• densis­temohi­kanen
    Äldre 27 Feb 14:11
    23928 visningar
    265 svar
    265
    23928

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • CuteLi­lleMyG­irl
    Äldre 27 Feb 15:20
    #1

    Det beror kanske på varför ni ska ha inseminering?

    Jag gick på Pergotime dag 3-7, VUL dag 10 och då allt såg bra ut tog jag ägglossningsspruta dag 10 och DI dag 12-13. Bor i Norge men har gjort behandlingen i Danmark.

    Då har alla mina prover varit bra och vi har manlig faktor.

  • densis­temohi­kanen
    Äldre 27 Feb 15:44
    #2

    Pa vara papper star det oforklarlig barnloshet... Min man har bra spermie mangd men tydligen en liten avvikelse pa kvalitèn.
    Med min dotter forsokte vi i ca tva ar innan vi bestamde oss for att gora en utredning. Pa andra cykeln med puregon blev jag gravid. Jag trodde att det skulle ga lika latt denna gangen, men tji fick jag!
    Hur manga insemineringar har du gjort? Har du blivit gravid vid inseminering?

  • CuteLi­lleMyG­irl
    Äldre 27 Feb 15:58
    #3

    Då hoppas vi att det kan hjälpa med insemination. Håller tummarna för er!

    Det var första inseminationen och jag har inte testdag för nästa vecka. Dagarna sniglar sig fram...

  • densis­temohi­kanen
    Äldre 27 Feb 16:11
    #4

    Aaa, vad spannande! Da haller jag verkligen tummarna for er oxa! Jo, det har med att dagarna sniglar sig fram, det kanner jag till :-P . Onskar att min mens kunde komma nu sa att vi far satta igang.
    Hur lange har ni forsokt? Provade ni med nagon annan behandling innan?
    Kanske ska tillagga att jag ar 35 ar, det sags ju att mojligheterna att bli gravid sjunker drastiskt vid den aldern...
    Fick du nagra rekomendationer vad galler idrott/traning efter inseminering av din gynekolog? Jag brukar springa 7-8km ca 3 ggr i veckan.

  • CuteLi­lleMyG­irl
    Äldre 28 Feb 08:56
    #5

    Tack! Ja, det blir spännande att se vad resultatet blir. Om hundra år?
    Vi har inte försökt alls, eftersom min sambo visste när vi blev tillsammans att han inte hade spermier i utlösningen. Ingen annan behandling innan, vi tar det med minst hormonbehandling först. Min läkare menade det vill vara stor chans att det lyckas eftersom jag inte har ngt fel. Hoppas han har rätt.
    Jo, chanserna sjunker, men min läkare berättade också om en kvinna på 43 som han hade skickat till Danmark. Hon blev gravid på första inseminering. Så det finns ju absolut hopp!
    Fick ingen rekomendation av ngt slag. Varken vad gäller träning eller mat.
    Men jag hade nog hellere gått långa promenader än sprungit om jag var dig

  • Äldre 28 Feb 09:07
    #6

    hallå..jag hoppas få börja med insemination i mars men det ser mörkt ut då min läkare skulle skicka remiss till Linköpingslasarett men inte blivit gjort en och jag har äl omkring den 13:e så det ser inte så ljust ut för först ska man ju på ett första infomöte

  • densis­temohi­kanen
    Äldre 28 Feb 12:01
    #7
    Svar på #6
    Karleksbarnet: Hoppas att ni hinner anda! Egentligen sa racker det ju att man har infomotet innan mensen kommer eller tillochmed upp till dag nummer tva i din cykel! Prova att ringa till dom och tjata, ibland hjalper det
    Annars blir det val nasta manad!
    Vad ar det ni har for fel da? Har ni forsokt lange?

    CuteLilleMyGirl: sa detta ar alltsa inte bara forsta forsoket med insemination utan aven forsta forsoket att skaffa barn! Haftigt!!! Far man fraga nar du har tankt att testa?
  • salt
    Äldre 28 Feb 12:38
    #8

    Vi ska påbörja behandling i nästa cykel (får mens vid den 13:e mars). Först några tabletter, två sprutor innan äl och sedan en spruta för att få ägget att lossa (visst är det bra att man har järnkoll på behandlingen... får gå hem och läsa på vad tabletter och sprutor heter tror jag ). Så mot slutet av månaden är det dags!

    Vi ska få DI, min man har inga spermier alls. Helt oförklarligt.

    Kärleksbarnet: Vi hade tid för information på första dagen i den här cykeln, och de var redo att sätta igång med en gång, men vi sa att vi kan väl vänta till nästa! Blev nästan chockade över hur fort allting gick med ens. Hoppas ni får tid för info snart!

  • Äldre 28 Feb 12:50
    #9

    ja vi får tjata..inget fel på nån av oss har försökt i 2år..men varit oskyddade i 4 år


    densistemohikanen skrev 2008-02-28 12:01:48 följande:
    Svar på #6Karleksbarnet: Hoppas att ni hinner anda! Egentligen sa racker det ju att man har infomotet innan mensen kommer eller tillochmed upp till dag nummer tva i din cykel! Prova att ringa till dom och tjata, ibland hjalper det Annars blir det val nasta manad!Vad ar det ni har for fel da? Har ni forsokt lange?CuteLilleMyGirl: sa detta ar alltsa inte bara forsta forsoket med insemination utan aven forsta forsoket att skaffa barn! Haftigt!!! Far man fraga nar du har tankt att testa?
  • Äldre 28 Feb 12:51
    #10

    jag ska ha min mens imorgon och beräknad äl kring den 13:e mars och det är ju snart hoppas bara jag får komma på infomöte innan den 13:e.


    salt skrev 2008-02-28 12:38:14 följande:
    Vi ska påbörja behandling i nästa cykel (får mens vid den 13:e mars). Först några tabletter, två sprutor innan äl och sedan en spruta för att få ägget att lossa (visst är det bra att man har järnkoll på behandlingen... får gå hem och läsa på vad tabletter och sprutor heter tror jag ). Så mot slutet av månaden är det dags!Vi ska få DI, min man har inga spermier alls. Helt oförklarligt. Kärleksbarnet: Vi hade tid för information på första dagen i den här cykeln, och de var redo att sätta igång med en gång, men vi sa att vi kan väl vänta till nästa! Blev nästan chockade över hur fort allting gick med ens. Hoppas ni får tid för info snart!
Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars