• imsel

    Vilken 42 tums LCD??

    Vad ska man egentligen köpa?
    Kollar lite på netonnet..
    Men vet inte vilken man ska ha?

    Någon som har bra koll på vad man ska kolla på, eller kanske tips på nån som är bra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-09 13:33
    Vad tror ni om den här tex?:
    www.netonnet.se/index.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-09 13:34
    Oj, sök på den här, och klicka på första alternativet: Philips 42PFL7962D

  • Svar på tråden Vilken 42 tums LCD??
  • Emilie och Lorant Stenberg

    Hej vi har både plasma och lcd hemma, ISF kalibrerade på plats så vi kan ge en korrekt jämförelse.

    Angående att LCD är överlägset vid datoranvändande är en sanning med modifikation, handlar mycket om hur man kan få till pixelmappning mellan ens produkter. Vissa plasma är fantastiskt duktiga på pixelmappning och är absolut lämpliga att använda som en allroundtv även om man ska använda datorn som källa också.

    Statiska inbränningar är idag helt olikt mot förr, det som finns kvar i viss mån är "ghosting" men även det börjar bli ovanligare. De flesta plasma kan du ha på med samma statiska bild i 24 timmar och sedan inom några minuter ha skärmen ren igen.

    LCD har andra nackdelar också, angående om du ska välja Samsung, Sony etc handlar otroligt mycket om hur ditt rum ser ut. Vilka behov du har och i slutändan väldigt mycket om smak o tycke. Samsung har haft bra paneler MEN inom erfarna användare kritiserats otroligt mycket då de har haft spärr på sina bildförbättringstillbehör. T.ex var det tidigare omöjligt att kunna göra korrekta inställningar på Samsungs paneler men detta är idag avhjälpt.

    Tyvärr är bästa tipset att titta själv men då rekommenderar jag butiker med lite bättre kunskap och korrekta jämförelser. Försökt helst hitta någon butik som har ISF kalibrerare så att alla deras demoapparater skall vara likadant inställde och jämförbara.

    Att bara kika på en elektronikkedjas tv apparater och säga att en viss produkt var så mycket bättre i bild säger tyvärr inget om verkligheten i ditt egna hem.

    Återkom med mer exakt information om hur tv:n skall användas, hur rummet ser ut. Hur möjligheterna till mörkläggning är etc

    MVH Emilie

  • racer x

    Det där med ISF lär inte hända på dom stora marknaderna. Dessutom lite överkurs för vanliga dödliga. Ladorna hänger ju bara upp apparaterna så är det bra med det. Och dessa inställningar är bara för att ge bäst bild just vid dessa tillfällen.

    Detta gäller även datormonitorer. Tänker inte köpa någon samsung tv eller skärm, då dom har levererat skärmar med andra paneler än deras egna som varit mycket sämre.

    Långt och mycket OT.

  • Emilie och Lorant Stenberg

    Det jag menade var inte att alla användare kalibrerar tv apparaterna MEN du får en avsevärt mycket bättre jämförelse. Du har alltså i sådana fall tv apparater med likvärdiga inställningar på samma plats så att du kan göra en korrekt bedömning av hur kvaliten faktiskt är på tv:n.

    Gör en jämförelse med en välinställd tv körd på bra in signaler mot en tv som körs på kompositsignaler från en växel i en stor ljus lokal så kan vi gissa vilken som kommer bedömas som bäst tv. Spelar ingen roll om kvaliten på själva panelen och bildprocessorn i sådana fall.

    Alltså självklart är inte kalibreringen på den specifika skärmen adekvat för ens egna hem men däremot så är det en bra jämförelse mot en likadant inställd annan tv.

    Vi kör ISF kalibrering på båda våra projektor och 3st utav våra tv apparater. Den enda som vi inte brytt oss används inte heller idag utan är utlånad. Handlar om intresse och möjlighet. För oss kostar det ingenting att kalibrera och jag kan lova att skillnad är enorm. Har visat flertalet blindtester mellan standardinställningar, inställningar via vanlig demoskivo och mot en korrekt ISF kalibrering. Även "vanliga dödliga" ser en tydlig skillnad


    MVH Emilie

  • imsel

    öhhh... jaha..
    Vad ska man ha, och vad är det förinställningar ni prtara om?
    Finns de i alla apparater, eller bara i vissa?
    Fattar ingenting ju.

    Tänkte ju först på en samsung f8, den nyaste 40 tum.
    Men det blev för dyrt om man inte tar från tex netonnet.

    Har då kollat på samsung m87.
    Vad tror ni om den?
    www.samsung.com/se/products/tv/lcdtv/le40m87bd.asp

  • racer x

    Väldigt OT det här.. Ni nä, men resten av sverige som inte har den möjligheten, får snällt hosta upp nån 1000 lapp för att få det gjort. Menade dessutom butikerna, tror inga butiker i närheten har möjligheten. Möjligen "the rock" i lund, som bara säljer projektorer. Men bildprocessor spelar visst roll, bilden måste fortfarande röra på sig , superbra bild men hackig är inget å ha. För där är största problemet med lcd och plasma, att kunna hänga med när det går fort i rutan.

    Ska du ha runt 40" bör du nog satsa på en med fullhd upplösning.
    Tyvärr inga förslag men samsung har blivit bättre, sonys har även dom bra bild. Det är väldigt svårt att säga att just den apparaten ska du köpa, för alla tycker vi olika.

  • satie

    Sony släpper ut nya fina modeller i maj. Håll ut tills dess. De har en modell som heter W4000 som kommer ut då. Sony erbjuder 100% pixelgaranti så det känns tryggt. Tydligen har nu äen Samsung börjat köra med det... på tiden faktiskt.

  • imsel
    satie skrev 2008-03-21 17:10:49 följande:
    Sony släpper ut nya fina modeller i maj. Håll ut tills dess. De har en modell som heter W4000 som kommer ut då. Sony erbjuder 100% pixelgaranti så det känns tryggt. Tydligen har nu äen Samsung börjat köra med det... på tiden faktiskt.
    Menom den är ny så betyder et säkert att det blir ganska dyr oxå.
    Har kollat på samsungs senaste, eller den före, men båda är nog lite fr dyra. Så mycket över 10.000 får det inte kosta.
  • racer x

    Sony'n ligger på runt 15000, en del över 10000.

    Största felet på billigare skärmar är backlightbleeding. Backlightbleeding är när panelen ska visa en helsvart bild så släpper den igenom ljuset från bakgrundsbelysningen. inte helsvart mao.

  • racer x

    Och skippa pixmania som inköpsställe. Har läst mycket dåligt om detta företag.

  • c0ol

    racer, håller med dig, pixmania är billiga och om allt funger så är det bra, men får man problem, jag då får man ännu mer problem om man handlat där.

    Vad gäller backlightbleedig så har det väll blivit lite bättre även på billigare skärmar, men det kan vara rätt störande när man kollar på film svårt att se vad som händer i mörka partier

  • c0ol

    Titta på den så ser du hur bilden är i svarta partier


    imsel skrev 2008-03-24 23:03:36 följande:
    Hur vet man att det inte är blacklightbleeding?
  • imsel

    Men nu kommer jag nog till 99% köpa tv:n på nätet..
    Då funkar det inte att kolla?

  • c0ol

    Nej då blir det till att köpa grisen i säcken, om du nu inte tar dig till en affär och tittar på tvn och sen köper den på nätet.


    imsel skrev 2008-03-25 16:41:37 följande:
    Men nu kommer jag nog till 99% köpa tv:n på nätet..Då funkar det inte att kolla?
  • imsel

    Som jag skrivit tidigare så är elgiganten enda butik som säljer tv-apparater här..
    Sen tror jag inte att vi skulle dö om det inte blir den bästa tv:n i världen.
    Jag kommer läsa och så om olika, och tar den vi tycker verkar bra.

    Men ändå bra att kunna fråga nån om sånahär saker.

Svar på tråden Vilken 42 tums LCD??