• Anonym

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).
    Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)
    100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.
    I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????
    Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?
    Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.
    Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.
    Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)

    Snälla är det någon som är insatt i detta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-23 18:39
    Är det någon som vet hur man räknar ut bötern?

  • Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!
  • Tant Greta

    Men han är en idiot....som dessutom kör med ett barn i bilen.


    bara lilla jag skrev 2008-10-23 17:26:40 följande:
    jag har körkort men inte satt mig i bilen sen jag fick det...Ja jo det är synd att det händer.. Det är onödiga dödsfall helt enkelt och det sätter jag mig inte emotMen det jag pratar om är alla som sitter och säger att han är en idiot som kört dagen efter när jag kan säga utan att överdriva att minst hälften av dom som har körkort har gjort samma sak... Så du ingår eg inte i den gruppen jag riktar min kritik emotTant Greta skrev 2008-10-23 17:21:17 följande:
  • Nixx

    Tant Greta skrev 2008-10-23 17:31:38 följande:


    Så bara för att jag inte har körkort,så vet jag inte hur jag hade betett mig?Du menar på allvar, att jag inte har koll på alkoholintag och bilkörning,för att jag inte har körkort?
    Precis.

    Har man inte körkort, är köra bil en speciell sak. Har man det och har haft ett tag är det som att promenera man tänker inte så mycket på det.
  • Hebbebebbe

    Tant Greta skrev 2008-10-23 17:31:38 följande:


    Så bara för att jag inte har körkort,så vet jag inte hur jag hade betett mig?Du menar på allvar, att jag inte har koll på alkoholintag och bilkörning,för att jag inte har körkort?
    ja det menar jag. Du har kanske din inställning till bil/alkohol, men du kan inte säga att du vet hur du hade gjo9rt för du har aldrig varit i den sistsen.
    Jag kan inte säga hur jag skulle göra om jag fick åka till månen...för jag har ALDRIG varit på månen o vet då inte om jag skulel hoppa eller skutta.
  • Hebbebebbe

    Angående koll på alkoholintag vs bil har du säkert, men du vet inte hur du skulel göra..som sagt.

  • bara lilla jag
    Svar på #145

    Du vet att du inte får cykla med alkohol i kroppen heller.. Cykel räknas som fordon och du kan åka dit på rattfylla på en cykel med.. hur många ggr har du cyklat full? Hur många ggr har du cyklat dagen efter med barn i cykelstolen ibak?
  • bara lilla jag

    senaste inlägget var till tant greta men det kanske var underförstått :D

  • Anonym (hmm)
    bara lilla jag skrev 2008-10-23 17:38:01 följande:
    Svar på #145Du vet att du inte får cykla med alkohol i kroppen heller.. Cykel räknas som fordon och du kan åka dit på rattfylla på en cykel med.. hur många ggr har du cyklat full? Hur många ggr har du cyklat dagen efter med barn i cykelstolen ibak?
    Varför utgår du, gång på gång, att folk kör/cyklar fulla?
    Det FINNS folk med tankeverksamhet, jag looovar
  • Black roses
    bara lilla jag skrev 2008-10-23 17:15:49 följande:
    Ja men snälla hur många har inte tagit bilen efter att man har varit ut?? Jag ska bara åka och köpa tidningen eller jag ska bara åka lite snabbt till kiosken.. Jag tror inte att någon här har rent mjöl i påsenMå den utan synd kasta första stenen.. är inte troende men det är jävligt sant
    Här i denna sakfråga har jag garanterat rent mjöl i påsen.. Jag kör ALDRIG dagen efter... Finns inga ursäkter för något så dumt, för man vet dagen innan om man ska köra eller inte dagen efter.
    Finns alltid taxi, eller ambulans, men jag tar bara inte egen bil, då det genast blir en lek med andras liv som insats.. O det är inte värt det..

    Har man sen barn, så är detta ännu värre, för då utsatter jag ju inte bara mig själv o en massa okända för fara, jag utsätter även mina egna barn??!! Hur sunt låter det??
    Min make har heller aldrig suttit bakom ratten bakis.. SÅ här är vi två om detta resonemanget..

    Vad det sen gäller dig TS, så visst är det på sätt o vis synd om er, men en sådan sak som rattfylla är allvarligt, o jag är nog benägen att hålla med om att ni ändock kom billigt undan...

    Om dina barn hade skadats av att din man körde onykter, så hade du resonerat helt annorlunda...

    Anser ni sen att detta skulle vara felaktigt, så får ni ju försöka överklaga domen, alternativt göra upp en avbet.plan med de som ska ha böterna..

    Mvh M G
  • Tant Greta

    Det här är ganska komiskt.
    Så:
    Trots att jag aldrig rånat en bank,vet jag att det är fel.
    Trots att jag aldrig har slagit någon,vet jag att det är fel.
    Trots att jag aldrig knarkat,vet jag att det är fel.

    Varför skulle jag inte kunna styra att bilkörning och nykterhet går hand i hand?
    Hebbebebbe skrev 2008-10-23 17:33:39 följande:
    Tant Greta skrev 2008-10-23 17:31:38 följande: ja det menar jag. Du har kanske din inställning till bil/alkohol, men du kan inte säga att du vet hur du hade gjo9rt för du har aldrig varit i den sistsen.Jag kan inte säga hur jag skulle göra om jag fick åka till månen...för jag har ALDRIG varit på månen o vet då inte om jag skulel hoppa eller skutta.
  • Pallas

    Anonym (hmm) skrev 2008-10-23 17:39:32 följande:


    Varför utgår du, gång på gång, att folk kör/cyklar fulla?Det FINNS folk med tankeverksamhet, jag looovar
    Med tanke på att typ 13 000 människor _åkte fast_ för rattfylla/grov rattfylla förra året så inser man med lätthet att mörkertalet är mycket större än så. Så att anta att det finns folk i denna tråd som hycklar är inte så långsökt.
Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!