• ACK

    Ser hon inte ut som en tjej???

    Isabelle tycker om att sjunga mycket och högt. Om vi är på Konsum kommer det fram människor som klappar i händerna åt hennes rappakalja-sång och flera ställer frågan...Hur gammal är HAN. Ser hon inte ut som en tjej??? Börjar bli trött på att ständigt svara att HON heter Isabelle och är 2,8 år.

    Hon har väldigt lockigt hår som lätt blir en enda tova eftersom hon tvinnar som en propeller på nätterna. Har därför medvetet hållit henne kortklippt ett tag....kanske borde låta hennes hår växa.

  • Svar på tråden Ser hon inte ut som en tjej???
  • En glad tjej

    Hon ser ut som en kille på vissa kost tycker jag. Min dotter som också heter Isabell ser inte heller så flickig ut faktiskt men om man tex har klänning på henne ska där ju inte råda några tvivel tycker jag, ändå frågar folk om det är en pojke eller flicka ibland.

  • Pormoicheia

    Har lite samma problem, fast motsatsen.

    Folk tror ofta att sonen är en tjej p.g.a. det långa lockiga håret, den rena dragen och dem stora blå ögonen (som kantas av långa mörka ögonfransar).

    Mern i slutändan så är barn bara barn.
    Jag tycker inte att det är viktigt att det ska synas på det viset.

    Din dotter är jättesöt!
    Skulle ärligt talat själv ha svårt att veta vad hon var om jag bara såg henne i könsneutrala kläder.
    Hon verkar ha ganska "grova" drag.
    Men det har nog faktiskt mest med det korta håret att göra.

    På vuxna människor ser man ju ofta på kroppsbyggnaden vilket kön personen tillhör.
    På barnkroppar blir det lite svårare och därmed är man i större behov av dem klassiska skillnaderna.
    Byxor - Klänning
    Kort hår - Långt hår
    Blått - Rosa
    O.s.v.

  • Mori

    Vår dotter hra visserligen långt lockigt hår, oftast uppsatt i pippi-flätor så det brukar sällan vara ngn som tar fel. Men innan hon tillät att man kammade hennes hår var det många som tog fel Dessutom är hon oftast klädd i könsneutrala kläder eller kläder från pojkavdelningarna då jag tycker att klänningar och kjolar inte är särskilt lekvänliga, och inte är så värst förtjust i rosa och gilligull på kläderna. Men jag kan ärligt säga att det rör mig inte i ryggen att folk tar fel på om hon är pojke eller flicka.
    Jag var en riktigt pojkflicka med snaggat hår (eftersom mor min tröttnade på att försöka hålla mitt barr välkammat när jag röjde loss i lekens underbara värld), alltså blev jag OFTA kallad för han eller pojken. Först när jag var en sisådär 6-7 år började ta illa vid mig av det. Men å andra sidan insåg jag redan då att det ju egentligen inte spelade så stor roll.

  • Linelle

    JO, hon ser ut som en pojke. Du kan ju ta hål i öronen på henne och klä henne i rosa kläder ,tofsar o så...

  • Amidala

    Jag träffade i a f Isabelle live på BFA-träffen och kan konstatera
    att hon i högsta grad såg ut som en flicka *lillpluttan*
    Så det så.

  • HäckHäxan

    Tycker nog också att hon ser lite ut som en grabb. Men vad spelar det för roll, tycker de flesta barn bara ser ut som barn..

    Bättre att bara låta dom vara barn då

    Alla tror att min tös är en grabb, jag skiter i vilket faktiskt... Bara ler


    M.G älskad och saknad!!! Fan ta dig!!!!
  • challan82

    Hon har lite pojkutseende...jag hade det när jag var liten och jag var även lite livlig av mej så folk trode jag var en pojke...detta höll på ända till jag var runt 10år. Men jag är ju nästan enbart lik pappa och han är ju en pojke :P jag hade kort korkskruvslockigt hår....med längre hår hade jag säkert sett ut som en liten flicka :)

  • Atamon

    Jag tycker att hon ser ut som en tjej på alla bilder
    men så tar jag inte för givet heller att kort hår är lika med pojke

  • HäckHäxan
    Atamon skrev 2008-07-15 02:29:34 följande:
    Jag tycker att hon ser ut som en tjej på alla bilder men så tar jag inte för givet heller att kort hår är lika med pojke
    Det tror jag inte att alla andra i tråden heller gör.

    Ja är lite avis på er som ser så lätt, tycker de är skitsvårt med barn. Jag ser ett barn men sällan vad barnet skulle ha för kön. För min del spelar de ingen roll vad ungen har på sig för kläder, för jag tycker att barn skall vara färgglada oavsett kön...
    M.G älskad och saknad!!! Fan ta dig!!!!
  • mamarazzi

    Men inte spelar det någon roll vad hon ser ut som. Hon är ju barn! Jag tycker du ska vara glad för att folk tar fel för det betyder att du inte klär henne i hysteriskt rosa och glittriga kläder. Bra med könsneutrala kläder!!

    Min dotter har oxå kort hår och folk vet inte heller om det är en pojke eller flicka alltid. Men det känns helt okej tycker jag.

    Super söt e din dotter iallafall!!

  • Thalis
    Pormoicheia skrev 2008-07-14 13:17:49 följande:
    Har lite samma problem, fast motsatsen.Folk tror ofta att sonen är en tjej p.g.a. det långa lockiga håret, den rena dragen och dem stora blå ögonen (som kantas av långa mörka ögonfransar).
    Bara en person har frågat oss om vår 4 månaders son är en tjej och hennes man sa till henne: Men ser du inte att det är en liten pöjk?

    Men hon tyckte att han såg ut som en tjej pga hans långa svarta ögonfransar som inramar hans blåklints ögon Fundersam
    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • morzan4

    På vissa kort är det svårt att se om hon är kille eller tjej. Men det ger sig. Om ett eller två år så kommer det att synas tydligare vilket kön det är. Små barn har ofta ett utseende som gör att likheten mellan könen blir tydlig, medan större barn får ett tjejigt resp. pojkaktigt utseende. Det har nog ofta att göra med att man fixar med frisyrerna mer och kläderna blir mer könsbundna.
    Men det är en verkligt gullig liten tjej ni har. Verkar vara jättego och glad...GRATTIS!

  • Pormoicheia
    Thalis skrev 2008-07-15 11:15:43 följande:
    Men hon tyckte att han såg ut som en tjej pga hans långa svarta ögonfransar som inramar hans blåklints ögon
    Ja det verkar vara lite typiskt "tjejigt" att ha sådana ögon
  • bebbe made in italy

    Hon är lite pojkaktig men jättesöt! Min dotter är visserligen bara 3mån men alla tror hon e en pojke för jag klär henne lite grabbigt. Har tröttnat och börjar nu köra mer flickiga kläder, jag vill att folk skall se att hon e tös!


    Mamma till världens sötaste lilla docka
Svar på tråden Ser hon inte ut som en tjej???