• secordo

    Fanatism om islam

    Har läst en del trådar här på religion sidan och många många alltför många handlar om hur muslimer behandlas och hur vi icke muslimer är så oförstående.

    Jag tycker mig att en hel del härinne uppför sig som fanatiker som med hets och häxjakt ska "omvända" oss icke muslimer och "lära" oss om islam.

    Det finns vissa trådar där medlemmar t.o.m sjunker så lågt att de vill kalla oss kristna för allahs anhängare för Jesus är ju hans profet - så extremt förvrängd religionsuppfattning ni har! Bara där visar ni att ni inte respekterar andra människor och deras tro!

    Varför har ni detta behov av att hävda er och er tro?

    Varför visar ni ingen som helst respekt mot oss icke muslimer, varken kristna, judar eller icke troende och övriga?

    Ni gnäller om att ni behandlas illa, men sluta då för sjutton att se ner och klanka på oss. Vi vill inte omvända oss till islam. Vi har vår tro och det kan ingen av er göra något åt!

    Ni som diskuterar om er tro islam i en stillsam form och med respekt för oss - heder åt er! trots att ni inte är många!

    Sea

  • Svar på tråden Fanatism om islam
  • camilla l

    Den Siste skrev 2007-06-12 21:23:30 följande:


    "."Hmm, undrar om 80 miljoner döda Hinduer håller med dig här?
    Vi talar om vad Koranen säger, den är tydligt där - inte vad Hinduer eller andra tycker..

    "Bevisa, hahaha. Du kan ju börja med att bevisa att religös moral är absolut och inte relativ, så kan vi snacka sen."

    Vad mer för bevis behövs, om det står i urkunden - dvs Koranen om detta? Ha ha - detta är ett diskussionsforum - för de som orkar diskutera - snacka får du göra någon annanstans, hehe.

    "Herregud, NEJ DET ÄR DET INTE!"

    Kan du tala om för mig vad straffet är för den som vägrar lyda order i krigstid eller går över till stridandes sida i krig?
  • Den Siste

    "Kan du tala om för mig vad straffet är för den som vägrar lyda order i krigstid eller går över till stridandes sida i krig?"

    Kan inte du läsa? 1973 upphörde vi att ha dödsstraff i krigstid. Finito. Läs på först, skriv sedan.

    "Vad mer för bevis behövs, om det står i urkunden - dvs Koranen om detta? Ha ha - detta är ett diskussionsforum - för de som orkar diskutera - snacka får du göra någon annanstans, hehe."

    Du är meveten om att det du anser vara bevis är text folk tolkar oerhört oilka och absolut inte enhetligt? Dock finns mer eller mindre auktoritära tolkningar, men dessa är inte så vackra. "Bevisen" som står i koranen och biblen skulle bli utskrattade i domstol.

    "Vi talar om vad Koranen säger, den är tydligt där - inte vad Hinduer eller andra tycker.."

    Koranen är en luddig text som kan tolkas öppet. Berätta nu för mig vem som har det absoluta tolkningsföreträdet. Jag tänkte att eftersom 80 miljoner hinduer blev utsatta för en tolkning av jihad kanske dom inte höll med dig?

  • camilla l

    Den Siste skrev 2007-06-12 21:44:49 följande:


    "Kan du tala om för mig vad straffet är för den som vägrar lyda order i krigstid eller går över till stridandes sida i krig?"Kan inte du läsa? 1973 upphörde vi att ha dödsstraff i krigstid. Finito. Läs på först, skriv sedan."Vad mer för bevis behövs, om det står i urkunden - dvs Koranen om detta? Ha ha - detta är ett diskussionsforum - för de som orkar diskutera - snacka får du göra någon annanstans, hehe."Du är meveten om att det du anser vara bevis är text folk tolkar oerhört oilka och absolut inte enhetligt? Dock finns mer eller mindre auktoritära tolkningar, men dessa är inte så vackra. "Bevisen" som står i koranen och biblen skulle bli utskrattade i domstol. "Vi talar om vad Koranen säger, den är tydligt där - inte vad Hinduer eller andra tycker.."Koranen är en luddig text som kan tolkas öppet. Berätta nu för mig vem som har det absoluta tolkningsföreträdet. Jag tänkte att eftersom 80 miljoner hinduer blev utsatta för en tolkning av jihad kanske dom inte höll med dig?
    Du är ute och cyklar snälla du - diskussionen handlade väl om vad koranen säger om "att lämna islam" - inte om vad domstolar skulle säga...Vem som har absoluta tolkningsföreträde vet inte jag - men som jag skrev i ett annat diskussionsämne torde det tillfalla den som besitter kunskapen i Koranen och sunnan, samt bor/verkar i det landet där kunskapen om religonen ska yttras.
  • Den Siste

    "Du är ute och cyklar snälla du - diskussionen handlade väl om vad koranen säger om "att lämna islam" - inte om vad domstolar skulle säga..."

    Nej, men jag förstår att Du känner dig sugen att avsluta debatten. Dina "bevis" är dubiösa och godtyckliga som bäst. Du har läst tolkningar som Du anser passar med din bild av vad islam ska vara, därför anser du att andra feltolkar islam.

    Tittar vi istället på auktoritära tolkningar, som lagskolorna exempelvis och deras praxis, finner vi ofta en helt annan bild än den du önskar förmedla. Samtliga lagskolor har tolkat apostasi som obligatoriskt dödsstraff för mannen, oavsett krigstid eller inte. Det var länge sedan dessa tolkningar gjordes, trots det finns hotet kvar för en del människor än idag. Förstår du den anakronistiska kopplingen?

    "Vem som har absoluta tolkningsföreträde vet inte jag - men som jag skrev i ett annat diskussionsämne torde det tillfalla den som besitter kunskapen i Koranen och sunnan, samt bor/verkar i det landet där kunskapen om religonen ska yttras."

    Men hur kan du så bergsäkert förklara för mig att det är tvärtemot det, dom som har studerat Koranen och Sunnah, säger, och sedan hänvisa till just dessa som riktmärke?

    Till sist antar jag att du insett att du hade fel om dödsstraff i Sverige i krigstid.

    Vi vill ju inte att folk som läser det här blir vilseledda, eller hur?

  • RadixLecti

    camilla l skrev 2007-06-12 21:02:43 följande:


    De som lämnar religionen med avsikt att skada muslimska folket ja - men inte en vanlig person som bara lämnar religionen rakt av. Hur man tolkar det? JO, genom att se till vilken tid och situation som han uttalade det hela - och sammanhanget förstås. Det är annars lätt att missförstå en människas uttal om man inte såg till sammanhanget. Då kan det lätt bli förvrängt. Vissa låter sig lätt luras av sådant.
    Var inte medveten om att det fanns ett muslimskt folk...
    Men i vilket fall som helst står det ingenstans om en sådan distinktion. De som lämnar islam ska dödas. Att inget tvång finns i islam, som du sa, gäller att ingen ska vara tvingad att konvertera till religionen. Så sa iaf imamen jag mailade till, och så säger 99% av de källor jag kollat.
    Men du har säkert rätt. Det är de som varit muslimer hela sitt liv, och vigt de liven så mycket till islam att de blivit imamer som har fel.
    Skönt att vi redde ut det.
  • Suck och suck

    Det känns som det finns ett gäng troende muslimer som vill islamisera här på fl. Ja!!

  • Suck och suck

    Bassam Tibi, troligen världens främste auktoritet på islamism, själv muslim av syriskt ursprung, utbildad i Tyskland och sedan länge (professor i statsvetenskap vid universitetet i Göttingen och andra universitet såväl i västvärlden som i muslimska länder)konstaterar i en av sina många böcker:

    "Målet för de islamiska fundamentalisterna är att avskaffa den västliga sekulära världsordningen och ersätta denna med en ny islamistisk gudomlig ordning. Världspolitiskt sett innebär detta att vi styr mot en allt intensivare civilisationskonflikt mellan väst och islam. Islamisternas mål är en imperialistisk, nyabsolutistisk världsmakt islam."

  • Quantum

    Islams mål är islamisering. Sharialagar skall rådas över hela världen och halvmånen skall bli en fullmåne.

    Det blir ju dock lite svårt så länge "stora satan" USA existerar:)

Svar på tråden Fanatism om islam