Inlägg från: Pucko Buffy |Visa alla inlägg
  • Pucko Buffy

    Problem med sköldkörteln? Del 10

    Ja oj vad tiden går...

    mår så där, har fått röntgentid.. får se hur det går med den. Ska försöka njuta av veckan, prinsen har semester och det verkar bli hyggligt väder

    Imsel: du behöver inte ha alla symptom, särskilt inte i början. Bästa sättet att se om man har någon vajsing med sköldkörtlen är att ta ett blodprov.
    Hoppas de hittar vad som är fel, inge kul att må skrutt.

    Kraaaaaaaaam på er/PB

  • Pucko Buffy
    tjoohej skrev 2008-07-22 18:38:12 följande:
    Måste höra härinne...Min levaxin + thacapzoldos ligger förmodligen rätt eftersom mina prover visar normalt de senaste 3 provlämningarna men jag svettas fortfarande rätt så bra + att det inte luktar något vidare Har inte svettats på detta sättet innan jag blev "sjuk". Har det med sköldkörteln över huvud taget att göra???När jag väl frågar läkarna så tar dom inte rktigt detta med svettningarna på allvar utan svarar helt enkelt inte på det känns det som men för min del e det INTE ALLS KUL o lukta illa hela dagarna
    Har du hyper (hög ämnesomsättning) så ingår väl svettningar i diagnosen. Jag har haft tvärt om då jag har hypo (låg) och svettades minimalt. Nu när jag äter levaxin har jag börjat svettas lite mer, men ännu inte som när jag var frisk. Har du inte provat aco:s deo mot mycket svettningar, den funkar faktiskt och man använder den var tredje dag. Där emellan kan man använda vanlig deo för att känna sig fräsch om man vill. Prata med dem på apoteket de kan säkert hjälpa bättre än vi här på fl.
  • Pucko Buffy
    3barnsmor35 skrev 2008-07-26 18:30:59 följande:
    Hur gick det med röntgen, det var ju ngn som skulle på det?Jag ska dit på måndag...
    Håller upp en hand och vinkar, jag ska o röntga ländryggen den 8:e augusti, Har fått grym värk i den o höfterna. Är ytterligare sjukskriven en månad och går snart in på min tredje. Känns som om min trötthet blivit värre eller så är det jag som snarare känner att jag är trött nu, mot innan då jag gick på någon form av övervilja. Nu har prinsen semester så det är inte så tråkigt att vara hemma. Annars är det långtråkigt att gå hemma hela dagarna.

    Nä nu kallar kudden. Det har varit varmt idag, skönt men tröttsamt oxå.
  • Pucko Buffy
    Flaxa1 skrev 2008-07-27 14:00:49 följande:
    När opererar man bort sköldkörteln egentligen? Hur stor dos Levaxin är max. förresten, nån som vet?
    Som jag förstått är det när man har hyper och "bromsmedicinen" inte funkar riktigt och sköldkörteln skenar gång på gång, som man opererar. Har även hört om de där sköldkörteln vuxit så mycket att den typ trillat ner mot bröstbenet eller hur de nu förklarade det... att den opererades bort. Vet dock inte om personen hade hypo eller hyper. Hur som helst så var den ivägen och funkade nog inte som den skulle. Fast jag tror att det är vääääääääldigt ovanligt att något sådant händer. Vanligast är nog att den överproducerar och att man mår dåligt på grund av det. Vid hypo opererar man väldigt sällan som jag förtstått, istället tillför man det levaxinet kroppen inte själv producerar med syntetiskt - Levaxin
    Maxdosen är nog individuell och styrs helt av hur koncentrationen i blodet ser ut så någon övre gräns undrar jag egentligen om det finns.

    Kanske någon som är medicinkunnig vet det här på fl?
  • Pucko Buffy

    fröken freja skrev 2008-07-29 17:47:51 följande:


    lägger till tråden!!är det någon som känner som dem kokar inombords? som det brinner? och svettas?och det enda som hjälper är vatten.Efter jag har druckit ½-1 liter vatten så försvinner detta inom 10minuter.Är detta vanligt för hypothyroidism (underproduktion)? Eller skall jag ta upp detta med min läkare?
    Jag hade nog något liknande precis när min hypo upptäcktes, kändes som feber fast jag hade ingen feber. Dock svettades jag inte mycket utan där var jag snarare "sjukligt torr" Jag drack oxå mycket vatten innan, och jag blev ibland helt darrig om jag inte druckit ordentligt under dagen - kokar är en bra beskrivning. Mina symptom försvann oxå efter ca 10 min när jag bälgat i mig flera glas. Det extra vattnet gjorde att min mage skötte sig hyggligt och jag kopplade inte att jag ibland hade de klassiskta symptomen trög mage och förstoppning, innan jag blev riktigt sjuk.
    Jag tycker dock du ska ta upp det med din läkare så kan de ta ett blodsockerprov på dig nästa gång. Det har de gjort varje gång på mig för att försäkra sig om att jag inte har diabetes oxå, vilket inte är fallet för mig.
  • Pucko Buffy
    Trubbsla skrev 2008-08-04 09:44:21 följande:
    Hej, ny i tråden. fick reda på för cirka 2 månader sedan att jag har hypotyreos. Fortfarande inte så väldigt väldigt insatt i det, men käkar levaxin 50m. Min förhoppning är att jag ska lyckas gå ned i vikt nu samt att kunna bli gravid.Kan som sagt var inte så mycket om denna åkomma....kan man bli frisk från den? Har inte ett hum. Vad har ni för erfarenheter?Min aögon kliar jämt sedan jag började med levaxin, men det väger ändå liksom upp med fördelar tycker jag.
    Välkommen säger jag oxå.
    Att bli frisk från hypo har jag aldrig hört någon bli, men man blir symptomfri i och med att man äter levaxin och dosen är rätt inställd. Slutar du äta levaxin kommer symptomen tillbaka. Levaxin är ju ett kroppseget hormon vilket gör att man brukar få väldigt lite biverkningar på det.

    så här står det i fass:
    "Vilka biverkningar kan Levaxin ge?
    Levaxin ger inga egentliga biverkningar, men vid överdosering eller för snabb dosökning kan t ex hjärtklappning, diarré, huvudvärk, darrningar eller nervositet uppträda. Överkänslighetsreaktioner kan förekomma."

    Om det inte är levaxinet du reagerar på så kan du ju ha fått någon form av allergi. Det är aldrig kul att det kliar i ögonen. Själv har jag haft en grym klåda på kroppen då jag blivit så extremt torr i hyn. Det har dock börjat ändra på sig i och med att jag nu äter levaxin.
  • Pucko Buffy

    kev2004: Du är inte ensam. Jag har visserligen inte hyper men mår oxå skit på grund av min hypo. Idag är det nästan lite extra värre då jag är så jäkla trött och har grym värk i kroppen. Om du inte får tag i medicinmott hade nog jag i ditt fall ringt apoteket eller endokrinmottagningen på din ort, i värsta fall ring akuten. Nässelutslag av medicinen är inte bra och bör nog kollas upp, om de inte sagt att det kan bli så. Du kan vara allergisk mot något ämne i tabletterna och behöva byta. Hoppas du mår bättre snart igen.

    blombukett: skönt att du börjat repa dig.

  • Pucko Buffy
    zezziz skrev 2008-08-06 12:49:12 följande:
    Måste man ta levaxinen på samma klockslag eller kan man ta den när som helst under dagen?
    Min läkare sa att det bästa är att ta medicinen på ungefär samma tid varje dag men att det inte är farligt att ta den tidigare eller senare iblan. Tabletterna har så lång halveringstid i kroppen att när du väl byggt upp ett "förråd" så är det inte hela världen om du någon gång skulle ändra tiden för intaget eller tom missa ett eller två intag. Missar man däremot flera dagar i följd bör man kontakta sin läkare för info om man kanske behöver minska dosen några dagar igen så man inte chockar kroppen och mår dåligt på grund av det.
  • Pucko Buffy
    Saki skrev 2008-08-05 21:19:30 följande:
    Tack ni som svarade på mitt inlägg. Jag hoppas få en operationstid ganska snart så jag slipper gå och tänka på det alltför länge. Min värsta farhåga är väl att tappa rösten eller att få ett gigantiskt ärr... Jaså man kan få nässelutslag av medicinen? Det får jag ofta på benen, de svullnar upp som stockar och utslagen breder ut sig som jättelika röda myggbett typ... Oftast försvinner det inom ett par timmar, men jävlar vad det kliar! Jag har väl tänkt tanken att det kan ha med medicinen att göra, men har dumt nog glömt bort att fråga min läkare om detta.Jag äter Tiotil, 6x50 mg/dag samt Levaxin 100 mkg/dag. Och mår i övrigt bra.
    tänk på att det kan vara andra saker du oxå reagerar på. Att du får nässelutslag kan även bero på att du kanske är allergisk mot något av de andra ämnena i tabletten. Hör med doktorn.
  • Pucko Buffy

    smultron smulan: gud vad jag känner igen mig i dig. Åkte till affären själv för första gången idag och är helt slut efteråt. Nu ligger jag o vilar efter en ordentlig ryggmassage och har värmekudde på ryggen. Jag måste försöka vara lite pigg i em då vi får långväga gäster. Det blir till att bita i det sura äpplet imorgon då jag nog kommer vara helt knockad. Jag längtar oxå till den dagen jag känner att jag orkar träna ordentligt och blir av med de här kilona, som även jag har lagt på mig
    För min del är det dock sjukgymnastik som gäller och om någon vecka blir det bassängträning, om jag inte mirakkulöst blir jättebra i ryggen innan dess. Ficke ett mindre bryt efter besöket hos sjukgymnasten och tjöt lite i bilen på vägen hem. Jag är så förbannat trött på att vara trött och på att ha ont.... ibland önskar jag man kunde byta kropp.. om inte för alltid så åtminstonne för en liten stund... gaaaaaaaaahhh...

    Kram och förlåt mig för mitt gnäll.

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 10