• Låtta1

    Vi som haft Hepatos.

    Hej!Jag har haft hepatos med båda min tjejer,är nu gravid igen och är i v24 och för två dar sen så kom den där j*la klådan under fötterna och i händerna igen!Med första fick jag hepatos i v33,med andra v30.undra lite om det finns fler som fått det så här pass tidigt och hur det gick för er och hur tidigt dom satte igång/snittade er?

  • Svar på tråden Vi som haft Hepatos.
  • Låtta1

    mina värden forsatte oxå att stiga mina tidigare graviditeter trots att jag åt urofalk,så jag hoppas dom inte gör det nu med,men som sagt jag vet inte hur höga värderna får bli.
    vart har ni värst klåda?

  • sholof

    Ursofalken hjälpte att få ner mina värden till en början. Men sen fick jag oxå förhöjda värden innan v 20 förra gången. O sen så steg dom ändå fast jag åt det. Men då hade jag kommit lite längre i graviditeten.

    Jag har oxå lite upp o ner med min klåda....men sen så har det ju precis börjat klia på mig. Vet ju om att det kan vara 100 gånger värre så än så är jag nöjd.

    Gaffel kanske är ett bra tips....

    Min klåda är som värst på händerna o fötterna. Övriga kroppen kliar det lite här o där lite när som.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • Låtta1

    hej alla!hur går det för er med klådan och värdena?
    jo förresten gafflen var ett mycket bra tips!!!

  • LucasMama nr1

    haha ja gaffeln är utmärkt o klia sig me = ) hoppas bara min son inte säger på dagis när de äter " min mamma kliar sig me en gaffel = ) "

    Ja tog nya tester igår så nu väntar ja på svar o de försökte göra en hinnsvepning men kom inte åt...blev så besviken = (

    Just nu har ja mest förvärkar som ine tycks ge nåt o skitont i armar o överallt så de tar över klådan... hur mår ni andra?

  • Tanya6

    Jag har inte lämnat gallsyreproverna än, men jag ska göra det imorgon. Hoppas det är bra, men det kliar ju till o från under händer o fötter. Var på specmödravården igår för andra leverprover jag har tagit och fick veta att de var bra nu iaf. Asat hade gått ner till normalvärde

  • sholof

    Jag var o träffade läkaren idag o fick reda på att mina levervärden hade stigit lite, men var bara lätt förhöjda. Skulle fortsätta äta tavegyl o kortison, så skulle vi ta nya prover om några veckor.
    Blev 50% sjukskriven pga klådan o att jag blir så trött av tavegylen.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥
  • LucasMama nr1

    Sholof; Ja den där tavegylen är ju rena sömnpillret...men de tog ca 2 veckor sen var jag van vid den...hoppas de blir bättre för dig snart!

  • Låtta1

    ska få mina provsvar idag på gallsyrorna...håll alla tummar att de har gått ner lite!!!!

  • Linda 23

    Jag fick hepatos vid min senaste graviditet. Jag var i v. 30 när klådan kom. Jag var vaken på nätterna och sov på dagarna. Fick först tavegyl som inte hjälpte och sedan lergigan som gjorde att jag somnade men sedan vaknade efter ett par timmar. Jag var ett vrak innan de tog mig på allvar.
    Vi pratade om ursofalk.Men läkaren på förlossningen tyckte det var onödigt att lägga ut så mycket pengar. Jag var i 35+ då och de lovade mig en i gångsättning vid 37 fulla.
    Men vattnet gcik 36+3 och Dottern kom 36+4. Sedan kliade det ett par dagar efteråt.
    Jag kommer aldrig glömma den klådan. Jag har ärr på benen eftersom jag kliade sönder benen.

Svar på tråden Vi som haft Hepatos.