• Bubblare

    Vi med högt FSH

    Hejsan tjejer nu har jag äntligen hittat hit!

    LALLA1: Tack för att du startade upp tråden, undrade vart den hade tagit vägen
    Har försök läsa ikapp. Det kan ju tänkas att ditt fsh var högre vid er IVF ett år senare, och ni lyckades få fram en fining så det är ju positivt! Hur har det gått med senaste pergotestet?

    Tracy: Tack för länken! Har inte gjort AMH testet.
    Primrose:Hoppas du får ett positivt besked ang fsh värdet.
    Apelsinblom: Tråkigt att höra om att du fick dåligt resultat, ge inte upp nu utan gör ett test till!

    Lite om min resa..
    Detta här kan bli lite lång...bare with me...

    Jag har själv högt fsh och mitt värde låg på 3,9 i Juli-07 och nu ligger det på 27. Jag fick själv en smärre chock när min läkare började tala om att mina ÄS började bli sämre och att det tydde på ett eventuellt för tidigt klimaterie (POF: Premature ovarian failure).

    Va!! Jag är ju nyss fyllda 30.. Jag påpekade att IVF skulle väll då vare en bra lösning varpå jag fick svaret att detta inte ansågs som en bra lösning eller att chansen att lyckas inte var så stor..Hon fortsatte att nämna ÄD och adoption...jag tror det var här jag började få lite tunnelseende...

    Jag fick sen genomgå klomifencitrat testet (dubbel pergo dag 5-9), resultatet var inte så gott fsh 27 dag 3 och 45 dag 10, 2 folliklar. Jag påpekade att jag gärna privat skulle vilja ge IVF en chans..(Landstinget var uteslutet)

    Vid vår senaste sammanställning meddelade min läkare att jag ska få prova Menopurbehandling , dock var hon inte speciellt positiv, vilket jag kan förstå, läkarna går mycket på statistik och sannolikhet, men jag var jätteglad..om det fungerar med stimuleringen kommer jag senare att gå vidare med privat IVF. Kan även tillägga att jag ska äta p-piller för at vila ÄS och ev. få ner fsh något.

    Under tiden har jag kunnat acceptera och bearbeta detta (Tack FL:are), fsh behöver inte betyda allt, lite färre/sällsynta guldägg, men det är inte omöjligt, jag vet fler som har lyckats, men dock tyder ett svängigt fsh på att det börjar att svikta något tyvärr.

    Hoppas det går bra för alla!

  • Bubblare

    Hej!

    MM om ni får göra ett till IVF så kanske det är värt ett försök, går ni via landstinget? Fick du ökad dos under 2:a behandlingen? Förstår att det är ett svårt beslut angående ÄD, kanske ett beslut ni är redo att ta lite senare när ni bearbetat det ni gått igenom ordentligt. En liten undran (ni behöve inte svara) men din tjej, hon vill inte genomgå behandling? Sannolikheten att båda ska ha "faktorer/värden" som är sämre känns ju ganska liten. Kram från mig

    Apelsinblom: Jag ser jättemycket fram emot behandlingen!! Men tyvärr är jag nog lite i eftersviterna av dubbel pergokuren, har väll fått förstorade äggblåsor som tar tid att gå bort..är nu inne på cykeldag 41!! Men förutsättningen för oss, när väl behandlingen kan börja, är att kunna stimulera fram 3-4 äggblåsor, därefter IVF är det tänkt.

    Jag har alltid tagit fsh prov dag 3 (Man ska test mellan dag 2-4). Jag har ojämn cykel och fsh värdena har även hoppat upp och ner...

    Må så gott!

  • Bubblare

    Hej!

    Ingen expert här men kanske pco/pco-s kan vara en orsak till utebliven eller sämre äggproduktion.

    Hoppas det är bra tjejer!


    tickan skrev 2008-02-16 23:07:17 följande:
    Hej vänner!Jag hade normalt FSH-värde när jag testade för drygt ett år sedan. Jag antar att det kan ha höjts sedan dess, jag har inte kollat, men vad jag egentligen vill fråga er om är ifall det kan finnas andra anledningar än högt FSH till att man har trötta äggstockar och som producerar extremt få ägg vid stimulering? Kan väl tillägga att inga "fel" har hittats på mig i samband med utredning.
  • Bubblare

    Hoppas det går bra, härligt att ÄL fungerar!
    Och du har alldeles rättt det behövs bara ett ägg!

    Nu inne på cykel dag 43!! GRRRR

    Hur går det för alla?


    Primrose skrev 2008-02-17 16:59:24 följande:
    Tack LALLA och Apelsinblom! Ja, jag verkar i alla fall ha ÄL den här månaden - starkt utslag på stickan i går morse. Så nu är det bara att invänta BIM. Jag har också gjort AMH-testet och fick då beskedet att jag hade normal reserv för min ålder (42 år - gammal som gatan, i det här sammanhanget, verkar det som) vilket ju egentligen inte är särskilt goda nyheter men inte heller exceptionellt dåliga eftersom det betydde att jag i alla fall inte var på väg in i klimakteriet. Det behövs ju egentligen bara ett bra ägg - och en del "tur".
  • Bubblare

    Hej vänner!

    Primrose: Om det ändå vore så , nej först ska jag äta p-piller (fick utskrivet 3 månader) men jag hoppas att jag bara ska äta under en cykel. Sen är det sprutdax

    För oss blir det IVF, tror inte att det blir hemmaförsök, har redan fått vägbeskrivningen till CvL och iom att jag ska "stormixa" 6 behållare, så känns det inte som att de kommer tillåta oss hemmamys . Vår förutsättning är 3-4 äggblåsor, hoppas jag blir ordentligt stimulerad...har hört att man inte får köpa 3-pack om man har för högt fsh, så får jag många äggisar kan de ju inte neka en IVF hoppas jag...!!!

    Nu ska du få ett plus!! När har du BIM?

    LALLA: 3 dagar till då med pergo, hoppas ditt värde är detsamma eller något lägre. Men kom ihåg att det är inte omöjligt bara för att värdet stigit, jag förstår att du är orolig, men det är bara en indikation, och därifrån kommer det finnas en rad möjligheter! och Du är inte ensam.

    Tickan: När ska du börja spruta?

    Kram på er!


    Primrose skrev 2008-02-18 14:20:57 följande:
    Vad frustrerande! När du får din mens ska du alltså börja med Menopur? Om det blir flera folliklar som mognar, hur gör ni då? Jag har hört att gränsen går vi 4 (eller var det 6...) för de som försöker själva (alltså inte IVF). OM du skulle få en eller ett par växande folliklar kommer du att få en ÄL-spruta då och sedan "pricka" in med ett hemmaförsök 36 timmar senare?
  • Bubblare

    Jag hoppas att vi alla kan få chansen till 3-pack, trots sämre odds. Annars far jag till Dk, det verkar ha lite mer generösa regler där...

    Håller med, vi står ju kostnaden och den mentala påfrestningen är ju självvald för vad gör man inte?

    Kram!


    tickan skrev 2008-02-18 23:09:13 följande:
    Varför får man inte köpa 3-pack om man har högt FSH? Jag inser ju att oddsen är sämre, men om man ändå står för kostnaden själv? Är det för att klinikerna inte vill ha dålig statistik.Bubblare: Min sprutstart är en bit bort eftersom jag antar att det blir långa protokollet nästa försök. Spraystart tredje veckan i mars och sprutstart i början på april gissar jag.
  • Bubblare

    Hej!

    Primrose: Hoppas det frodas och att det inte blir en mens!

    Antar att p-piller blir en lättare typ av nedreglering, och dessutom kan det eventuellt sänka mitt redan höga fsh-värde.

    Liten rättekse avmig: Ang. CvL så får man köpa hur många IVF man "önskar" dock när fsh värdet är högt erbjuder de inte 3-pack. Så var det tidigare enligt en FL:are, dock kan det vara ändrat nu. (Tjoohoo!! trodde bara det var 1 chans man fick )

    Lalla: Det kan säkerligen vara från pergostimuleringen. Har inte följesedelen här till förpackningen, men det kan nog stå med bland bieffekter. Själv har jag märkt av nu på
    senare år att jag fått lite utslag innan mensen!! Hoppas du får ett bra besked från läkaren, hur som helst kan det var skönt att få något svart på vitt..

    Inne på min 46:e cykeldag, måste nog boka en vul...

    Hur går det för er andra?


    Primrose skrev 2008-02-19 00:19:30 följande:
    Bubblare: Ok, då är det IVF som gäller med andra ord - hoppas att det blir många äggblåsor med ägg! Varför vill de nedreglera trots högt FSH? P-piller är förvisso mildare än t ex Synarela och Suprefact. Jag har BIM 28-29/2. Hoppas!
  • Bubblare

    Nattsuddar som vanligt!

    Blink blink till Tracy, hoppas på toppenägget!
    Primrose: Men det kan ju vara annan värk

    --------------------------------------------------------------------------------

    Nu blir det en liten lista där vi kan uppdatera hur vi ligger till och även följa varandras resa.
    För dem som har lust, bara att kopiera och lägga till sig .

    VILL BLI GRAVIDA:
    Bubblare: 21/2 Väntar på att få börja med p-piller sen Menopur sprutor.

    GRAVIDA:

    BEBIS:

  • Bubblare

    Välkommen hit!
    Räckte inte 3 blåsor? Eller var det för dålig kvalite?

    Snork fröken skrev 2008-02-22 10:08:33 följande:


    Hej! tror jag hör hemma här.... fick avbryta ivf eftersom jag bara hade 3 äggblåsor..... väntar nu på blödning så vi kan börja om(sprayar fortfarande), har väntat i 22dar. undra hur länge till tant röd dröjer???
  • Bubblare

    Precis så!


    Primrose skrev 2008-02-22 01:18:48 följande:
    Från en nattsuddare till en annan. Vad bra med en lista! Är det så här du menar, Bubblare?VILL BLI GRAVIDA:Bubblare: 21/2 Väntar på att få börja med p-piller sen Menopur sprutor.Primrose: 22/2: Väntar på BIM 29/2.GRAVIDA:BEBIS:
Svar på tråden Vi med högt FSH