• Anonym

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).
    Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)
    100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.
    I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????
    Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?
    Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.
    Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.
    Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)

    Snälla är det någon som är insatt i detta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-23 18:39
    Är det någon som vet hur man räknar ut bötern?

  • Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!
  • Tant Greta

    Jo det vet jag.Bilen stannar i garaget när jag druckit.Väldigt enkelt.


    Hebbebebbe skrev 2008-10-23 17:34:58 följande:
    Angående koll på alkoholintag vs bil har du säkert, men du vet inte hur du skulel göra..som sagt.
  • Anonym (Carro)

    Svärfar är alkoholist och åkte dit för ett år sedan när han körde onykter. Han blåste 0,28 och han fick en böteslapp på 2600 kr och i dag så har han inget körkort. Han kommer aldrig heller att få något eftersom att länsstyrelsen har satt som krav att han skall gå på utredning på beroendepsyk under 6 månaders tid och ta prover och det fixar han inte så nu har de återkallat hans körkort.

    Tycker att det lät som mycket pengar jämfört med vad svärfar fick.

    Men det borde ju vara tingsrätten som har dömt ut böterna på denna summa men det är ju inte ens grovt rattfylleri om han blåste 0,41 i utandningsluft.

  • Tant Greta

    Faktiskt aldrig.


    bara lilla jag skrev 2008-10-23 17:38:01 följande:
    Svar på #145Du vet att du inte får cykla med alkohol i kroppen heller.. Cykel räknas som fordon och du kan åka dit på rattfylla på en cykel med.. hur många ggr har du cyklat full? Hur många ggr har du cyklat dagen efter med barn i cykelstolen ibak?
  • bara lilla jag

    Därför att det är den bittra sanningen.. Det finns 14.000 taxibilar ungefär i sverige.. Det är minst lika många som kör rattonyktra varje dag.. Och taxibilar ser man ganska ofta... Det är sjukt jag vet.. Och jag förespråkar inte rattonykterhet, jag är själv emot det..

    Men jag blir irriterad på att folk som troligtvis har gjort samma sak. flera ggr sitter här och hoppar på ts för något som hennes smbo gjorde samma sak som dom antagligen gjort..

    Det blev nåt mysko med det där inlägget när jag skrev, det kan fattas en mening nånstans

  • Anonym

    Jo, till saken!!
    Det var ju inte speciellt begåvat av din man att köra bakis med kidsen i bilen Nej!! Men, jag tror å hoppas att han trode att d et var lungt...att han alltså kunde köra där och då.
    Ingen ide att jag kommer med moralpredikninger, han har nog vett på att skämmas själv!!
    Men böterna....ooo myy goood!!
    Såå fruktansvärt mycket pengar....
    Tycker faktist (trots att det var fel,bla,bla,bla) väldigt synd om er....

  • bara lilla jag

    nej va bra välkommen in i diskussionen då..

    Men jag tycker fortfarande att det är fel att folk som vet med sig själva att dom kört dagen efter sitter här och moralpredikar.. men å andra sidan är det ganska många som försvunnit från den här tråden sista kvarten också..

    Men jag har sagt det förr och jag säger det igen.. Jag förespråkar INTE rattonykterhet...

    Tant Greta skrev 2008-10-23 17:43:41 följande:


    Faktiskt aldrig.
  • Tant Greta

    Folk har väl annat för sig
    Förespråkar inte heller rattonykterhet än mindre folk som talar om för mig hur jag hade reagerat om jag hade körkort.


    bara lilla jag skrev 2008-10-23 17:46:38 följande:
    nej va bra välkommen in i diskussionen då..Men jag tycker fortfarande att det är fel att folk som vet med sig själva att dom kört dagen efter sitter här och moralpredikar.. men å andra sidan är det ganska många som försvunnit från den här tråden sista kvarten också..Men jag har sagt det förr och jag säger det igen.. Jag förespråkar INTE rattonykterhet... Tant Greta skrev 2008-10-23 17:43:41 följande:
  • bara lilla jag

    Jag tror inte heller att han gjorde det med flit. Och jag menar jag kan bara se till mig själv, jag mår alltid super dagen efter... Och gör man det är det lätt att lura sig själv helt enkelt och tro att man är nyktrare än man är.. Sen har alla olika förbränning.. min pappa var ute och festade stenhårt en helg med en kompis.. Dom skulle åka hem, han i passagerarplatsen. Dom blir stoppade för att blåsa. Killen som körde var grön men han var nykter dagen innan också.. Min pappa fråga om han fick blåsa på skoj.. Hör och häpna han var grön för att köra bil.. SÅ kroppen kan luras och spela spratt och mår man bra är misstaget lätt att göra!!! Sen får man väll ställa sig den smavetsfrågan själv huruvida man ska köra eller inte... Allt är ju inte svart på vitt.. Nu ska jag laga mat! Ha det bra! KÖR FÖRSIKTIGT!

  • Hallonbilar

    jag har inte körkort själv, men maken har. och aldrig att han skulle köra dagen efter fylla, eller få det för den delen för mig.

    tycker oxå att det är konstigt att tantgreta får så mkt negativ kritik när hon bara säger vad jag med tex tycker, samt vad alla borde tycka.
    tror inte jag ens känner ngn som skulle köra bil/cykel/ ja vad som helst dagen efter.

    tycker bötern var låg och straffet milt.

    dock känner jag med ts som drabbas av detta, dels för maken riskerade deras barn och andra samt pengarna


    The last digit of pi is Chuck Norris. He is the end of all things.
  • Anonym (mamma2)

    alla moraltanter? hmm när jag dricker dom få gångerna så låter jag bli bilen dagen efter för jag tar då hellre en promenad,eller så har ja bett min syster köra mig dagen efter . Men detta är flera år sen jag bad om att bli körd men som sagt var jag kan bara tala för mig själv då.Jag har faktiskt ALDRIG tagit bilen dagen efter och kommer inte göra det heller då jag dricker ca en gång per år nu för tiden

Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!