• Anonym (fundersam)

    Min son hatar "bögar"

    Jag har ett dilemma med min nio-åriga son. Det är så att han säger att han hatar bögar och att han är allergisk mot dem. Jag tycker inte att det låter särskilt trevligt när han uttrycker det så och det har jag sagt till honom (man behöver inte HATA dem mm). Visst kan han som barn säkert tycka att det låter konstigt med två killar som är kära. Han har ju en mamma och en pappa som är hetero. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig rätt här utan att skapa heta känslor hos er medlemmar: Jag tror personligen att homosexualitet är "onormalt". Med onormalt menar jag då att eftersom det finns män och kvinnor, och eftersom naturen har sett till att bara en man och en kvinna kan skaffa barn tillsammans genom befruktning så är det det inte tänkt att homosexuella ska vara tillsammans (ur ett biologiskt perspektiv iaf). Jag har inga problem med homosexuella och har några i min vänskapskrets (inte super nära) som jag tycker är jätte trevliga och roliga att umgås med. Verkligen jätte fina människor! Jag tänker nu så här: Jag borde ju kunna få uttrycka min åsikt om det hela till min son (har än så länge sagt att vissa människor blir homosexuella och att det inte är något fel med att vara det) utan att för den skull säga massa hemska saker om dem som vissa gör. Tycker att det är viktigt att han lär sig att det är ok att inte tycka att homosexualitet är en "normal" läggning, men att han måste respektera alla människor, oavsett läggning mm. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Min son hatar "bögar"
  • K J N

    Idag funkar den respekten bara åt ena håller när man tar upp vissa ämnen.

  • Anonym (ensam)

    "Tycker att det är viktigt att han lär sig att det är ok att inte tycka att homosexualitet är en "normal" läggning, men att han måste respektera alla människor, oavsett läggning mm. Vad tycker ni?" skrev du Fundersam

    fråga såg ut så här om du inte kmr ihåg det!!!!!!!!!

    hur kan man respektera ngt och ngn om du vill lära honom att det homosexualitet är ngt onormalt???
    med andra ord, han ska inte tycka att det är normalt men inte uttrycka sig högt så andra hör??
    Eller???

    fattar inte riktigt vad du menar...

  • FNiXa

    Alltså om du säger att det inte är normalt till honom hur ska det gå om han själv skulle vara homosexuell då? Han kommer ju inte att kunna vända sig till sin mamma. Nä håll dina åsikter för dig själv i den frågan och säg bara att man ska respektera andra människor. Så skulle jag ha gjort.

  • josefsmamma

    oj oj oj....
    Klart din son säger som han gör när du uttrycker din egna syn på homosexualitet....
    Vill du att han ska acceptera homosexuella så är det ju högst viktigt att du inte säger att det är onormalt... Vad trodde du han skulle få för åsikter när han får dina nertryckta i halsen?
    Framhäv det istället och säg att alla människor är likadana och att all kärlek är vacker, för det är ju kärlek det handlar om. Sex är bara ett bonus ju


    one happy camper
  • K J N

    Man kan fortfarande förstå det onormala med homosexualitet utan att för den sakens skull hata de som har råkat bli homosexuella.

    En saklig relation till fenomenet helt enkelt.

  • josefsmamma
    K J N skrev 2007-11-17 15:53:09 följande:
    Man kan fortfarande förstå det onormala med homosexualitet utan att för den sakens skull hata de som har råkat bli homosexuella.En saklig relation till fenomenet helt enkelt.
    en 9-åring gör väl ändå inte det?
    de lyssnar på vad vuxna säger...
    one happy camper
  • Anonym (ensam)
    K J N skrev 2007-11-17 15:53:09 följande:
    Man kan fortfarande förstå det onormala med homosexualitet utan att för den sakens skull hata de som har råkat bli homosexuella.En saklig relation till fenomenet helt enkelt.
     vad är onormalt med homosexualitet då??
     
    alla upprepar ordet onormal och normal...
    ursäkta men vem är det som avgör det???
  • Anonym (Märkligt)

    ....tyvärr vet inte många barn vad själva ordet bög betyder. Ofta använder ju "tuffa killar" (oftast homofober har jag märkt!) ordet som ett slags skällsord. Andemening o innebörd är
    inte alltid självklar. Min brorson gjorde också sådär; kom hem och hade lärt sig ordet bög just, och gick på om att bögar fick man slå på för de var mindre värda osv. Min bror satte sig ner med grabben och förklarade (förutom sexbiten förstås) vad bög,homo och lebb egentligen betyder. Att "två killar eller två tjejer tycker om varandra, precis som din mamma och pappa gör." Och det funkade alldeles utmärkt! Tror till o med att brorsonen ville bli bög eftersom att "tjejer är ju så gnälliga" :)
    Självklart är det vi vuxna som formar våra barn, därför måste man vara uppmärksam på minsta attitydförändring...

    Kram på er allihopa!

  • K J N

    "ursäkta men vem är det som avgör det?"

    Normaliteten är majoriteten om vi ska dra saken till sin spets.

    En liten del av befolkningen är homosexuell och därför är de onormala i kraft av sin minoritet.

  • Anonym (ensam)
    K J N skrev 2007-11-17 16:40:06 följande:
    "ursäkta men vem är det som avgör det?"Normaliteten är majoriteten om vi ska dra saken till sin spets.En liten del av befolkningen är homosexuell och därför är de onormala i kraft av sin minoritet.
    jaha, är alla minoroteter onormala då?
    eller enbart homosexuella?
Svar på tråden Min son hatar "bögar"