• Soldi

    Hur gjorde/gör ni för att slippa bristningar under graviditet?

    Snälla svara å detta, som rubriken lyder.
    Hur gjorde/gör ni för att slippa bristningar under graviditet?

    Vad smörjde ni in med och hur ofta.. hur gjorde ni för att förebygga helt enkelt?

    Och jag behöver inte veta om er som inte gjorde något och slapp ändå.. det är inte frågan.
    Utan ni som försökte undvika det.. vad gjorde ni och fungerade det?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-02 21:40
    frågan är inte vilka som inte gjorde någonting alls.... utan vilka som gjorde något och undvek det...!

  • Svar på tråden Hur gjorde/gör ni för att slippa bristningar under graviditet?
  • mammastitch

    hysteri? Är det inte lite hårt uttalat. Om man kan slippa bristningar eller annat så kan jag inte se att det skulle vara något konstigt eller underligt.

  • JMN
    Svar på #22
    Kanske. Men är inte TS lite otrevlig ibland när folk inte skriver precis det hon är ute efter. Därför kallar jag det hysteri.
  • Im Fabulous

    Vad jag gjorde för att slippa bristningar under graviditet? ALLT! Men fick bristningar iallafall! Trots att ingen i min familj tidigare fått bristningar under graviditet.

  • mammastitch

    ok, då har vi lite olika definition av hysteri. Jag ser det som när människor har tappat i stort sett all form av rationellt tänkande och enbart handlar utifrån känslor. Sen tycker inte jag att ts är otrevlig, jag förstår hennes irritation när folk om och om igen skall skriva att det inte finns något att göra, när hon tydligt har skrivit att hon bara vill ha svar på vad folk har gjort och vad de tror hjälper mot bristningar.

  • Earth Angel

    Jag antar att du tagit denna text från; huden.nu/hud/bristningar/

    Varför har du uteblivit den delen som uppger just att det inte finns någon behandling mot bristningar?

    "
    Behandling
    Tyvärr finns det ingen behandling, varken lokalt eller i tablettform, eller någon typ av operation som kan ta bort hudbristningar. Den form som ses hos ungdomar i puberteten då kroppen snabbt ändrar form, brukar dock gå över av sig själv. Hudbristningar på mage och lår i samband med graviditet brukar också minska kraftigt av sig självt.

    Det finns inget sätt att ta bort hudbristningar. Laser fungerar inte. Det finns heller inget läkemedel som botar hudbristningar så köp inte i onödan dyra preparat som är verkningslösa. Hudbristningar brukar blekna och minska med åren. Om man opererar så blir det ärr, så en operation är inte att rekommendera. Det bästa man kan göra är att låta dem vara eftersom de bleknar och minskar så småningom. "

    Jag är själv hudterapeut och har även arbetat för läkare på plastikklinik och frågat läkare själv om detta (har haft lite bristningar själv sedan jag kom in i puberteten pga hormoner) och enligt dom (och som jag också tror själv efter det jag lärt mig) så går det inte att förebygga att inte få bristningar eftersom dom brister som i ett undre hudlager, svårt att förklara men.


    Soldi skrev 2008-10-02 21:54:42 följande:
    "Hudbristningar
    Ett annat namn för hudbristningar är striae som kommer av det engelska ordet "stretch", "sträcka" på svenska - när man får hudbristningar sträcks huden ut. En vanlig anledning är att huden inte har hunnit med att växa i den takt som hudens storlek har ökat. Ett bra exempel på detta är när en kvinna blir gravid. Huden som finns på magen tänjs då ut i en snabbare takt än vad som är normalt. Samma sak brukar gälla brösten. Följden blir att huden ofta "brister", vilket dessutom är vanligare hos yngre gravida kvinnor.
    Det första tecknet på hudbristningar brukar vara röda eller rödlila streck som kan vara olika långa. Med tiden bleks dem till vita, mer otydliga streck. Detta kan dock ta fler år och det är väldigt vanligt att man inte blir av helt och hållet med sina "ärr". Vem drabbas?
    Det är inte bara gravida kvinnors magar som drabbas av hudbristningar. Vanligt är också att huden brister när kroppens yta ökar på andra ställen, såsom på höfter, lår, överarmar, rygg och skinkor. Hudbristningar uppstår ofta fysiologiskt i tonåren när kroppsformen ändras. Pojkar får då ofta hudbristningar över axlar och armar, och flickor över höfter. Denna typ av hudbristningar brukar försvinna av sig självt inom några år.
    Det är inte helt ovanligt att den som styrketränar upplever hudbristningar på överarmar eller andra ställen på kroppen på grund av ökad muskelstorlek. Andra orsaker till hudbristningar kan vara användning av starkt kortison lokalt under lång tid eller höga doser kortison i tabletter. Hudbristningar utan viktökning
    Så kallade fysiologiska hudbristningar är mycket vanligt när man kommer in i puberteten och orsaken är ökad halt av hormoner som påverkar underhudens hållfasthet. Man behöver inte alls gå upp i vikt för att få hudbristningar över höfter, lår och bröst. Vem som helst kan alltså drabbas, oavsett vikt, även om det är vanligare att överviktiga personer drabbas."
  • Thoughtless

    Vissa har otur så är de, jag själv har köpt Weledas olja då jag vet att den är 100% naturlig och kroppen därför tar upp det bättre. Har själv jobbat med hudvård och de säger sig självt att om huden är torr och stram så spricker den lättare än om den är mjuk och följsam.. sen att man fortfarande kan få hormonella bristningar är en annan femma. Man kan aldrig veta om oljan fungerat eller inte men varför chansa?

    Gör de du tycker att du mår bäst utav, att du känner dig nöjd efter graviditeten och inte tänker "tänk om jag hade..." jag tycker om inget annat att de är superskönt att smörja mig på kvällarna med oljan =)

  • TheFamily

    Mina BM-kollegor (jobbar som uska på förlossningen) säger att det finns inget botemedel eller nåt man kan göra åt bristningar på magen pga graviditet.
    Bristningarna uppkommer pga hormoner under graviditeten...finns inget att ta mot det.
    Sen är det tydligen ärftligt också...så kolla med din mor och mormor....

  • JMN
    Svar på #25
    Förmodligen ser vi olika på ordet. Det är inte alltid man behöver använda det i psyk situationer :) Tycker heller inte man kan bli irriterad när folk bara skriver sina erfarenheter i en öppen tråd.
  • JMN
    Svar på #26
    Det finns inga hokuspokus-lösningar med andra ord!
Svar på tråden Hur gjorde/gör ni för att slippa bristningar under graviditet?