Inlägg från: Grodan Soda |Visa alla inlägg
  • Grodan Soda

    Legalisering av cannabis!?

    Tiiina86 skrev 2007-05-11 19:48:12 följande:
    d är nog du som inte ser så långt. Du skulle väll tycka d e ok att dina barn kommer hem me en joint, om du har några.... du vill ju att d lagaliseras. Nej jag ser verkligheten ja vill inte att min dotter står å pundar i framtiden som d kommer vara för många om d lagaliseras för då kommer antalet som röker öka kraftigt
    Exakt!
  • Grodan Soda

    Men varför tror du att staten har hittat på ordet "knark" för?

  • Grodan Soda

    W Panthera tigris skrev 2007-05-11 19:49:54 följande:


    knark enligt mig är nått som faktiskt är skadligt eller kan döda .. som heroin *alkohol*
    Så cannabis kan inte döda menar du, eller?
  • Grodan Soda

    W Panthera tigris skrev 2007-05-11 19:55:23 följande:


    nej danstina .. man kan inte dö av thc överdos
    *suckar lite*

    Återigen; jag frågade inte om man kan dö av just en överdos. Jag frågade om man kan dö av att nyttja cannabis?
  • Grodan Soda

    Hasch

    Hasch är den mest använda narkotikan i Sverige. Hasch och marijuana är två sorters narkotika som kommer från växten Cannabis Sativa, indisk hampa. Man kan känna sig både avslappnad och upprymd av hasch och marijuana men inte alltid. En del rus kan bli mycket otäcka med ångest och panikkänslor. Det vanligaste sättet att använda hasch eller marijuana är att man röker det. Därför börjar nästan ingen som inte röker vanlig tobak att använda hasch eller marijuana. Det går även att äta eller dricka om man blandar det med någon mat eller dryck.

    Unga som använder hasch eller marijuana blir ofta känslomässigt störda och mognar långsammare. Det finns risk för att man får hjärnskador och psykiska sjukdomar. Det kan bli svårare att lära sig nya saker och jobba koncentrerat. Röken från hasch innehåller 50 procent mer tjära än vanlig tobaksrök. Den innehåller också mycket mer cancerframkallande ämnen. Många av gifterna i hasch lagrar sig i kroppens fett. Alkohol lagrar sig i kroppens vatten. Därför stannar gift från haschet länge i kroppen, utan att den som rökt märker det. Ofta känner sig den som rökt hasch ändå nykter. Det gör haschrökare livsfarliga i till exempel trafiken.

    www.junis.org/templates/junis/ArticleWide.aspx

  • Grodan Soda

    W Panthera tigris skrev 2007-05-11 20:00:12 följande:


    ehum kan man dö i SAMBAND med thc intag om man nu ska dra länken hur långt som helst så ja .. man kan dö av det .. man kan begå självmord .. man kan snubbla i trappan .. man kan glöma stänga av spisen innan man somnar och man kan också dö av att dricka för mycket vatten för man blir ju törstig när man dricker
    Psykosen man riskerar att få kan ju faktiskt göra att man kastar sig ut från t.ex. en balkong. Så ja, nog kan knark döda en. Precis som alkohol.
  • Grodan Soda

    Hur farligt är hasch?
    Fråga:
    Hej! Jag undrar hur farligt det egentligen är att röka hasch. Jag har å ena sidan hört att det kan ge psykoser och leda till schizofreni medan andra, speciellt människor från länder där drogpolicyn är en annan, å andra sidan har sagt att det egenligen inte är mer farligt än alkohol som berusningsmedel och att det inte kan leda till långvariga psykiska skador. Vad är egentligen sanningen? Mkt tacksam för svar!
    Svar:
    Tack för Din fråga.
    Min uppfattning är att cannabis är en farlig beroendeframkallande drog som man absolut inte skall använda. Det är sant att cannabis på kort sikt kan ge psykotiska symptom som i vissa fall kan utlösa latenta schizophrena psykoser (vilket ar ett kroniskt tillstånd). På längre sikt ger regelbundet bruk av cannabis långvariga skador i form av vad man kallar amotivationssyndrom (förlust av kraft, initiativ och vilja).

    Alkohol (trots många andra skador) ger inte dessa allvarliga bieffekter. Antagligen är det rimligt att säga att många människor kan använda cannabis ibland som ett berusningsmedel utan att något särskilt inträffar utöver en akut berusning- dock kan man inte forutsäga vilka som drabbas av de allvarliga bieffekter som jag beskev ovan.

    Mitt bestämda råd är därför att avstå.

    Bästa hälsningar

    Lars Davidsson
    Chefsöverläkare, Psykiatri

    netdoktor.passagen.se/default.ns&intListStart=4&intQuestion=7333&intArea=48

  • Grodan Soda
    emmies skrev 2007-05-11 20:03:10 följande:
    Menar inte att dem skall hålla sig undan ordagrannt.. vet du hur det luktar så vet du även att du inte skall gå jämte det tror inte att någon skulle gå och röka det på öppen gata även fast det blir lagligt!att dem som röker jämte sina barn förstår nog inte hurpass skadligt tobaksrök ejentligen är, ( nu pratar jag om passiv rökning i hemmet) men att folk är mer medvetna om hur farligt cannabis är! barn skall inte vistas i närheten av det men det vet brukarna om..tror inte att dem som röker cannabis gör det i närheten av varken sina barn eller andra som inte röker det själva. och därför att dem som tar droger oftast gör det i sällskap av andra som gör det.. mest är det nog till sena kvällar.. mariana har en lugnande effekt inte som uppåt tjack precis// emmie
    Jag håller verkligen inte med dig i den här meningen: "att dem som röker jämte sina barn förstår nog inte hurpass skadligt tobaksrök ejentligen är".

    Det är för mig totalt omöjligt att alla föräldrar som dagligen tvingar sina barn till passiv rökning inte har förstått hur farligt det är! Jag tror att de antingen struntar i det eller så förnekar de det de redan vet.

    Dessutom är jag helt övertygad om att en legalisering av cannabis kommer leda till att folk nyttjar det på allmän plats och att vi som inte vill dra i oss skiten blir tvingade till passiv rökning.
  • Grodan Soda
    Slusska skrev 2007-05-11 20:03:31 följande:
    Fast risken att man får en psykos av cannabis och dör i sambandet är ju fortfarande mindre än om man super och dör av alkoholens värkan på kropp och själ.
    Och det är en anledning till att legalisera cannabis, eller?
  • Grodan Soda
    Slusska skrev 2007-05-11 20:04:49 följande:
    När jag talar för en legalisering av cannabis betyder inte det att jag tycker att det ska släppas fritt hur som helst och var som helst eller hur mycket som helst.Måste ju finnas riktlinjer inom det med, som det gör med alkoholen.
    Men de riktlinjerna följs ju inte. Det är faktiskt olagligt att nyttja alkohol på allmän plats och hej bara vad alla följer den lagen!
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?