Inlägg från: Nicke |Visa alla inlägg
  • Nicke

    Legalisering av cannabis!?

    Läs gärna vad jag skrev också.
    De som röker cannabis är kriminella. De har redan tagit steget.
    De som är benägna att begå brott på detta sätt är även benägna att gå vidare till andra droger. Jag menar, man har redan klivit över gränsen. Så länge det är olagligt så är det inte relevant. Alltså, lika många kommer fortfarande gå över till tyngre droger oavsett om det blir legalt eller ej.


    Isabell Phillips skrev 2007-05-24 05:24:11 följande:
    Hanvisar till denna lank som tidigare visats i denna trad ocksa.* Det har länge varit känt att cannabis tillsammans med andra faktorer ökar risken för övergång till starkare droger (kokain, heroin). I en välgjord långsiktig undersökning, omfattande mer än 1000 ungdomar, har man nu funnit ett tydligt samband mellan cannabisrökning, OAVSETT ANDRA FAKTORER, och övergång till tyngre droger. Källa: www.fhi.se/templates/page____2580.aspx
  • Nicke

    I vissa delar av landet är mina förbannade skinkor ett par "ballar" (eh)
    I en annan del är en vanlig cocostopp en munk. (trots att det är något helt annat större delen av sverige)
    Allt kan väl ha olika betydelse i olika delar av landet... uppenbarligen.

  • Nicke

    Jag har aldrig hört talas om holk i knarksammanhang så jag har ingen aning. :)


    lollisen skrev 2007-05-24 22:58:20 följande:
    Niklas: absolut, men hittar ingenstans att en holk skulle betyda bit...? Konstigt att ingen annan använder det slanget för en bit? Jag reagerade bara på det eftersom tigris hela tiden skriver att jag är sååå himla okunnig vad gäller cannabis, då undrar jag ju självklart varför han inte kan skillnad på en pipa och själva biten..
  • Nicke

    Jag hade ingen aning om att rövens skinkor kallades för ballar någonstans innan jag fick nys om det i en tråd här på FL. Det var roligt. ;)

  • Nicke

    Jajo, jag förstår. Att det KAN betyda det ja men för mig är en holk ... en fågelholk.
    Nu vet jag iof vad det är om någon skulle börja snacka om en holk i ett annat sammanhang.. men det är ju du som sagt till mig att det är så. :) Hade någon annan sagt att holk betydde något annat så kanske jag skulle tro på det också.... eller kollat på internät.


    lollisen skrev 2007-05-24 23:03:54 följande:
    Lyssna på The kristet utseendes låt, jag tar mig en fet holk.. bla bla bla.. jag kommer fan inte ihåg texten nu.. ha ha ha.. usch vad dåligt av mig.. Nä, men det jag menar är att själva betydelsen i ordet holk, är ju en urholkning, oftast i trä. Det relateras ofta till majspipa eller andra pipor som är gjorda av olika trädslag, för att de är just urholkade.. Att ta en fet holk, tar man inte som att man ska ta en fet bit.. det fattas ju nått då.. fattar du vad jag menar? Säger man att man ska ta en fet holk, så innebär det ju en fet pipa, ur/från någon urholkat. Kan vara pipa, bong, toarulle, rör, plåtburk, plastflaska, melon etc.. ja i stort sett allt som är eller som går att urholka..
  • Nicke

    Det gör jag. Nikotin är en drog för mig. Blä. :)


    Isabell Phillips skrev 2007-05-25 03:13:07 följande:
    jag klassar inte vanliga ciggaretter som en drog. Men visst manga av dem rokte/roker vanliga cigg.
  • Nicke

    Hur vet du det?


    danstina skrev 2007-05-25 12:45:40 följande:
    Isabell Phillips skrev 2007-05-25 02:13:26 följande:Självklart inte! Hoppas ingen (normal) människa anser det heller. Även om jag har anlag för psykoser så blir dessa inte utlösta av att jag dricker en kopp kaffe eller äter en godisbit. Röker jag cannabis så kan denna psykos dock utlösas. Så nej, kaffe och socker är inte lika skadligt som alkohol och narkotika. Den som tycker annorlunda får gärna räcka upp handen! Ett gott skratt skulle sitta fint just nu.
  • Nicke

    haha ja, det var den väl.. men.. hur vet du?


    danstina skrev 2007-05-25 13:03:01 följande:
    Hur jag vet vad? Att kaffe inte utlöser psykoser?Misstänker att din fråga är ironisk men är dock inte helt säker.
  • Nicke

    Ja, alltså. En person som får psykos trots att personen varken dricker eller knarkar.. hur vet man exakt vad det beror på? ;)

  • Nicke

    Jo, det var jag. Ironisk alltså.

    Sen är inte allmännbildning alltid rätt. Ibland motbevisas det som man alltid lär sig.
    Man kan väl tänka lite själv, utanför ramarna för allmänbildningen.

    Själv dricker jag inte kaffe men jag dricker ju annat skit med koffein i.
    Man blir ju piggare så något påverkas garanterat.


    danstina skrev 2007-05-25 13:10:20 följande:
    Det har nog att göra med vad för typ av psykos man får. Amningspsykos, psykos orsakad av trauma, psykos orsakad av sjukdom osv. Men jag tolkade din fråga som att man kanske kan få psykoser av en kopp kaffe och det var den jag uppfattade som ironisk. Men som sagt, du var kanske inte det?
  • Nicke

    Det vet man aldrig om det i kombination med annat KAN göra det. ;)


    danstina skrev 2007-05-25 13:14:04 följande:
    Ja, jag misstänkte det. Allmänbildning är självklart inte allt man lär sig, kritiskt tänkande kring det man lär sig resulterar i allmänbildning. Och visst påverkas kroppen av koffein, det är det nog inte som säger emot. Men att en kopp kaffe orsakar psykoser? Nej.
  • Nicke

    hahaha alla brott är väl en inkörsport till andra brott.
    Eftersom bruket av cannabis är olagligt så.... ja, vilken jävla överraskning att vissa väljer att forsätta över till tyngre droger eftersom de redan tagit steget över på den kriminella sidan. Det är människor som alltid kommer göra så... oavsett om det är lagligt eller ej. Solklart.

    Suck.

  • Nicke

    Ja, exakt. Det är precis det jag tror.
    Att dra slutsatser om något som är olagligt säger mig inget alls.
    Att säga "så här kommer det bli när det är lagligt" funkar inte riktigt.
    Det är INTE samma sak!


    Carl007 skrev 2007-06-18 14:12:58 följande:
    Det är just den kopplingen som man vill skall brytas, att man inte skall behöva ta det där steget över på den kriminella sidan.De flesta människor som konsumerar cannabis i Sverige idag (ca 30 ton!!!!!) är helt vanliga Svenssons. De är inte inblandade i någon kriminalitet överhuvudtaget, om man bortser frånatt de konsumerar cannabis, de vill som de flesta inte känna sig som brottslingareller kriminella knarkare.
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?