Inlägg från: densistemohikanen |Visa alla inlägg
  • densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Svar på #32
    Haller verkligen tummarna! Gud vad spannande! Hur kanner du dig?

    Ringde idag till kliniken for att informera om att min mens kom i lordags och boka tid for VUL. Pa infomotet i februari sa dom att behandlingsplanen var att ta 5 Menopur sprutor (en varje dag) med start pa dag 2 och sen komma in for VUL. Mitt VUL skulle alltsa vara nu pa fredag, men da ar tydligen gynekologen bortrest sa da sa dom att jag skulle fortsatta med sprutorna anda tills pa lordag och sen komma in for att gora ett VUL pa mandag!!! Jaha....kan det verkligen ga till pa det har sattet???
    Kanner mig ganska snopen och olustig faktiskt.
  • densistemohikanen
    Svar på #35
    cutelillemygirl - ett jattegrattis och lycka till, du har nu 9 fantastiska manader framfor dig och ett nytt liv att se fram emot!
  • densistemohikanen

    Ska in for VUL pa mandag och jag borjar bli lite nervos infor det hela och manga fragor borjar dyka upp..
    Ni som gjort isemination : har ni tagit progesteron vaggisar efter inseminationen? Min gynekolog sa inget om det men kanner nastan anda att jag skulle vilja be honom skriva ut dom at mig. Dom kan ju inte skada iallafall(?).
    Ni som kollade med agglossningsstickor innan inseminationen - fick ni gora inseminationen dagen efter? Men om ni hade utslag pa stickan pa lordagen da? Fick ni komma in pa sondagen for insemination?

  • densistemohikanen
    Svar på #39
    Hej igen cutelillemygirl och tack for alla dina svar!
    Men jag maste frage en sak till...
    Du sager att du testade med agglossningsstickor dagen efter sprutan och dagen innan inseminering. Jag kanske har fel men jag trodde att agglossninssprutan inneholl LH hormonet och da ar det val egentligen ingen mening med att testa med stickor for det ar ju 100% sakert att man far pos utslag. Ar jag helt ute och cyklar??
  • densistemohikanen

    Da har jag kommit hem efter VUL.
    Gynekologen sa att jag hade 2 fina blasor (en pa varje sida) som var 22mm resp 21,5mm (det fanns tva till men dom var for sma for att rakna med - 12mm och 15,9mm).
    Imorgon bitti kl 8:00 ska jag ta Pregnylsprutan och pa onsdag kl 10 ska min man ivag och lamna sperma. Kl 13:45 samma dag ska insemineringen goras.
    Jag ar sa orolig for att inte inseminationen ska lyckas, borjade tillochmed grata hos gynekologen. Det ar inte likt mig, och jag vet att jag maste ta det lugnt men det ar sa mycket som hander runt mig just nu och blir jag inte gravid denna gangen vet jag inte nar nasta insemination kan aga rum.

    Jo, en sak vill jag fraga. Gynekologen sa till mig att jag inte skulle kissa innan inseminationen, att det var battre om urinblasan inte var tom. har ni en aning om varfor? jag tyckte mig uppfatta att han sa att det kunde oka mojligheterna till att det ska lyckas, men det later allt for konstigt tror jag.

  • densistemohikanen

    Hej!
    Tulip70: kul, vi ar ratt nara varandra med datumen. Jag ar pa dag 10 idag! Gor du stimulerad eller ostimulerad insemination? Vad beror det pa att ni ska gora insemination? Lycka till du med och beratta hur det gick pa ditt VUL.

    Karleks Barnet: nu vet ju inte jag hur det gar till med en ostimulerad insemination. Men tycker mig komma ihag att jag last att dom som gor det kollar med agglossningsstickor och ringer kliniken pa den dag de har stegring och far sedan komma in dagen darpa for att gora VUL+inseminering. men det kanske finns nagonannan har pa traden som kan battre!
    Kram pa er!

  • densistemohikanen

    htsny2001 - ja jag ar ju pa dag 11 idag efter mens...sa du ar allt en bra bit framfor mig! Hur ar det med dig da? nar ska du testa? Symtom?
    Jag har precis tagit min agglossningsspruta

  • densistemohikanen

    htsny2001: Jag hoppas och haller tummarna for dig och det ar ju som sagt nagra dagar kvar till din BIM. Men jag vet - dagarna kanns som veckor och sniglar sig fram!
    Jag hade heller inga symtom med min dotter - men da var jag ingen symtomletare heller - nu ar jag som besatt varje manad - usch det ar hemskt!
    Vad menade lakaren med att du ar i stor fara att bli gravid - syftade han pa nagot speciellt?
    Jag ska gora min insemination imorgon kl 13:45. Jag bor i portugal sa jag gar pa AVA kliniken i lissabon.

  • densistemohikanen

    Hej det ar sa skont att fa "prata" lite med er som ar i liknande situationer!

    Tulip70: vart bor du nagonstans? Jag kanner ingen varken i sverige eller utomlands som gjort vare sig insemination, IVF eller annan fertilitetsbehandling. Alla mina kompisar har varit jatte fertila! Lyckliga dom! Sa jag kan inte direkt jamfora mellan sverige och utomlands. Sen flyttade jag fran sverige for 10 ar sedan och pa den tiden hade jag inga som helst gravid tankar - om jag anda hade vetat battre...

    htsny2001: jamen da kan det ju vara sa att du verkligen riskerar att bli gravid denna gangen . Hoppas!

    jesset: vantan ar nog det varsta i hela proceduren!! Tycker att man gar och vantar hela tiden men tyvarr finns det inget man kan gora - sa vi far bara bita ihop

  • densistemohikanen

    Valkomna Troll77 och Boomie! Dela garna med er av era erfarenheter.
    Och Troll77 - lycka till imorgon - samma inseminationsdag som jag da!!

    Men jag sitter just nu och ar jattedeppig... Min man har sedan mitten pa forra veckan haft jatteont i orat. Han fick ata antibiotika i 3 dagar (slutade i sondags) + smartstillande, men det gick inte over sa idag var han hos doktorn igen. Han fick utskrivet ny antibiotikakur pa 7 dagar samt kortisonspruta. Nu ar det ju sa att bade infektion + antibiotika har negativa effekter pa spermierna (och han har redan nagot nedsatt kvalitet). Jag ringde till kliniken och berattade och dom sa att "vi far se imorgon pa spermie provet" om det ar nagon idè att gora insemination. Kunde inte halla tillbaka tararna. Har vantat sa lange pa denhar dagen och nu nar jag antligen ar framme och nar allt ar perfekt sa skiter det sig anda! Jag ar sa less.

Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars