• SofiaD

    Kranial synostos!

    Charlott..
    Vilket tråkigt bemötande du verkar fått från AL. Det var någon som skrev tidigare i tråden att de skulle göra op på Al och det kanske är därför de inte vill betala era resor, eftersom ni kan få vård i ert landsting? Jag säger absolut inte att det är rätt, för det tycker jag inte, men det KAN vara så. Jag hade också valt Sahlgrenska om jag varit dej. Vad jag förstått görs även de här op i Lund men vi ville hellre till Sahlgrenska så vår läkare här på barn remitterade oss dit eftersom de är de bästa.


    Hoppas någon annan kan hjälpa dig med ett svar här.


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Jag ringde Gbg igår för att se hur det gick med vår remiss och så.. den hade inte kommit fram än... Ringde barnmott och undrade och där rådde ett något förvirrat tillstånd men två samtal senare kom vi fram till att remissen + en cd skiva med bilder nog gått i väg förra veckan. Så på fredag ringer jag Gbg igen för att se så de verkligen fått den.. Även om det dröjer någon vecka innan vi får komma dit hade det känts skönt att få en tid. Kan tillägga att de verkade mycket trevliga i Gbg och var hur tillmötesgående som helst.


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    OblaDiOblaDa skrev 2008-02-06 09:59:11 följande:
    Har lagt upp bilder på min lilla dotters huvud i olika vinklar... Snälla ni kan ni inte kolla dom å säga sen om det är ett normalt huvud eller inte... ÄR så otroligt rädd...Tykke ni jag ska skicka dom bilderna i ett mail till Lauritzen???Snälla hjälp mig :(
    Det är svårt för oss "amatörer" att säga nåt om det. Men du kommer inte få en lugn stund inom dig förrän du fått ett utlåtande från Gbg, så JA jag tycker absolut du ska ringa dit och få läkarens mailadress.
    Som Lovali sa, det ska ju inte vara ärftligt, så det känns osannolikt att din andra dotter också drabbats.  
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    OblaDiOblaDa skrev 2008-02-06 10:43:58 följande:
    Hej på er...har nu mailat till lauritzen så nu få jag bara vänta på svar... *nervös*
    Bra, då håller vi tummarna att han svarar dig snabbt. Jobbigt att vänta.....
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Lovali skrev 2008-02-06 11:02:16 följande:
    SofiaDVille bara svara att från tågstationen tar man sig direkt med spårvagn till Sahlgrenska. Jätteenkelt. Jag bor 10 minuter med buss, 5 minuter med bil från Sahlgrenska så vi hade turligt nog väldigt nära.
    Det låter ju smidigt! Hur lång tid bör man räkna med att det tar att ta sig från stationen till sjukhuset? Spårvagnarna går väldigt ofta antar jag?
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Förresten, har ni fått någon form av ersättning på era barnförsäkringar? Vi har länsförsäkringar och vad jag förstår får man åtminstone ut någon form av ersättning för de dagar barnet ligger inne. Men nåt mer?


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    OblaDiOblaDa skrev 2008-02-06 20:44:51 följande:
    Hej allihopa...Nu har jag fått svar från lauritzen å han skrev att hon är en frisk flicka... MEN oron finns där ändå å kommer alltid finnas men en lättnad föll från mitt hjärta ändå :)
    Åhh, gott att höra!! Man får ge honom en eloge för ett så snabbt svar!
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Ingen som har en barnförsäkring och som kan svara på frågan om ersättning?


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Charlott Brask skrev 2008-02-07 10:45:29 följande:
    SofiaD...Klinikchefen från AL ringde igår för att förklara vad som hade hänt med våran remiss. Tydligen hade den hamnat på hennes skrivbord, och hon hade helt enkelt glömt bort den. Skandal! Hon beklagade, det är väl det minsta hon kan göra. Jag tog även upp detta om ersättning för resor. Hon sa att eftersom han har blivit så gammal så har det inte skickats en akutremiss. Endast då får man ersättning. Hade han varit mindre hade det varit en annan sak. Jag sa då att man hela tiden har vetat att han var sned, men att man inte förrän han var 6 månader så tog man beslut om röntgen. Det är väl knappast vårat fel att man inte har tagit tag i det tidigare. Hon ska försöka lösa det åt oss i alla fall.Jag sa också att man självklart vill välja den bästa vården för sitt barn. Jag betvivlar inte AL's kompentens, men eftersom Gtb gör dessa operationer oftare så blir det självklart bättre resultat.
    Ja, skandal - verkligen!! Men jag fattar inte resonemanget om att de inte skulle betala era resor pga att det inte var en akutremiss? Specialistvård som specialistvård liksom. Det är väl varken mer eller mindre akut nu, min som är 7 månader nu och jag förutsätter att vi får betalda resor. Och läser man på skånetrafiken som har hand om våra sjukresor så har man rätt till betalda resor om man får en remiss till annat landsting för specialistvård. Knepigt att inte samma regler gäller i hela landet. Man ska inte behöva strida om sånt mitt i allt annat. Men jag hoppas klinikchefen tar sitt ansvar och fixar det åt er, om inte annat som lite kompensation för deras slarv med remissen.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
Svar på tråden Kranial synostos!