• Anonym (fundersam)

    Min son hatar "bögar"

    Jag har ett dilemma med min nio-åriga son. Det är så att han säger att han hatar bögar och att han är allergisk mot dem. Jag tycker inte att det låter särskilt trevligt när han uttrycker det så och det har jag sagt till honom (man behöver inte HATA dem mm). Visst kan han som barn säkert tycka att det låter konstigt med två killar som är kära. Han har ju en mamma och en pappa som är hetero. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig rätt här utan att skapa heta känslor hos er medlemmar: Jag tror personligen att homosexualitet är "onormalt". Med onormalt menar jag då att eftersom det finns män och kvinnor, och eftersom naturen har sett till att bara en man och en kvinna kan skaffa barn tillsammans genom befruktning så är det det inte tänkt att homosexuella ska vara tillsammans (ur ett biologiskt perspektiv iaf). Jag har inga problem med homosexuella och har några i min vänskapskrets (inte super nära) som jag tycker är jätte trevliga och roliga att umgås med. Verkligen jätte fina människor! Jag tänker nu så här: Jag borde ju kunna få uttrycka min åsikt om det hela till min son (har än så länge sagt att vissa människor blir homosexuella och att det inte är något fel med att vara det) utan att för den skull säga massa hemska saker om dem som vissa gör. Tycker att det är viktigt att han lär sig att det är ok att inte tycka att homosexualitet är en "normal" läggning, men att han måste respektera alla människor, oavsett läggning mm. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Min son hatar "bögar"
  • Anonym

    Även om jag tror att han fått sina åsikter till viss del från dig så verkar ju du ha en mycket liberlalare inställning än att "hata" bögar.

    Och jag måste säga att det är lite oskuldsfullt när man läser om folk som säger "min nioåring vet inte ens vad en bög är" o.s.v. Om ni visste vad barnen lär sig i skolan (utanför läroplanen). Det är ju bland kompisarna (ofta äldre) som man snappar upp såna uttryck för att det låter ballt.

    Så även om man "ärver" mycket av sina föräldrars värderingar så kommer mycket skit från skolan.

    Det är väl ingen slump att många barn slutar tro på tomten det året de börjar på dagis?

  • Jan H

    Varför blir man så upprörd över homosexuella, att någon tycker mer om sitt eget kön och föredrar att ha sex med den. Tänk bort sexbiten och se det som att de bara tycker om varandra, hur de har sex eller med vem kan ju de flesta skita i, fullständigt.

    Förklara du för barnet att man kan tycka om alla, oavsett vad de heter eller har för läggning.

  • 2småskruttisar

    jag tror inte att sonen enbart fått inställningen från sina föräldrar.
    som någon skrev tidigare är barn i den åldern väldigt hårda i skolan och de lär sig väldigt mycket där.
    förmodligen så har han hört de andra barnen prata där.

    visserligen hjälper det ju inte att du själv anser att det är onormalt.

    har du/ni pratat om det öppet framför honom??

    försök att prata med honom och förklara mer neutralt om homosexualitet, och att det inte är något konstigt.
    det finns i samhället och det är mest bara att lära sig leva med det.

    jag själv är uppvuxen med homosexuella i min närhet och jag kommer även att uppfostra mina barn i att det är helt naturligt.


    (¯`°?.¸ ღ♥ dalkulla i mina bästa år ♥ღ ¸.?°´¯)
  • K J N

    Jag tror att det är viktigt att man lär barn att inte hata de homosexuella eftersom de inte kan hjälpa att de har blivit drabbade av den läggningen.

    Jag tänker förklara hur det fungerar rent fysiskt/socialt men också understryka att även om man anser att deras böjelse är motbjudande och dess utlevelse rent frånstötande så får man acceptera den ändå eftersom lagstiftningen tillåter den.

    Att hata homosexuella är i sak förkastligt och att hata deras utlevelse av sin läggning är inte konstruktivt och därtill politiskt känsligt, vill man angripa problemet så finns det mer konstruktiva metoder att agera än rent saklöst hat.

    Man får arbeta i god demokratisk anda med de övriga påtryckningsmedel som finns, medlemskap i organisationer som hjälper homosexuella att tygla utlevelsen av sin böjelse, olika religösa organisationer osv.

    Liksom övriga samhällsproblem (kommunism, djurrättsterrorism, feminism, ekofacism osv) så ska man alltid agera inom lagarnas ramar på konstruktiva och metodiska sätt, så diskret som möjligt.

    Då har man störst möjlighet att få framgång.

  • Anonym

    ""Jag tror att det är viktigt att man lär barn att inte hata de homosexuella eftersom de inte kan hjälpa att de har blivit drabbade av den läggningen""

    Men hallå..Vaddå hjälpa att de "blivit drabbade av den läggningen" Det låter som att homosar är drabbade av en sjukdom..HOMO och HETEROSEXUALITET handlar om KÄRLEK inte om läggning hit och dit..Blir så trött på omkunniga människor som ska få allt att låta som sjukdomar osv..

  • Anonym (ensam)

    otrolig
    ett barn kan inte själv ur tomma intet komma med en sån sak

    du skriver själv vad du tycker är "normalt" och "onormalt", inte konstigt då att han delar din åsikt

    jag har tyvärr inga gay-vänner, o min ex är en homofobiker, men jag vill att mina barn värderar människor efter vilka de är, inte deras sexuella läggning
    de är 12 och 9 nu, pojkar

    tänk om din son vid 12-13-14årsålder märker att han dras till samma kön...
    skulle du tycka likadant

    tänk om, en vuxen kvinna med fördomar...nej stor kritik till dig FUNDERSAM

  • Anonym (ensam)

    och vad är det för dum snack som upprepas i flera inlägg-onormal????

    vem är det som avgör vad är normalt!!!!!?????????????

    fy vad jag blev förbannad nu

  • Anonym

    Du borde istället uppmuntra din son att vara homosexuell själv.
    Att en man är som en kvinna kan bara vara en positiv sak.

    Om 20 kommer 20 åriga kvinnor bara ligga med utländska män för våra svenska män kommer vara som kvinnor och bara ligga med vafrandra.

    Och när man är nio säger dom bögjävel på skolgården och leker kejar som spöa bögen. Klart att alla som är nio vet vad det är. Din son är som alla andra bara att han sa att han hatar bögar tillsin mamma.

  • Anonym (fundersam)

    Nej, jag vet att han inte fått detta av mig. Jag har nämligen två andra barn som INTE har en sån åsikt om bögar. Både jag och de två andra barnen brukar säga åt honom när han kommer med sina åsikter. Vi säger att det inte är något fel med och att vem som helst kan bli det. Jag har aldrig sagt något negativt om bögar. Jag tror snarare att det bottnar i vissa saker som hände i hans gamla klass, som var helt förfärlig. Han kom bla hem efter en incident där och var jätte ledsen. En kille i klassen hade retat honom och hans kompir för att de var bögar med varandra och att de "knullade" med varandra. Hans fröken tog även upp det med mig och sa att hon förstod att han kände sig kränkt av den handlingen. Denna pojke som tidigare kallat honom för bög har även kallat fröken för hora mm. Så han har genom den här pojken fått en negativ bild på det hela och fått bilden att det är något fult. Precis som i många andra fall tvingar jag inte på mina barn mina åsikter. Jag tror tex på Gud och när mina barn har frågat mig om Gud finns har jag bara svarat att Jag tror att han finns men att många tror olika. Vissa tror inte alls att något händer efter döden mm. Mina barn tror inte på Gud och då säger jag bara att man får tro som man själv vill. Och jag tycker inte illa om bögar, men liksom de flesta kristna, anser jag väl bara att det beror på något hormonellt eller även i vissa fall (dock långt ifrån alla) pga dominerande föräldrar eller dåligt förhållande med motsatta könet under barndomen mm. Jag har en lesbisk vän som vet hur jag fungerar. Hon skulle aldrig påstå att jag påverkar mina barn på denna synpunkt. Och visst, jag har min åsikt men om något av mina barn skulle bli homosexuellt skulle jag till 100% stödja honom/henne. Man måste få ha synpunkter och åsikter utan att bli påhoppad. Många av er missade poängen med min fråga och skrev om allt annat än själva frågan. Lite tråkigt. Respekt handlar ju även om att respektera att människor har andra åsikter än en själv.

Svar på tråden Min son hatar "bögar"