• Blindness

    Vi som gör egen barnmat - recept del 3

    Här skriver vi in alla våra RECEPT.

    Denna tråd är ENDAST till för recept.

    Frågor och diskussioner om recept, ålder mm lägger man i den andra tråden.
    Detta för att det skall vara så enkelt som möjligt att kunna hitta recepten.

    Diskussionstråden: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m29606312.html

    Recepttråd del 1 www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23905626.html
    Recepttråd del 2 

    Skriv från vilken ålder recepten fungerar!


    »-(¯`v´¯)-> Leya »-(¯`v´¯)->
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-04 14:56

    Recepttråd på nätet:
    www.lagabarnmat.se
  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept del 3
  • Blindness

    Detta åt vi igår och dottern gillade det omixat.

    Hon är 9 månader:

    Köttfärs
    ärtor, majs, paprika
    broccoli
    creme fraiche
    creme bonjour cusine (vitlök o örter)
    vitpeppar
    (tacokrydda till oss vuxna)

    serveras med ris.

    Stek köttfärsen, tillsätt ärtor, majs, paprika och broccoli (som är förkokt), 1 dl creme fraiche + 1 dl creme bonjour, vitpeppar. Serveras med kokt ris. Smaskigt värre


    »-(¯`v´¯)-> Leya »-(¯`v´¯)->
  • Cookie76

    Kyckling med kokosmjölk

    Kyckling
    Vitlök
    Purjolök
    Morot
    Blomkål
    Kokosmjölk
    Curry
    Lime
    Vitpeppar
    Ris

    Koka riset för sig. Kokade kycklingen i bitar i lite vatten med lite hackad vitlök och en bit hackad purjo. När kycklingen var genomkokt lade jag i morot, blomkål och kokosmjölk och kryddade med lite vitpeppar och curry samt pressad lime. Låt puttra till grönsakerna är mjuka. Mixa ihop. Gjorde detta till dottern som är 7 månader och hon gillade det.

  • Hannnas

    Vegetarisk Gryta

    smör/olja
    1 finhackad gul lök
    1 finriven morot
    1 finriven squash
    1 förp finkrossad tomater i basilika
    2,5 dL grädde
    tomatpuré (ca 2-3msk)
    oregano
    svartpeppar

    Jag serverade detta blandat med couscous, men det går säkerligen lika bra med pasta eller ris eller annat


    .?:*¨¨*:?. Det är jag som är Måns mamma .?:*¨¨*:?.
  • Hannnas
    Hannnas skrev 2008-03-04 12:26:30 följande:
    Vegetarisk Gryta smör/olja1 finhackad gul lök1 finriven morot1 finriven squash1 förp finkrossad tomater i basilika2,5 dL gräddetomatpuré (ca 2-3msk)oreganosvartpepparJag serverade detta blandat med couscous, men det går säkerligen lika bra med pasta eller ris eller annat
    missade det viktiga

    i grytan finns även 1 förp mozarella som har fått smälta ner i grytan och kokats in på svag temp länge
    .?:*¨¨*:?. Det är jag som är Måns mamma .?:*¨¨*:?.
  • stenstorp

    Min son är 6 månader. Jag gjorde detta häromdagen. Hade redan potatis/palsternacks-mos färdigt i frysen men om jag inte haft det skulle receptet sett ut så här.

    3 cm purjolök
    ca 100 gram vit fisk
    1-2 potatisar
    1 bit palsternacka
    smör
    vatten
    saffran

    Skär potatisen, palsternackan och fisken i små bitar. Lägg allt i en kastrull och koka tills fisken är vit och rotsakerna mjuka. Mixa till önskad konsistens. Servera med något grönsaksmos, tex ärtor.

    Vi gjorde en fiskgryta till oss vuxna också och till den serverade vi saffrans-couscous och ärtor. Så resten av saffranet gick åt till oss.

  • stenstorp

    strimla purjolöken, så klart...

  • Hannnas

    Gulasch

    smör/olja
    1 stor gul lök
    2 morötter
    300-400g grytkött (hövrev el annat), mjölat!
    1 paprika
    1 förp krossade tomater
    1 burk hela tomater
    3-4 msk tomatpuré
    1/2 tsk nystött kummin
    2-3 msk paprikapulver
    peppar
    1 lagerblad
    1 tsk mejram

    Fräser löken, sen ner med köttet och nystött timjan. Fräser i paprikan och sen ner med morötter, tomater och övriga kryddor.

    Kryddorna är väldigt uppskattade då jag aldrig måttar något, så smaka mkt är mitt tips... men smaka i slutet

    Detta kokar jag på låg temp länge länge, upp till 2h beroende på hur stora köttbitar jag har i men det blir ju mustigare ju längre tid det står på spisen


    .?:*¨¨*:?. Det är jag som är Måns mamma .?:*¨¨*:?.
  • Hannnas

    Kokt lax med dillsås

    1 laxfilé
    3-4 vitpepparkorn
    1 msk citronsaft
    ett par dillkvistar, eller bara dill
    1 lagerblad

    Kokas upp med vatten som täcker filén precis, fisken behöver bara sjuda några minuter (ca5) innan den är klar

    Dillsåsen är i basen en bechamelsås som jag kryddar med svartpeppar, muskot och dill.

    Serveras med ris eller kokt potatis


    .?:*¨¨*:?. Det är jag som är Måns mamma .?:*¨¨*:?.
  • Hannnas

    Lasagne - många portioner

    smör/olja
    1 gul lök
    1 liten vitlöksklyfta
    400g finmald nötfärs
    1-2 rivna morötter
    1 förp finkrossade tomater i basilika
    3-4 msk tomatpuré
    svartpeppar
    basilika

    Lasagneplattor blötlagda eller färska

    Bechamelsås kryddad med - muskot, svartpeppar, parmesan

    Lasagnen toppas med en god riven ost och görs i ugn 200g  40min-60min beroende på ugn


    .?:*¨¨*:?. Det är jag som är Måns mamma .?:*¨¨*:?.
  • rosmas

    fisk i cocosmjölk

    1 fiskblock (typ hoki)
    1 burk cocosmjölk
    pressad citron efter smak
    svartpeppar
    dill

    ångkokade först fisken och la sedan ner den i cocosmjölken som värmdes upp med de övriga ingredienserna.

    Serverade med broccoli och potatis.

    Blev en stor favorit!

Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept del 3