• ACK

    Ser hon inte ut som en tjej???

    Isabelle tycker om att sjunga mycket och högt. Om vi är på Konsum kommer det fram människor som klappar i händerna åt hennes rappakalja-sång och flera ställer frågan...Hur gammal är HAN. Ser hon inte ut som en tjej??? Börjar bli trött på att ständigt svara att HON heter Isabelle och är 2,8 år.

    Hon har väldigt lockigt hår som lätt blir en enda tova eftersom hon tvinnar som en propeller på nätterna. Har därför medvetet hållit henne kortklippt ett tag....kanske borde låta hennes hår växa.

  • Svar på tråden Ser hon inte ut som en tjej???
  • Elsa73

    Förstår inte varför de spelar någon roll om hon ser "flickig" eller "pojkig" ut (vad det nu är...) eller om folk tar fel eller inte.
    Som någon sa här ovan: hon ser ut som ett BARN. Det är väl bra?

    Förstår inte heller varför en del "tröstar" med att det fixar till sig med åren. Om hon ser "pojkig" ut vid 10 eller 13 och mår bra och trivs med livet, är det ändå ett problem då?
    Eller de som "tröstar" med att "hon är ju i alla fall söt, det är ju det viktiga!" Är det???
    Jag trodde det var att hon lever, är frisk och mår bra i kropp och själ.
    Vacker och söt kommer hon väl alltid att vara i familjens ögon, oavsett vad andra skulle tycka eller inte tycka om saken?

    Det är synd att vi skapar så många problem. Det finns väl tillräckligt med jobbiga saker i livet ändå?

    I all välmening: Bara gläd er åt det underbara, fina och unika barn ni har fått och njut av alla goda stunder med henne. Bekymra er inte över sådant som inte är viktigt, då missar man lätt det väsentliga!

  • Blå Flygare

    Det borde finnas ett könsneutralt h*n att använda när man pratar om små barn, för i 99% av fallen är det kläderna som avgör vilket man säger, och varför ska så små barn behöva ha könsbestämda kläder innan de själva fattat skillnaden mellan kön och leker samma lekar etc.

    Vår dotter blir rätt ofta kallad han, inte minst nu när vi var på semester där alla små flickor har örhängen men inte hon (2 år). Dessutom kort hår och en blå napp. Att hon hade klänning var det ingen sm la märke till

  • Mara
    Elsa73 skrev 2008-07-13 01:08:32 följande:
    Förstår inte varför de spelar någon roll om hon ser "flickig" eller "pojkig" ut (vad det nu är...) eller om folk tar fel eller inte.Som någon sa här ovan: hon ser ut som ett BARN. Det är väl bra? Förstår inte heller varför en del "tröstar" med att det fixar till sig med åren. Om hon ser "pojkig" ut vid 10 eller 13 och mår bra och trivs med livet, är det ändå ett problem då?Eller de som "tröstar" med att "hon är ju i alla fall söt, det är ju det viktiga!" Är det???Jag trodde det var att hon lever, är frisk och mår bra i kropp och själ.Vacker och söt kommer hon väl alltid att vara i familjens ögon, oavsett vad andra skulle tycka eller inte tycka om saken?Det är synd att vi skapar så många problem. Det finns väl tillräckligt med jobbiga saker i livet ändå?I all välmening: Bara gläd er åt det underbara, fina och unika barn ni har fått och njut av alla goda stunder med henne. Bekymra er inte över sådant som inte är viktigt, då missar man lätt det väsentliga!
    Jag håller fullkomligt med dig. Det var jag som skrev att det är huvudsaken att hon är söt. Nu menade jag inte att det är huvudsaken att alla tycker att hon är söt. Jag menade samma sak som du. Att hennes närmaste omgivning helt säkert tycker att hon är söt, och att vad andra tycker och tänker inte borde betyda något.
  • högbergarna

    Jag blev klappad på huvudet o kallad duktig pojke då jag va 7 år o höll upp en dörr åt en farbror. Jag hade rosa klänning, långt hår o rosetter!

  • Umm Israa

    Hon ser ut som en pojke, men hon är ursöt för det =D! Du får väl köra lite xtra rosa o klänningar för att markera =D

  • Hjortrongull

    Sätt lite nagellack på henne!

    Jag sitter och bara ler - er flicka är så otroligt lik en liten tös jag fick förmånen att lära känna. Hon är adopterad från Vitryssland och såg precis så där dockaktigt söt ut!

    Skratta åt de som tror att det är en pojke!
    För mig är hon SÅ mycket en tjej med bus i blicken!

  • Fleur

    Ärligt? Det korta håret gör nog lätt att man tar fel. Men hon är jätte söt och i den åldern kan det vara rätt svårt att se skilnad.


    Jonathan 951012 & Isabelle 080301
  • Manchester
    Hjortrongull skrev 2008-07-13 16:42:36 följande:
    Sätt lite nagellack på henne!Jag sitter och bara ler - er flicka är så otroligt lik en liten tös jag fick förmånen att lära känna. Hon är adopterad från Vitryssland och såg precis så där dockaktigt söt ut!Skratta åt de som tror att det är en pojke!För mig är hon SÅ mycket en tjej med bus i blicken!
    Nja, nagellack är väl inte heller någon bombsäker könsmarkör. Vår son vill alltid ha nagellack när storasyster får. Samma sak med många av hans kompisar. De flesta killarna på hans dagisavdelning råkar ha storasystrar och jag tror att samtliga någon gång haft nagellack på sig.
  • Hjortrongull
    Svar på #49
    Nu skrev jag lite så för att skoja till det *S*

    Jag tycker inte att tösen behöver det, för mig är hon en liten linlockig tjej.
Svar på tråden Ser hon inte ut som en tjej???