambo kan ju få ett ordentligt rus när han är ensam med barnet, även om han inte rökt på några dagar...
  • Gumlan

    men om du aldrig träffat honom så gör du bäst i att inte göra det heller *lovar* mitt ex skulle sluta mååånga ggr. hasch är riiiktigt svårt att sluta med, han låg hemma o lipade o slog i väggar o fick vredesutbrott när han itne fick något. Han ville också sluta var o varannan månad typ, ville leva ett normalt liv... men nä, min erfarenhet är att en haschmissbrukare slutar inte, tyvärr!! visst fins det dom som gör det! men det kan defenetivt inte höra till vanligheten!! Mitt ex fick de också att låta som om de var lätt, men han var ju i det! Jag har en gammal vän som tagit dom flesta droger, han säger att hasch är det värsta, han har slutat med allt annat nu, men haaschet kan han itne sluta med. Han är förtidspensionär vid 30 års ålder pga haschet som förstört honom...

  • Gumlan

    "jag tycker det är fel att dela in droger i lätta och tunga, det handlar om de lätta eller tunga konsekvenser det ger för den enskilde och dess närstående...."

    mycket klokt skrivit!! en drog kan va lätt för en person, samma drog tung för en annan.

  • Gumlan
    Anonym (*gemensam) skrev 2006-12-20 08:59:51 följande:
    gutegirl: asså vad tror du? Min sambo har VETT och meckar INTE inne. Ska han röka så gör han det på Balkongen! Jo han har Körkort men skulle ALDRIG köra efter d han rökt föresten så har vi ingen bil. Asså är du seriös nu när du svartmålar Min sambo baraför att han röker? Min sambo kan klara sig i MÅNADER utan att röka. men ibland blir han sugen å då ska han såklart få röka. vad är problemet?? bara för att det är OLAGLIGT så är det farligt? alkohol har oxå vart olagligt för er som inte vet.Min sambo är en bra kille: han sköter sitt arbete.. sitt hem sin tjej å sin son. Han betalar räkningar och handlar mat!
    röker du också? det låter så och ja alkohol har varit olagligt av en anledning, kan du påstå att alkohol INTE är farligt?? knarkare kan visst vara bra människor, men att låta en knarkare ta hand om ett barn, köra bil osv, det är riktigt illa röker man hasch kan man få rus dagar, veckor och månader efter att man rökt!! Altså är det ingen garanti att han inte kör efter att han rökt, det kan komma lååångt efter att man får ett bakrus o tappar kontrollen över bilen, hoppas inte sonen är med då!!
  • Gumlan

    "Om man är en normalt funtad person utan psykiska problem så kan man röka cannabis utan att få psykoser, misshandla sin tjej, begå självmord, råna banker mm."

    ja precis... men problemet är ju att hasch framkallar psykiska problem hos sågott som alla som använder det under längre tid (ja en del kan till och med få det av en gång) så det går ju på jämt ut... altså kan ingen i längden röka utan att bli sådan...

    "Många här talar om flashbacks, att drogen sitter kvar i hjärnan och kan ge starka cannabisrus långt efter användandet.
    Detta verkar vara en myt då jag själv och dom flesta jag känner har rökt en hel del genom åren utan att få uppleva detta."

    & dina upplevelser är det enda sanna? tycker dte låter jävligt konstigt att du o dina vänner aldrig upplevt det då dom flesta jag känner som rökt har upplevt det. Jag säger itne att du ljuger för det, bara för att mina erfarenheter inte är detsamma. Kanske har med hur mycket man röker att göra också och hur starkt... eller så är du i ständigt rus och fattar inte att du iböand får flaschback? och myt är det ju onekligen itne då du kan läsa om det på typ vilken seriös sida som helst om drogen...

  • Gumlan
    Anonym skrev 2006-12-20 13:36:26 följande:
    Man får INTE ett rus flera veckor efter röktillfälle. Det är en myt, som inte verkar gå ur en del här.En annan myt är apelsinmannen som alla känner någon, som känner honom.Ingen verkar ha träffat honom dock, så han får fortsätta vara oskalad i sitt rum på psyket.Den rent legala aspekten är ett problem förnuvarande, men det kommer att ändras även i Sverige.Att skilja på bruk och missbruk borde väl inte vara så svårt, eller?Varför envisas en del med att det inte går att på samma sätt som med sprit ha ett måttfullt intag av cannabis, är det så att en del bara måste råkröka när flaskorna kommer fram?
    Jag förstår om ni knarkare vill lådsas att det är en myt (av någon konstig anledning?) men det är ingen myt, herregud!! läs på vilken sida som helst om cannabis så får du se! elelr ja du kanske itne ska läsa på drogromantiska sidor, utan mer seriösa! att påstå att man inte kan få rus efter röktillfället är ungefär som att säga att man inte kan bli full på öl! pinsamt!
  • Gumlan

    egil - om ALLA du sett som tagit en öl i sitt liv blivit alkisar, hade du fortfarande sett posetiva sidor med alkohol då? och tänkt att man kan faktiskt bruka alkohol... bara att ingen jag känner någonsin har det?

  • Gumlan

    kan inte folk bara sluta att tro att vad EN person upplevt är det enda rätta o så funkar alla??? sååå frustrerande!!!! om en persons sambo kunde sluta utan problem, betyder itne det att alla kan det, fattar du itne det själv sambon me pojkvännen som slutade lätt?? jag slutade röka (vanliga cigg) utan några problem, inte FAN tror jag att alla kan det för det!! jag VET att dom flesta har ett helvete att sluta även om ja klarade det ganska lätt!!!

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..