• Anonym (fundersam)

    Min son hatar "bögar"

    Jag har ett dilemma med min nio-åriga son. Det är så att han säger att han hatar bögar och att han är allergisk mot dem. Jag tycker inte att det låter särskilt trevligt när han uttrycker det så och det har jag sagt till honom (man behöver inte HATA dem mm). Visst kan han som barn säkert tycka att det låter konstigt med två killar som är kära. Han har ju en mamma och en pappa som är hetero. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig rätt här utan att skapa heta känslor hos er medlemmar: Jag tror personligen att homosexualitet är "onormalt". Med onormalt menar jag då att eftersom det finns män och kvinnor, och eftersom naturen har sett till att bara en man och en kvinna kan skaffa barn tillsammans genom befruktning så är det det inte tänkt att homosexuella ska vara tillsammans (ur ett biologiskt perspektiv iaf). Jag har inga problem med homosexuella och har några i min vänskapskrets (inte super nära) som jag tycker är jätte trevliga och roliga att umgås med. Verkligen jätte fina människor! Jag tänker nu så här: Jag borde ju kunna få uttrycka min åsikt om det hela till min son (har än så länge sagt att vissa människor blir homosexuella och att det inte är något fel med att vara det) utan att för den skull säga massa hemska saker om dem som vissa gör. Tycker att det är viktigt att han lär sig att det är ok att inte tycka att homosexualitet är en "normal" läggning, men att han måste respektera alla människor, oavsett läggning mm. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Min son hatar "bögar"
  • K J N

    De är onormala relativt majoriteten, ja...

    Att göra som majoriteten brukar anses som rätt normalt.

  • Anonym (ensam)

    ja du..man får väl tycka som man vill
    tycker ba de e lite fördomsfullt

  • Anonym (jaja)

    ja men är det inte onaturligt att vara homosexuell då? Om alla på jorden skulle vara det, då skulle inga barn födas?? Inget ont om homosexuella från min sida. Har många vänner som är det.

  • Behemot

    Jag förstår vad du menar även om jag inte har riktigt samma syn på homosexualitet som du. Då jag pratat med någon som "hatar bögar" så har jag inte så mycket försökt övertyga denne personen om hur normalt det är, det är oftast lönlöst och jag är inte så insatt i ämnet. Istället har jag ifrågasatt varför personen har så starka åsikter om något som oftast inte berör denne. Två vuxna personer som väljer att ha en relation som inte skadar någon är liksom inte mitt problem oavsett om jag själv skulle vilja ha den typen av relation eller inte.

    Hata är ett mycket starkt ord och jag tycker att det är viktigt att man inser vad det betyder när man använder det.

    Jag håller också med om att det är viktigt att lära sig att respektera andras åsikter även om de inte är som ens egna. Att säga att ts inställning gjort sonen till homofob är inskränkt och ogenomtänkt.

  • AnDan

    Jag æ ær sjælv bøg, och tycker jag ær normal.

    Och så blir jag pappa vilken dag som helst.
    Tillsammans med min man.
    Med en væninna.

    I mina øgon ær det normalt.

    Lær ditt barn kærlek istællet før hat o onormalitet.
    Det får han tillbaka på mer i længden.

  • Anonym (ensam)
    Anonym (jaja) skrev 2007-11-17 18:08:44 följande:
    ja men är det inte onaturligt att vara homosexuell då? Om alla på jorden skulle vara det, då skulle inga barn födas?? Inget ont om homosexuella från min sida. Har många vänner som är det.
    tänk om alla på jorden va alkoholister, mördare, pedofiler eller missbrukare..
    tänk om...
    tänk om...

    tänk om folk kunde älska och uppskatta varann
    och vara medmänniskor med förståelse
    och inte dömma och hata allt som är nytt och oförklarligt för dem
    och uppfostra sina barn att vi alla har lika värde utan och sätta etiketter på vad som är normalt och onormalt
  • Skutt

    Kärlek är vackert!
    Oavsett om det är man/kvinna kvinna/kvinna eller man/man...
    Så länge man har förmågan att älska, och att bli älskad.
    Det är upp till var och en och alla ska respekteras för den man är.

  • Anonym (ensam)
    Skutt skrev 2007-11-18 18:26:53 följande:
    Kärlek är vackert!Oavsett om det är man/kvinna kvinna/kvinna eller man/man...Så länge man har förmågan att älska, och att bli älskad.Det är upp till var och en och alla ska respekteras för den man är.
    det smartaste ngn skrev i detta tråden!!!!!!!!!!!
  • Judy

    Jag tycker homosexualitet är "onaturligt" men "normalt".

    Det jag menar är att jag tycker det är biologiskt onaturligt, en man och en man eller en kvinna och en kvinna KAN aldrig föröka sig, vilken den biologiska cirkeln går ut på, folk dör och folk föds. Medans jag anser att det är en normal företeelse, har funnits så länge människorna funnits och kommer att finnas så länge människorna finns.

Svar på tråden Min son hatar "bögar"