Forum Kosthållning - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Bulgur hur nyttigt och bra är det?

    Ons 23 maj 2007 20:26 Läst 9986 gånger Totalt 4 svar
    Ons 23 maj 2007 20:26

    Jag vet att om man skall välja utav Ris eller Bulgur, så för att vara nyttig så tar man Bulgur. Men i förhållande till kokt potatis är Bulgur fortfarande det bästa alternativet?

    Alltså jag försöker lägga om kosten. Tänkte utesluta pasta, ris och potatis och äta Bulgur iställen. Är det rätt tänkt eller är jag helt ute och cyklar?
    Tänkte kalori och fettmässigt.

  • Ons 23 maj 2007 20:46 #1

    Alla fullkornsalternativ bättre. Potatis rekommenderas att uteslutas.

  • Ons 23 maj 2007 20:46 #2

    Testa också quinoa och alla slags bönor, matvete och helt dinkel. Mums!

  • Ons 23 maj 2007 20:53 #3

    Jag tycker att bönor är jättegott, men har hört att man skall försöka undvika konserverade sådana. Tar ju så lång tid att förbereda själv så det blir aldrig av. Vad och hur ser Quinoa ut? Som ris och hittar man det på tex Coop?
    Matvete och dinkel låter som mjölsorter? Hur tillagas det? Är det också som "ersättning" för pasta och ris?

    Oj vad många frågor. Jag blev så nyfiken på allt som du skrev om Eeska.

  • Ons 23 maj 2007 21:00 #4

    Har alltid konserverade bönor i reserv. Det tar tid att blötlägga och måste hålla tiden nästintill exakt för bäst resultat så dom inte blir för mosiga. Brukar koka en hel påse och förpacka i små burkar i frysen. Quinoa finns rött och vitt, ser ut som små "runda spiraler". Tror att det går under frö och finns i mina vanliga affärer där bulgur finns. Matvete och dinkel hittar jag också i samma hylla. Dinkelmjöl finns också och vetemjöl. Ja, också ersättning för pasta och ris. Kokas på ungefärligt sätt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll