Inlägg från: Grodan Soda |Visa alla inlägg
  • Grodan Soda

    Legalisering av cannabis!?

    Jag är EMOT en legalisering!

  • Grodan Soda

    Om man är för en legalisering av cannabis med motiveringen att alkohol minsann är lagligt och lika farligt så vore det väl ändå sundare att istället vara EMOT alkohol? Förstår inte riktigt resonemanget.

  • Grodan Soda

    Röker man t.ex. hasch så drabbar ju de som är runt omkring. Ska man få röka hasch bredvid t.ex. en busskur? Då får ju alla som står i närheten en del av drogen i sig, precis som vi idag tvingas andas in äckelpäckelrök från rökarna som står och bolmar i busskurerna. Det låter inte särskilt kul faktiskt.

  • Grodan Soda
    sakoline skrev 2007-05-09 22:29:22 följande:
    danstina: Eller helt enkelt såhär - varför ska någon annan avgöra om man får använda alkohol eller cannabis, avgöra vilket som är värst eller sämst att använda? Vem har rätt?
    Inte vet jag vem som ska avgöra det. Men allt rökande tvingar ju andra att bli passiva rökare. Och det är inte trevligt. Inte vill jag att nån ska stå och röka hasch i närheten av min barnvagn t.ex.
  • Grodan Soda
    Niklas skrev 2007-05-09 22:31:29 följande:
    Nej, man får ta sitt ansvar och se till att inte andra drabbas. Sen att det finns idioter som skiter i det är inget att göra åt tyvärr. Rökning förbjuds inte för att det skadar så många fler än de som röker.
    Jag håller inte med att det inte går att göra något åt alla idioter som inte tar ansvar för sitt eget bruk/missbruk av cigaretter av olika slag. Man har ju redan gjort massor genom att förbjuda cigaretter på t.ex. krogen, fik och restauranger.

    Jag tycker att rökning av alla de slag skall förbjudas på allmänna platser eftersom vi som inte rökar idag tvingas till att vara passiva rökare. Folk kan väl röka hemma om de vill det men att vi andra ska tvingas andas in skiten känns inte motiverat.
  • Grodan Soda
    Niklas skrev 2007-05-09 22:34:01 följande:
    Det är inte ok att dricka sprit på allmän plats. Det är inte heller tillåtet att röka på allmän plats inomhus längre. Det skulle kunna vara samma regler runt cannabis tex.
    Det borde inte vara okej att röka på allmän plats heller tycker jag.
  • Grodan Soda
    Wirkzan skrev 2007-05-09 22:33:46 följande:
    Men var det ingen som reagerade på att HASCH PSYCHOSIS finns i andra länder...???Hahahaha säger jag åt alla som säger att det bara existerar i sverige för ni är så överbevisade!
    Klart de finns i andra länder. Vadå? Är det någon som har påstått att det inte gör det?
  • Grodan Soda
    sakoline skrev 2007-05-09 22:36:31 följande:
    Ska sova nu men som jag ser det är de vettiga argumenten för att INTE legalisera cannabis få, och de som finns är ofta av arten "varför ska andra stå för sjukvården för de som är nerdegade", "min brors kompis kusin dog av hasch... det ska förbjudas" "min klasskompis är en pundare och han röker hasch (plus crack osv), förbjud!" "alkohol skulle ha förbjudits om det uppfanns idag" "vi sänder fel signaler åt de unga"... Alltså mer filosofiska frågor man egentligen kan stoppa in var som helst i vilken debatt som helst, typ tv-spel, samt myter.
    Eller så är det så att de flesta motståndare inte orkar bry sig i såna här trådar helt enkelt.
  • Grodan Soda
    Niklas skrev 2007-05-09 22:35:05 följande:
    Jamen dåså. Om du tycker att det finns något man kan göra så kan man göra detsamma vid en eventuell legalisering av cannabis.
    Har jag sagt något annat?
  • Grodan Soda
    Niklas skrev 2007-05-09 22:39:32 följande:
    Ja, du angav röken som ett argument för att inte legalisera eller tolkade jag det fel?Klart att det inte skulle få rökas fritt hur som helst.
    Om man får röka hasch på allmän plats - ja, då är det ett argument till att inte legalisera. Tror dock inte att en legalisering kommer att bli aktuell och även om den gör det så kommer det inte att vara lagligt att nyttja drogen på allmän plats.

    Jag menade mest att det känns äckligt att stå och bli andas hasch på. Det gör en ju betydligt snurrigare än en vanlig cigg.
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?