Inlägg från: Flytning |Visa alla inlägg
  • Flytning

    Hur är det att jobba som personlig assistent?

    Jag satte den här tråden i detta rum för att jag verkligen vill vara anonym så att inte min arbetsgivare ser det här.

    Jag kanske ska få jobb som personlig assistent åt en kvinna i min ålder som är förståndshandikappad och jag känner mig lite splittrad om jag ska ta jobbet eller inte.
    Tjänsten är fast och det är väl det som är det positiva. Jag behöver verkligen ett jobb men det finns ju ett alternativ för mig och det är att jobba som timvikarie på ett äldreboende.
    Hur är en människa som är förståndshandikappad?
    Äldreboendet är nog roligare kanske eftersom jag där kommer att få träffa lite andra människor men å andra sidan är det ju inget vidare att bara vara timmis.
    Hjälp mig att välja...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-06 16:39
    ops, nu blev jag visst inte anonym ändå...

  • Svar på tråden Hur är det att jobba som personlig assistent?
  • Flytning
    SvanFlikkan skrev 2008-08-06 16:42:19 följande:
    Jag tycker att jobb som pers ass är lungt och härligt. har jobbat som det i 1½år nu och har älskat det. det är lungt tempo inget stress.Hos min ena brukare var man ensam och det var väl lite trist.. Hos min nuvarande brukare är vi 2 st.Men mkt beror på kontakten man får med brukaren, om kemin går ihop mellan er. Gör den det kan ni ha hur kul som helst, som två vänner =)
    Okej, tack för svaret... Hon lider även av epilepsi. Tror du att man kanske måste vara två för att ta hand om henne då?
    Jag vet ju så lite och har inte träffat tjejen.
  • Flytning
    Anonym (Sten) skrev 2008-08-06 19:20:23 följande:
    Nej, jag tror inte att ni måste vara två.Personlig assistent kan vara världens sämsta eller världens bästa jobb, helt beroende på hur man funkar med brukare/brukarens anhöriga.Jag hade provat på personlig assistans, om jag vore du. Tänk bara på att många personliga assistenter jobbar utan kollektivavtal, med skamligt låga löner, oftast jobbar man själv och har tystnadsplikt = ingen att vända sig till när det hänt något på jobbet etc.
    Ja, jag är rädd för att känna mig ensam. Efter att ha varit mammaledig så länge tänkte jag att det skulle bli kul att komma ut och träffa människor igen.
    Och hur skamligt låg lön tror du det kan vara?
  • Flytning

    Tack för alla svar. Dock är jag ännu mer splittrad nu.
    Jag kommer iallafall inte jobba natt, det vägrar jag om jag inte får högre lön för det än vanligt.
    Och lönen i övrigt bryr jag mig egentligen inte såå mycket om. Jag är bara orolig för att gå till jobbet med ångest varje morgon.

  • Flytning

    Anonym (jjoo) skrev 2008-08-07 10:15:58 följande:


    ja jag skrev de oxå att de inte går att jobba på detta sätt med alla brukare. De sorgliga är att måga PA blir vänner med sina brukare..och till slut är ju brukaren beroende av PA på ett sätt som den inte ska vara. Om en PA väljer att sluta sin tjänst kan de vara en stor förlust för brukaren. ALLA som jobbar/ska jobba som PA borde verkligen gå kurser hur det är att jobba som PA, mycket är nytt innom arbetet.Anonym (Sten) skrev 2008-08-07 10:11:17 följande:
    Fast å andra sidan blir det nog allt som allt mycket roligare för brukaren om man blir vänner.
  • Flytning

    Anonym (Sten) skrev 2008-08-07 10:37:39 följande:


    Men det är skillnad på att vara privat och personlig! Det är särskilt viktigt när man jobbar med funktionshindrade. Tänk, vilken otjänst du gör din brukare om du blir "bästis" med den, och sedan plöstligt slutar där. Självklart är gränssättningen upp till var och en, men jag har då aldrig blivit "bästis" med mina brukare - men vi har kommit väldigt bra överrens ändå.
    Fast jag tycker ändå att resonemanget är lite konstigt... Ungefär som att man inte ska skaffa några kompisar pga att det finns en risk att förlora dom.
  • Flytning
    Anonym (jjoo) skrev 2008-08-07 10:45:25 följande:
    Men du som inte ens har jobbat som PA kan väl inte kan väl inte veta hur man ska jobba som PA, de är nåt som jag hoppas alla får lära sig inför yrket!
    Nej, det vet jag ju inte... Bara utgår ifrån hur jag själv skulle vilja ha det om det var jag som behövde en PA. Jag skulle nog föredra att de skulle vara mina kompisar.
Svar på tråden Hur är det att jobba som personlig assistent?