• Surface

    Varför tror Mac användare att det inte finns några virus som kan angripa deras system?

    Nu har jag hört det så många gånger... "nej jag har en mac, till mac finns inga virus"

    När man ger svar på tal om att det visst finns så blir man idiotförklarad? Vadan detta?

    OsX tex bygger på Unix, till Unix finns flera virus och vad skulle hindra dem från att kunna infektera ert system?
    OSX/Leap-A worm är ett virus som helt klart existerar.



    Kevin Finisterre caused ripples in the Mac community when he started a website in January revealing a different bug in Apple systems each day of the month.


    Apple owners' attitude to security was "one of the main reasons we started the campaign," he said.

    Jag är totalt helt med på att det inte fins lika många virus till Mac och dess olika operativ men för guds skull, säg inte att det inte finns några.

    Vill någon överbevisa mig? Be my guest.


    Hmm.... jag anar ugglor i mossen alltså......
  • Svar på tråden Varför tror Mac användare att det inte finns några virus som kan angripa deras system?
  • Surface
    oxytocin skrev 2007-06-26 22:42:28 följande:
    Hittat på vaddå? Säger de att Mac kan få virus och har fått? Citera gärna eller skicka länk.
    redan gjort flera gånger.
    Hmm.... jag anar ugglor i mossen alltså......
  • c0ol

    nejdå ingen konstig liknelse, är ju precis som du säger eftersom ingen i din uppenbarligen helt otroligt store bekantskapskrets har fått virus så finns ju inte virus till mac, även fast det här i tråden har klstrats in flera länkar som bevisar motsatsen, men det är väll så, blundar man så försvinner problemen, precis som barnen brukar göra.

  • Mirva
    Amexblue skrev 2007-06-26 22:21:35 följande:
    VÄnta nu, är det inte bra att känna till ett redskaps funtioner innan man använder det? Tänker du samma när du kör bil? Och virus, är väl så långt ifrån molekylnivå man kan komma? Dessutom, så var mitt senaste virus det trevliga bootsektorviruset på AMIGA:ns tid, då var jag typ 4...
    Jag känner till alla funktioner som är nödvändiga för att jag ska kunna använda min dator. Sätta på den, stänga av den, tilldela minne, inställningar, mappsystem med mera. Har jag någonsin påstått att maskar tillhör molekylnivån Näe.

    Jag är inte intresserad av att fördjupa mig i vare sig maskar eller virus. Självklart bra att veta hur jag ska undvika dem för mitt arbetes skull, men sedan är det inte intressant och inte heller nödvändigt för min del. Likväl som det kan vara av värde att veta ett pappers beständighet om det ska bevaras för en längre tid. Det finns mycket som jag slipper att lära mig, genom att använda mac. Den tiden kan jag använda åt saker som jag tycker är mer intressanta. Som att skriva detta inlägg i denna tråd.

    Jaha, så om du ska köra bil, då utbildar du dig till bilmekaniker

    Jag vet precis hur jag ska använda min mac, mer behöver jag inte veta. Om ett större problem uppstår, så kontaktar jag en mac-specialist. Precis som om jag kontaktar en bilreperatör om det skulle vara något fel på min Jaguar.

    Om jag ska skriva en text på ett papper, så räcker det med att jag har ett papper och vet hur pennan funkar. Varför gå in på detaljer om det inte är nödvändigt för mitt arbete?

    Eller måste du veta hur spisens elektronik funkar för att kunna laga mat?
  • CUFC

    Ställ erat påstående på 99mac.se eller macworld.se så ska ni få det hela ner brutet och förklarat i windows "dagis" nivå.

    Märkskilnad på vad ni pratar om... ingen av er har uppenbarligen ens tagit i en Mac och är än mindre insatta i hur OSX fungerar. Alltså har ni, vilket ni visat flera gånger i denna tråd visat att ni uppenbarligen inte vet ett jota av vad ni försöker ge er sken av att kunna. Ni kanske kan Win men ni vet inte en käftsmäll om Mac. Så istället för att sitta här och tro så tycker jag ni ska skaffa er lite kött på benen.

    På Symantec står det klart och tydligt att det tills idag har drabbat 49st (!) användare... denna MASK har det inte hänt nått mer med sedan 16 februari 2006. Ni baserar era uppgifter på ett 1år gammal MASK som i stortsett om inte helt har slutas sprida.

    Ni är båda välkomna till Macworld.se forum för att fortsätta diskutera så ska jag se till att vi nog kan lösa det här så att ni också förstår det som hela Mac samhället insåg förra året.

    Eftersom det verkar vara svårt att inse fakta här så ser jag ingen anledning till att fortsätta denna diskussion som har hamnat på sandlåde nivå längre.

  • Mirva

    Jag kanske ska tilläga att det är säkert intressant att gå djupare in i hur datorer funkar eller att lära sig mer om bilar. Det finns ju förstås många som fördjupar sig i Mac också. Men just här och nu är jag ointresserad. Det finns annat som upptar mitt intresse just nu. Det praktiska med Mac är ju att jag har en chans att välja hur mycket jag vill lära mig. Mer användarvänligt helt enkelt.

  • Micke
    c0ol skrev 2007-06-26 22:33:58 följande:
    hur svårt ska det vara att tro på det som står på antivirustilverkares hemsidor, och i otaliga forum.
    Ja jag frågar mig detsamma. När antivirustillverkarna skriver:

    "there are no file-infecting viruses that can infect Mac OS X"

    varför tror du inte på det då?

    Varför kommer du springande med Leap-A och hävdar att det är ett virus?

    "Security Response team had determined that OSX.Leap.A was a worm, and not a file-infecting virus.""

    Citaten kommer ifrån Symantec. En hyffsat välkänd antivirustillverkare.

    www.symantec.com/enterprise/security_response/weblog/2006/07/macinenterprise_mac_os_x_virus.html
  • Micke
    Amexblue skrev 2007-06-26 22:41:36 följande:
    Så symantec hittade på? Världens största antivirusföretag?
    Nej då, det är bara du som inte förstår vad de skriver och som envisas med att ha egna defintioner för vad som är ett virus.
    Se inlägg 128.
  • CUFC
    Micke skrev 2007-06-27 07:45:19 följande:
    Ja jag frågar mig detsamma. När antivirustillverkarna skriver: "there are no file-infecting viruses that can infect Mac OS X" varför tror du inte på det då? Varför kommer du springande med Leap-A och hävdar att det är ett virus? "Security Response team had determined that OSX.Leap.A was a worm, and not a file-infecting virus."" Citaten kommer ifrån Symantec. En hyffsat välkänd antivirustillverkare. www.symantec.com/enterprise/security_response...
    Framför allt varför komma springandes med 1 år gamla nyheter?
Svar på tråden Varför tror Mac användare att det inte finns några virus som kan angripa deras system?