• Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    zionsmormor skrev 2008-01-15 10:55:14 följande:
    Hej igenLäser om detta med sex. Jag vill nästan jämnt, men när vi väl ligger där så har jag så ont att det inte går att röra mig.Det är många kvällar man gråter sig till söns för att man inte kanfå leva som vanliga människor. Jag vill både ge och få ömhet o sex,men inte enns mina barn kan längre krama mig.Och det som är extra jobbigt är att jag har haft det hemskt jobbigt i mitt tidigare förhållande.Nu tog han ju sitt liv för 4 år sedan. Och jag har träffat denna underbara man som gör allt för mig.Och så kan jag inte ge något tillbaka. Ibland hatar jag mig själv pga alla sjukdommar.Nej nu börjar rygg o händer smärta så jag får sluta . Må så gott ni kan kära systrar.
    Hej zionsmormor!

    Jag lider med dig jag också när jag läser hur du har det!!!

    Stackars dig, att ha så ont att du gråter dig till sömns många kvällar och att inte kunna njuta av närhet..

    Jag skickar många långa kramar till dig!!
  • Lakrits

    Hej på er andra!

    Hoppas er dag varit så bra som den bara kan vara.

    Är det någon av er som har problem med näsans slemhinnor??

    Konstig fråga kanske, men jag har sååå ont i ena näsborren.. Känns precis som jag har ett sår därinne, men har inte en aning om vad jag gjort. Har haft detta länge, säkert 1 månad.

    Godnatt till er alla goa tjejer!

    kramar

  • Lakrits
    TuvaLi skrev 2008-01-15 22:15:14 följande:
    jag har oxå lite så... men det är mest på vintern.. förmodligen för att luften är så torr, iaf här uppe i norrland

    Jag har jobbat 2 dgr på mitt nya jobb.  Det är jätteroligt och väldigt mycket info att ta in. Det som känns såå jobbigt är att jag varje dag jag kommer hem, har så ont att 1 tradolan inte räcker utan efter ett tag typ 30 minuter får jag ta en till. Då ger det effekt. Jag orkar inte annars. Min sjukgymnast ringde idag från smärtkliniken och skulle prata om bassängträningen... och hon frågade hur det gick på jobbet, jag sa som det var att jag tyckte det var jätteroligt men att jag har väldigt ont, vet ni vad hon sa!

    "ja men det är nog bara anspänningen av allt nytt, det kommer snart att bli bättre! " sa hon käckt!

    Ingen fattar!!!

    Jag har haft smärtan i 7 års tid. Innan jag fick barn så jobbade jag på förlossningen på ett sjukhus i sthlm och jag hade samma problem varje dag jag kom hem från jobbet. Så ont i fötterna, benen, bäckenet, det känns som foglossning fast jag inte är gravid. Och värk i nacke, rygg och armar. Ibland huvudvärk....

    Varför lyssnar ingen? varför känns det ibland som att de fattar men sen känns det helt tvärtom???

    Urk, känner mig lite nere idag.

    Kram
    Hej TuvaLi!!

    Vad kul att det går bra på jobbet, trots att det är mycket nytt att ta in..

    Vad otroligt JOBBIGT att ingen lyssnar på dig eller förstår hur du mår???

    Det känns som du är på något vis lämnad ensam i din situation och din värk.. Du blir motarbetad av dom som borde lyssna och förstå.

    Vet inte vad jag ska råda dig till, men jag vet att jag lider med dig MYCKET!! Och önskar att du kunde få förståelse och stöd när du som mest behöver det. Att avfärda någon med värk som din sjukgymnast gjorde är GRYMT!! Varför jobbar denna person med folk som har smärtor om han/hon inte har tillräckligt med medkänsla?

    Skickar många kramar till dig och avslutar med att jag tänker på dig!
  • Lakrits
    Ekorrfamiljen skrev 2008-01-16 11:39:59 följande:
    Hahaha! Om min karl ens skulle närma sig rullgardinen före kl. 9 skulle han få en rejäl avhyvling! Som tur är så är han lika kvällspigg och morgontrött som jag. Stackarn jobbar iofs morgonskift på fabriken nu. 5-14!! I would die!Jag har ju varit bättre ett par dagar, men igår mådde jag riktigt dåligt psykiskt och som ett brev på posten fick jag ont i axlarna, armbågarna (!) och hand- och fingerleder. Dessutom fick jag ont i tålederna också.. Och så naturligtvis huvudvärk! *suck* Det känns som små knivar som skär sig in i lederna. Ajj!Foglossningen ja, hur länge kan den sitta i egentligen? *tröttnar*B12-brist? Hmm, jag tror minsann jag ska ta mig till hälsokostbutiken!!Varma kramar till alla som vill ha och behöver. *sparkar lite på Tuva-Lis sjg*
    Hej ekorrfamiljen!!

    Huva, det låter som du hade en tuff dag igår, håller tummarna att du är bättre idag! Samma här, när jag mår psykiskt dåligt av olika orsaker, så kommer värsta värken som ett brev på posten.. Att kropp och själ hör ihop, det förstår man ju nu!

    Har en riktig pissdag idag, suttit vid datan ca 5 minuter nu och redan kommer börjar axlarna och nacken att bränna!

    Många kramar//Lakrits
  • Lakrits
    Disan skrev 2008-01-16 12:06:25 följande:
    B12 brist är ju ganska så vanligt, det räcker med att man äter lite slarvigt så kan man åka på en brist. Sedan har det ju mkt med tarmarna att göra också, om man har typ IBS eller colon irritabile är det vanligt med B12 brist också, tarmarna hinner inte ta upp ämnet. Om jag inte missminner mig är det många här inne som har problem med tarmarna?? (Jag är en av dem iaf! Fast det har blivit bättre efter förlossningen, förut sprang jag på toa allt mellan 3-6 ggr per dag, nu är det mer som 1-2 ggr.) Den B12 bristen jag har är iaf kronisk och läkarna vet inte var den kommer ifrån riktigt, man ser den inte i blodet, men ändå behövs extra tillskott för att må bra. Knasigt. Men man är van, har fått sprutor från och till sedan ungefär 9 års ålder. Nu när jag tänker efter: Det var i samma veva som jag fick mitt första skov!!! Det har vi aldrig tänkt på förut!!! Måste ta upp med min läkare...zionzmormor: Vet inte riktigt vad jag skall säga, men jag blir ledsen när jag läser det du skriver... ;-( Måste vara hemskt att ha det så! Att inte ens kunna kramas...TuvaLi: Vilken jävla idiot!! Vad tror folk att dem är egentligen..!!
    Jo, jag har också IBS, måste börja fundera jag också på att börja tillföra B12 och andra nyttiga ämnen i form av hälsokost..

    Det var ett nyttig tankeställare!! Kram Disan, hoppas du har en fin dag!
  • Lakrits
    Mixela skrev 2008-01-16 12:23:34 följande:
    Nämen tjena Lakrits!Hur är läget idag? Jag ser att du har ont... det är inte mycket bättre för mig är jag rädd... Mår psykiskt dåligt över puckona på F-kassan... känner mig arg, besviken och trött.Kramar i massor
    Hej vännen!!
    Skickade dig precis en uppdatering från Östersund!! Vad har hänt med fk??
    Hoppas du mår bättre nu*kramar om lääänge*
  • Lakrits
    Ekorrfamiljen skrev 2008-01-16 19:12:03 följande:
    Lakrits: Tack för varma ord! *kram*Missan: Åhå, ska kolla upp det där med nässlor. En vårdtagare jag hade en sommar tipsade om potatisavkok för min ledvärk! Det lär väl också vara basiskt.
    Vassegod ekorrfamiljen!!! Kramar dubbelt tillbaka!!!

    Missan: Tack för tipset, jag ska testa jag också! kram
  • Lakrits

    Det låter bra det Tuva, att du har dina hundar som fyller på dig med energi!! Du ska absolut vara ärlig och berätta till henne exakt som du känner, även att du känner dig påhoppad av dom.. att dom inte verkar ha någon förståelse alls för din situation. Det är ju något allvarlig fel på vården om vi som har kronisk värk ska bli bantad på vår livlina, smärtstillande och andra tabletter då dom är orolig över din lever?? Ja, menar vems lever pratar vi om. Att dessutom avfärda din värk med att, du har börjat jobba då är det vanligt med mer värk. Men hur kommer det då sig att du har haft värk under alla dina år hemma kan man ju fundera.. Visst skulle det vara kanon om vi alla värk pat inte skulle behöva tabl, men vilken dröm lever vi i då?? Verkligen ser lite annorlunda ut än så. Hade man kunnat legat på sofflocket hela dagen, så kanske man kan ta en tablett fri vecka, men vi har ju trots allt ett liv också vid sidan om av värken.. Hur det livet nu än ter sig för oss, så vill vi väl alla fortfarande ha ett DRÄGLIGT LIV även om vi haft oturen att fått värk av olika anledningar.
    Jag hejar på dig och hoppas du orkar ryta ifrån!!
    Kram//Eva


    TuvaLi skrev 2008-01-16 22:52:17 följande:
    Tack för ert stöd. Ja hur kunde hon säga så? ingen aning. Jag ska nog berätta för henne hur jag känner det.... måste ta mig i kragen o boka tid hos min läkare på vc. Måste fråga om det finns nån värkmedicin som jag kan ta när jag är på jobbet, för det känns inge bra att äta tradolan o gå på jobbet... inte med det jobb som jag har, men samtidigt vill jag ha kvar trad, eftersom dom är så bra mot värken. Och jag kan knappt sova utan dom när jag har ont.Usch ingen bra dag idag. Men med hundarna går allt jättebra, tränar så ofta jag kan o hinner och orkar och de ger mig så mycket positiv energi...
  • Lakrits

    Hej på er alla tjejer härinne!!
    Här hemma har vi sorg, eller hur man benämna det.
    Min man är sjukskriven för utmattningsdepression, jag tycker otroligt synd om honom, ingen borde behöva ha detta(har själv haft samma diagnos så jag vet).. Jag har som många vet fibromyalgi.. Vem tror ni det är mest synd om just nu enligt min man??? Ja, inte är det jag iaf!!! Nu när vi bägge är hemma, och sjuka.. så trodde jag i min enfald att nu hjälps vi naturligvis åt med våra barn och vårt gemensamma hem! Men nä, här ligger gubben och sover och jag gör EXAKT lika mycket som vanligt här hemma när han är på jobbet.
    Fy vad jag är ARG och less!!

  • Lakrits

    Fru U skrev 2008-01-17 12:30:02 följande:


    Lakrits hur länge har han haft sin utmattningsdepression? Har han fått hjälp? Har han överhuvudtaget börjat må bättre?När jag fick min utmattningsdepression så klarade jag inte av att göra något. Om min man satte mat framför mig så tuggade jag lite i mig, men om han frågade vad jag ville äta så kunde jag inte svara, inte ens om det gällde nåt simpelt som vilket pålägg jag ville haAtt duscha o klä på mig klarade jag inte heller av. Maken fick påminna mig om att duscha och han fick säga om det o det plagget gick att ha tillsammans (och jag är vanligtvis mycket petig med kläder)
    Han har haft sin utmattningsdepression länge, troligtvis ända sedan i somras.. Han blev sjukskriven 1 månad till att börja med, och fick även anti depressivt utskrivet, sömntabletter till natten
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?