• snabbavinden

    Tvillingar Aug -08 Del 2

    Såg att den gammla tråden var stängd för flera svar. Startar därför en fortsättning så snälla skriv gärna vidare här så vi får följas åt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-04-16 11:29
    BF Lista

    eeidaa 2 aug
    Snabbavinden 4 aug
    Snarf 6 aug
    Blekingskan 8 aug
    Jannabus 9 aug
    Puret101 20 aug

  • Svar på tråden Tvillingar Aug -08 Del 2
  • eeidaa

    Igår var jag till BM. Tog lite prover, mitt urin var 2+ dom ville kolla x-tra på det, som tur var så var det inte havandesskaps förgiftning. Men däremot hade jag UVI har aldrig haft det, det säjs ju att det ska göra ont när man kissar, men jag har inte kännt nåt. Däremot så får jag inte tömma blåsan riktigt, kan vara jätte kissis, sen kommer det bara nån droppe. Så nu äter jag penicillin.

    O har sååå ont i höfterna när jag ligger i sängen så jag tror jag blir tokig snart. Kan inte vända mej knappt, känns som hela underredet är på väg ut oxå    Fy vad jag känner mej gnällig. Vill ha ut dom nu men ändå inte, vill flytta först. O dit är det bara 1 vecka kvar, så skönt det ska bli med större lgh o att det finns hiss. Så efter flytten får dom komma ut.

  • Jannabus

    Är det bara mina bebisar som växer så konstigt? Tv.1 väger bara 1400g i vecka 33+3 tv.2 vägde 1800g Ettan vägrar bli större och hade bara lagt på sig lite över 30g på 14 dagar. Alla flöden var bra, och de mår fint, men ändå? Ettan ligger på -37% eller nått sånt.. Vi ska tillbaka om en vecka igen för flödesmätning och ctg.

  • Sway307
    Jannabus skrev 2008-06-25 11:53:01 följande:
    Är det bara mina bebisar som växer så konstigt? Tv.1 väger bara 1400g i vecka 33+3 tv.2 vägde 1800g Ettan vägrar bli större och hade bara lagt på sig lite över 30g på 14 dagar. Alla flöden var bra, och de mår fint, men ändå? Ettan ligger på -37% eller nått sånt.. Vi ska tillbaka om en vecka igen för flödesmätning och ctg.
    Vi vart oxå orolig när vi fick reda på den stora storlekskillnaden på våra. Men efter ett extra UL så visade det sig att BM hade mätt fel första gången.

    Jag såg att ni hade nämnt något om Ilningar tidigare i   tråden så jag tänkte att jag skulle "klistra" in detta:

    "Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
    "

    Detta är kopierat ifrån Familjelivs egna Graviditetskalender, Vecka 39 för en normal graviditet.

    Tänkte bara det kunde vara värt att notera!
  • snabbavinden

    Nu så har jag åter igen varit på tillväxt ultraljud. Allt såg bra ut dom växer som dom ska osv, men som vanligt så ligger 1 med rumpan neråt, var ju helt säker på att läkaren skulle sätta upp mig för en tid till snitt men han ville åter igen ge dom en chans då det fanns lite plats kvar att vända sig. Så nu ska jag in på UL den 14 juli och ligger dom inte rätt då så blir det planerat snitt. Känns så himmla långt fram man undrar ju om jag orkar gå tiden ut???
    Känner mig oxå gnällig men jag tycker att vi har rätt till det i våran situation. Idag har jag haft jätte ont i båda höfterna men det är väl bara att bita ihop, har ju trotts allt mått riktigt bra ändå med tanke på att det är tvillingar.

    Måste tala om viktuppskattningen föresten.
    TV1 ca 2117 gram, TV2 ca 2193. Är i vecka 34+1.

  • snabbavinden

    Ulrikahö- sambon talade precis om att Rex har slutat köra bohagsflytt i Stockholm. Sorry men dom kan säkert tippsa om någon annan som kör bohagsflytt. Lycka till

  • puret101

    snarf: här visar vågen oxå +20kg, och då är jag i vecka 32+0. Känner mig verkligen enorm och mest bara ivägen...

    I morgon ska vi oxå äntligen på tillväxt UL igen. Synd att det är så himla långt att åka, 13 mil *suck*.

  • ulrikahö
    eeidaa skrev 2008-06-25 11:49:05 följande:
    Igår var jag till BM. Tog lite prover, mitt urin var 2+ dom ville kolla x-tra på det, som tur var så var det inte havandesskaps förgiftning. Men däremot hade jag UVI har aldrig haft det, det säjs ju att det ska göra ont när man kissar, men jag har inte kännt nåt.
    Jag "plussade" oxå på urinprovet i måndags. Så i tisdags lämnade jag in morgonurinprov till labbet då läkaren misstänkte HF (fast tvivlade samtidigt då jag hade och generellt har så lågt BT). Har ej fått svar än, men misstänker "vanlig" UVI. Har haft det en gång tidigare redan under denna grav. och NEJ det behöver ej kännas som att man "kissar taggtråd". Den gången kände jag heller inget som denna gång (om det nu är det denna gång oxå). Fast jag känner igen det där med att man är JÄTTEkissnödig och så kommer det inte många strålar sen väl på toa :c)
    Hoppas går över med penicillin!

    snabbavinden, tack för infon! Synd! Men har lite alternativ å kolla upp.
  • eeidaa
    ulrikahö skrev 2008-06-26 12:48:33 följande:
    Jag "plussade" oxå på urinprovet i måndags. Så i tisdags lämnade jag in morgonurinprov till labbet då läkaren misstänkte HF (fast tvivlade samtidigt då jag hade och generellt har så lågt BT). Har ej fått svar än, men misstänker "vanlig" UVI. Har haft det en gång tidigare redan under denna grav. och NEJ det behöver ej kännas som att man "kissar taggtråd". Den gången kände jag heller inget som denna gång (om det nu är det denna gång oxå). Fast jag känner igen det där med att man är JÄTTEkissnödig och så kommer det inte många strålar sen väl på toa :c)Hoppas går över med penicillin!snabbavinden, tack för infon! Synd! Men har lite alternativ å kolla upp.
    Jag tror att det börjar bli bättre redan, jag kissar lite mer nu Hoppas du inte har UVI.
  • snarf

    Var på tillväxt ul idag v34+4. Mina små rackare vägde exakt lika mycket, 2600g var = 5,2 kg bebis! Tacka sjutton för att jag tycker de är tungt nu
    Tappen var 2.5 cm lång men mjuk och jag var öppen 1 cm.
    Pojkbebisen ligger fortfarande så fint med huvudet nere i kanalen och syster hans ligger fortfarande med huvudet intill och vill knycka hans plats, perfekt för vaginal förlossning. Nu vill jag bara att 3-4 veckor ska gå fort så man får hålla dom små.

  • puret101

    Vi var oxå på tillväxt UL idag, vecka 32+1. Ettan vägde 1894 gram och tvåan vägde 1906 gram. Så de ligger på ca -5% Och idag såg man tydligt att det var två pojkar i magen :) Båda låg snällt med huvudena neråt. Å nu dröjer det fyra veckor till nästa UL....

    Jag äter oxå pencillin just nu mot UVI, andra gången under grav. Och roligt nog så har jag åkt på svamp oxå, usch vad jag är less!

    Snarf: tror de att du får gå 3-4 veckor till trots tappen och att du var öppen?

Svar på tråden Tvillingar Aug -08 Del 2