Inlägg från: Nicke |Visa alla inlägg
  • Nicke

    Legalisering av cannabis!?

    Ja, jag ska göra det. :)


    danstina skrev 2007-05-21 15:27:53 följande:
    Men om du vill se forskning som handlar om alkohol och cannabis så är det väl bara att leta efter sådan forskning?
  • Nicke

    Ja, det ska jag också göra.
    Tror dock inte att jag ändrar uppfattning innan studier görs när drogen inte är olaglig som visar på samma sak. Jag läste bara första sidan där som du länkade till och jag hoppas att det är ett sammandrag. Inget av det kändes akutellt när drogen är olaglig faktiskt.


    danstina skrev 2007-05-21 15:29:30 följande:
    Om inte den korta texten säger dig någonting så är det förstås fritt fram att läsa hela avhandlingen/undersökningen. Vidare kan man ju läsa källorna och deras källor...
  • Nicke

    AKTUELLT. Menar mest att de som har testat drogen begår en kriminell handling. Då funderar man ju på vilka spärrar som saknas osv. Om det är så att vissa av dem kanske redan är psykiskt svaga. VISSA, inte alla.

  • Nicke

    Ja, de rökte på dig trots att det är olagligt.
    De har ändå ingen respekt för lag och ordning tydligen så vad har det med förbud eller inte förbud att göra? Folk skiter ju i det ändå, även fast det är olagligt. Det finns alltid rötägg liksom. De kanske ökar om rökandet släpps helt fritt men inte om man gör det OLAGLIGT att röka på allmän plats. Då kommer samma rötägg ändå göra det men de som INTE vill gå den KRIMINELLA vägen gör det inte.


    Mississell skrev 2007-05-21 17:26:47 följande:
    Det var inte så hemskt länge sedan som jag själv helt ofrivilligt blev haschrökare vid en busshållplats. Och jag kan meddela att det blev en mycket spänd stämning när jag vänligt bad dem avlägnsa sig. Men ops, här kom jag ju med en egen erfarenhet igen. Sorry...
  • Nicke

    Allvarligt. Jag är för en legalisering. Jag knarkar som sagt inte. Otroligt eller?
    Jag försöker se båda sidorna av det förstås och just nu ser jag inte så enormt stora nackdelar. Alla börjar direkt vråla om vad som kommer hända. Plötsligt är det inte så konsigt om jättemånga helt plötsligt går och blir kriminella och röker fritt hur som helst. Det tar folk för givet här inne. Droger = kriminella jävlar enbart eller? Det finns många alkolister som inte är kriminella men det finns inga missbrukar som inte är kriminella eftersom att bruket är kriminellt. Så jäkla svårt då att dra en slutsat för hur det KAN bli om det inte vore kriminellt eller? Varför ta för givet att alla som börjar röka vid en eventuell legalisering går och direkt blir kriminella?

  • Nicke

    Jag vill inte vara kriminell.

    Vid legalisering:

    Röker jag cannabis så vill jag fortfarande inte vara kriminell så varför skulle jag gå över till tyngre droger som fortfarande kommer vara kriminaliserat?

    Om jag röker cannabis och lagen säger att jag inte får göra det på allmän plats så gör jag det inte. Bara för ATT jag kanske vill röka cannabis så beyder inte det att jag är en kriminell jävel!

    Sen finns de dem som bryter mot lagen och gör det ändå.
    De kommer dock fortsätta göra det, kriminellt eller ej.

  • Nicke

    Den sista meningen så menar jag alltså, om bruket är kriminellt eller ej alltså.

  • Nicke

    Nej, men det var inte det som var poängen heller.


    IlsaBlackWidow skrev 2007-05-21 18:40:36 följande:
    Nicklas - "Nu kommer det här igen. Det som jag inte köper. Cannabis är olagligt. Det går inte att forska i den övergången eftersom att de som brukar cannabis begår en olaglig handling."Förhoppningvis så legaliseras inga droger för att spela med folks liv till fördel för en rapports skull.
  • Nicke
    Tomas Åkerlund, socialarbetare tillika Kapten

    Soft, han är kapten också. Då är nog allt rätt.
  • Nicke

    Varför säger han att fler kommer göra så?
    Jag är en av dem som troligen inte skulle göra både och.


    IlsaBlackWidow skrev 2007-05-21 20:22:17 följande:
    "Legalisering skulle bara leda till att fler använder hasch. Dessutom kommer fler att använda hasch och alkohol, inte hasch istället!"Blandmissbruk är gött, släpp alla droger fria och bort med apotekens recept! Vi kan väl avgöra själva vad våra kroppar behöver och klarar av?
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?