Inlägg från: alexandr |Visa alla inlägg
  • alexandr

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Skogsrå: Har faktiskt inte heller haft en tanke på att han inte brukar vara med(man är bra egocentrisk ibland verkar det som )

    Vad bra att han är öppen för att ta till sig förslag på strategier och tillvägagångssätt som kan underlätta vardagen.

    Håller med om att när man får barn så blir den andres personlighet tydligare på något sätt och sedan är det ju mer praktiska göromål hela tiden och andra krav, som gör att våra olika sätt att fungera på blir mer påtagliga.

    Jag tror att ärftligheten främst är mellan fäder och söner (är dock ej helt säker på detta).

    Igår bakade vi pepparkakor med en grannflicka i D`s ålder. Vi gör det varje år (eller rättare sagt sedan förra året, det lät som att vi hållit på i 30 år ). Det var jättetrevligt, blev mkt kristyr på pepparkakorna.

  • alexandr

    Skogsrå: Usch så obehagligt

    Vi skippade levande gran i år, köpte förra året och den barrade från dag ett, det bara rasslade ned så fort D petade på den. Vi hade barr överallt. Så i år blev det en plastgran. Den är jättefin men luktar ju inget, så grankänslan är något mindre, men inget barr som sagt

    Igår var vi på julmarknad på skansen, i hela 5 timmar strövade vi runt. Ponnyridning och karusell hann vi med, samt en titt på vargarna

    Singhis: Hoppas ni plipper masjuka. D har lite ögoninfektion (fast det är nästan helt borta nu) och är lite hostig. Man vill ju inte vara sjuk till Jul.

  • alexandr

    Hej på er alla och god fortsättning!

    Här har vi haft fullt upp. Vi åkte till min syrra den 24:e och firade Jul, tomten kom, och barnen tyckte det var jätteroligt. D fick en sparkcykel (som man kan ha inomhus), en stor fjärrstyrd bil (från 7 år ) som jag stoppat undan, barbie och ken, trämuttrar och skruvar, dora dvd och pcspel, pärlor och böcker m.m. I år var hon mer intresserad av innehållet i paketen än förra året, fast vi har nu fått problem med förvaringen hemma så vi måste till ikea och köpa ett förvaringsskåp för alla hennes grejer.

    Singhis: Vi funderar på att köpa samma förvaringsskåp som Engla har är ni nöjda med det?

    Sedan åkte vi den 25:e till svärföräldrarna och firade jul där också (blev något stressigt att flänga fram och tillbaka). När vi väl kom hem den 26:e blev maken sjuk och igår blev jag också sjuk. Så vi är helt utslagna i nuläget. Hoppas det går över snart.

    D skall ge napparna till katterna på skansen när hon fyller 3. Vad duktigt av Engla att somna utan napp.
    D är blöjfri på dagarna, fast inte på nätterna. Det har kommit smygande under hösten. Ibland händer det att hon inte hinner till toan fast inte så ofta.

  • alexandr

    Vi skall också vara hemma med gäster. Ett par och deras två barn. Nu är det brådis måste städa...

    Önskar alla ett Gott Nytt År!!!

  • alexandr

    God fortsättning på er alla!!!

    D höll sig vaken till 00:30 och kollade på fyrverkerierna, hon är nog en kvällsmänniska för hon villaldrig sova på kvällarna. Även vid 00:30 fick jag tvinga henne att gå och lägga sig för hon ville inte, hon sa att honinte var trött Hon somnade dock omedelbart. Vi är dock fortfarande förkylda så både igår och idag har vi mest vilat och slappat hela dan.

  • alexandr

    Klina: Har ni testat med inotyol det är superbra mot blöjecksem.

    Idag har D tittat på Dora utforskaren nästan hela dagen. Tomten kom med DVD, platsfigurer och PC spel och D vill hålla på med detta hela tiden. Måste faktiskt säga att jag tycker Dora är ett ganska OK DVD lagom komplicerat för de små. Men mkt stillasittande blir det

  • alexandr

    D blir också torr och fnasig på huden såhär års. Framförallt på händerna och på ena kinden, fast jag tror inte hon är allergisk. Häromdan kliade det på natten också, på främst armar och ben verkade det som. Jag smörjer med nivea fast inte när man är på väg ut, utan på kvällen. Funderar på att köpa vattenfri nivea till på dan.

  • alexandr

    Linusen: Vad kul tiden går fort.

    Vi verkar vara hyffsat friska just nu, man vågar nästan inte säga så för då blir man förkyld

  • alexandr

    Fick ni info om att p.o.p rean startat? Jag är ju medlem i deras klubb men fick ingen info, har fått tidigare år.

    Jag hade siktat in mig på en knallrosa skaljacka som ju kostar 800 kr på ordinarie pris och som jag hoppats hitta på rea. Jag kollade på p.o.p men expediten sa att de visserligen startat rean men först kommer att sätta ut utekläder på rea längre fram, fast hon fick inte säga när... Jag tycker detta är krångligt, vad tror dom att man skall titta in hos dom varje dag eller? Hursomhelst, jag köpte eländet till ordinarie pris och då de har 3 veckors öppet köp så kommer jag lämna tillbaka jackan om jag hittar den på REA (om jag lyckas lista ut när den startar )

  • alexandr

    Jo glömde säga att de endast hade 30%, vilket jag också tycker är dåligt för de sätter ju ned till 50% lite längre fram.

Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7