• Anonym

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).
    Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)
    100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.
    I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????
    Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?
    Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.
    Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.
    Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)

    Snälla är det någon som är insatt i detta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-23 18:39
    Är det någon som vet hur man räknar ut bötern?

  • Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!
  • Anonym (H)

    Jobbigt att betala en så höga böter, har ingen aning om det går att justera.

    Bra att din sambo förstår att det är jättedumt att köra med alkohol i kroppen. Synd att han inte förstod det innan han satte sig i bilen, är verkligen inte ok. Reaktionsförmågan är ju inte den bästa när man har alkohol i kroppen.

    Jag har haft körkort i över 10 år och ska jag köra bil så låter jag bli att dricka. Varför har en del så svårt för att fatta att aklohol o bilkörning inte hör ihop?

  • Anonym (ge er!!)

    måste bara säga tt det är totalt oförsvarbart att köra rattonykter!! det tycker ju varje människa även ts och hennes snubbe.
    Det som chockar mig är NI!! ERA GAMAR! FY FAN SOM NI GÅR PÅ lovar att 9 av 10 av era moralkärringar har kört med 0,4 promille i kroppen jag menar hallå, men NEJ...JUST DET NI ÅKTE INTE FAST OCH DÅ HAR DET JU "ALDRIG HÄNT" ELLER HUR??

    BETRÄFFANDE ER SOM SKULLE SKILJA ER OM DET HADE INTRÄFFAT I ER RELATION.......BARA ATT "GRATULERA" TILL EN STABIL OCH STÖDJANDE RELATION noooot! TILL TS :- FINT ATT NI STÖTTAR VARANN, BETALAR PRISET TILLSAMMANS, GJORT ÄR GJORT INGEN KOM TILL SKADA SOM TUR VAR OCH DET VAR JU NATURLIGTVIS INTE AVSIKTEN HELLER NÄR DIN MAN SATTE SIG BAKOM RATTEN YRVAKEN OCH OFÖRSTÅNDIG.

  • Anonym

    Det är liksom en spärr som vi SKA ha, vi som har körkort!!
    Man kör inte bil bakis, då får man ta sej fram till fots eller ringa en vän...eller helt enkelt stanna hemma!!
    Det är våran plikt att se till (var å en ser om sej själv)
    att vi inte befinner oss på vägarna i det tillståndet!!
    Jamen så är det bara!!

  • Lii1

    Jag tar oxå hellre en promenad dagen efter i stället för att riskera något,men det är inte månag gånger per år varken jag eller min man dricker. ca 1-2 gånger per år. Jag hoppas verkligen inte att många tar bilen dagen efter som en skrve att vi här är morlatanter och alla göra si o så.. kanske talar för sig själv men som sagt var,bättre att gå en promenad än att ta bilen dagen efter. det är uppfriskande med att gå.

  • Hallonbilar

    tror vissa av er att för att ni kör dagen efter att andra normala människor gör det? är det för att rättfärdiga er som ni går på så hårt med detta argument...9 av 10? skulle inte tro det!

    ta erat ansvar ist ni som faktiskt kör dagen efter. kan aldrig bli rätt, oavsett med hur mkt man trycker in capslock!


    The last digit of pi is Chuck Norris. He is the end of all things.
  • Tant Greta

    Har aldrig kört med 0.4
    Moralkärring? Kanske

    Varför skriker du så?


    Anonym (ge er!!) skrev 2008-10-23 17:53:52 följande:
    måste bara säga tt det är totalt oförsvarbart att köra rattonykter!! det tycker ju varje människa även ts och hennes snubbe. Det som chockar mig är NI!! ERA GAMAR! FY FAN SOM NI GÅR PÅ lovar att 9 av 10 av era moralkärringar har kört med 0,4 promille i kroppen jag menar hallå, men NEJ...JUST DET NI ÅKTE INTE FAST OCH DÅ HAR DET JU "ALDRIG HÄNT" ELLER HUR??BETRÄFFANDE ER SOM SKULLE SKILJA ER OM DET HADE INTRÄFFAT I ER RELATION.......BARA ATT "GRATULERA" TILL EN STABIL OCH STÖDJANDE RELATION noooot! TILL TS :- FINT ATT NI STÖTTAR VARANN, BETALAR PRISET TILLSAMMANS, GJORT ÄR GJORT INGEN KOM TILL SKADA SOM TUR VAR OCH DET VAR JU NATURLIGTVIS INTE AVSIKTEN HELLER NÄR DIN MAN SATTE SIG BAKOM RATTEN YRVAKEN OCH OFÖRSTÅNDIG.
  • Sess82

    Asså jag förstår mig inte på folk här inne. Ni säger "skyll er själva och bit i det sura äpplet!". Ja det är precis vad TS man ska göra. Men nu är det TS som söker råd, det är inte HON som gjort något fel. Hon drabbas ju av detta för att dom ä rgifta och har delad ekonomi. Varför i h-ete ska ni skälla på henne? Hade hennes man startat tråden hade jag kanske förstått er uppläxning mer, men varför vara moraltanter åt någon som inte gjort något fel? Eller vad för fel har TS gjort menar ni?? Tycker det är såååå moget av många att vara anonyma också och sparka på en oskyldig. Stå för det ni tycker istället.

    TS, jag hoppas att det löser sig. Ring och fråga RPS iaf om vad som gäller. Fråga vad botesbeloppet baserats på. Om inget går att ändra och beloppet kvarstår så ring er bank och hör om ett lån så ni slipper kronkalle.  Lycka till TS! Kram


    Ilias 080413
  • Anonym

    Tant Greta skrev 2008-10-23 17:57:08 följande:


    Har aldrig kört med 0.4 Moralkärring? KanskeVarför skriker du så?
    Gojira.
    Ja, en fegis till här då...tack för den!!

    Måsta bara komentera, det va så kul när du skrev:varför skriker du så....hon skrev ju bara med stora bokstäver. men här satt jag åxå med horn i pannan å vrålade (tyst för mej själv) bara pga stora bokstäver....kul,tycker jag...men budskapet gick fram!!
  • Hallonbilar

    eh..varsegod?


    Anonym skrev 2008-10-23 18:01:08 följande:
    Tant Greta skrev 2008-10-23 17:57:08 följande:Gojira.Ja, en fegis till här då...tack för den!!Måsta bara komentera, det va så kul när du skrev:varför skriker du så....hon skrev ju bara med stora bokstäver. men här satt jag åxå med horn i pannan å vrålade (tyst för mej själv) bara pga stora bokstäver....kul,tycker jag...men budskapet gick fram!!
    The last digit of pi is Chuck Norris. He is the end of all things.
  • Anonym (ge er!!)

    ni har ingen aning om hur mycket ni haft i kroppen dagen efter så är det och ja, 9 av 10 har säkert missbedömt situationen dagen efter och kört med 0,4 i kroppen eller mer...inte så att det känns i kroppen direkt förutom att skallen bankar och magen är oregerlig
    beträffande capslock så var det meningen att trycka in den ifrån början, inte därefter dock, egentligen tycker jag iofs att det är skitsamma man måste ju skrika här inne för kärringar brukar höra sämre ju eller hur ?

Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!