• DrakenSpektakel

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Framförhållning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-18 11:14
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m32903054.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m35489186.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-25 18:07
    Med reservation för ändringar

    Lambretta BF 9jan
    Joka KS 14jan (flicka)
    Fenderine BF 18jan (flicka)
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-19 21:06

    Lambretta, BF 9jan
    Joka KS 14jan
    Fenderine BF 18jan
    Timoa BF 15jan (?)
    Elvajran BF 16jan
    Groundhog KS 29jan
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-04 09:22
    Lambretta (BF 9jan) 17jan MALVA
    Joka (KS 14jan)14jan STINA
    Fenderine (BF 18jan) 28jan FLICKA
    Timoa (BF 15jan (?)) 23jan POJKE
    Elvajran (BF 16jan) 15jan SIMON
    Groundhog (KS 29jan) 29jan FLICKA
    DrakenSpektakel (BF 30jan) 30jan POJKE

    Och med stora drama, stora känslor kom vi igenom till den andra sidan - den MED våra nya små barn, den stora förändringen.

    Grattis tjejer!

  • Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)
  • DrakenSpektakel

    underbart, joka

    *paus-vad-ÄR-meningen-med-livet?!-samla-upp-massa-kladd*

    alltså; hrmpf! VARFÖR är det att jag, precis när jag blivit lite glad och skulle skriva glada saker här, tappar min skål med curryåris, inte bara över den bärbaras keybord, utan över största delen av det stora kuddarrangemang jag dagen till ära placerat mig i?!)

    men tack för den fiiina morgonrapporten!

    och jag kan absolut se att det är motsägelsesfullt att sätta sig och stirra in i ett helt omöjligt garnnystan av 100 olika sytrådar när man sprutar eld... men jag har kommit på att jag håller andan när jag koncentrerar mig, och om jag då sitter och koncentrerar mig i några timmar, i stället för att fara runt och flåsa, ja då blir det ju färre elsvådor...

    lite blå i ansiktet kanske, men...

  • Fenderine

    Här är en till sur idag Bf+7 nu och den spända förväntan har sakta bytts ut mot deppighet och uppgivenhet. Jag vet att det är löjligt och inget ovanligt att gå över någon vecka, men va fasen, varför händer inget Och då menar jag ju verkligen INGENTING, en liten slemmis då åtminstone, ska det vara för mycket begärt!!??

    Läste din länk i går kväll, Draken, och blev tusan ännu deppigare... Men vad intressant att man inte vet varför man går över ibland eftersom man faktiskt inte har rett ut mekanismerna bakom starten av en förlossning än! För det är ju precis det jag går och funderar över, hon är ju färdig, jag är redo, var i kedjan är det det inte klaffar?

    Joka: Nu är det minsann vackert här uppe i Hälsingland va!? Får väl ändå hoppas att vi slipper ge oss ut på någon ilfärd till bb det närmaste dygnet. Fast det säger jag ju bara, det skulle inte spela nån roll om det så var orkaner och tyfoner på väg, KOM IGEN NU ALLTSÅ!!!
    Det verkar vara en liten lättskött Stina som kommit till er va? Stine var också väldigt lätt, medans Nilas skapade ett totalkaos de första månaderna.

  • DrakenSpektakel

    heej Fender, du är duktig. Du har ju väntat utan att knota. Hör bara på mig, jag är ju inte ens på BF och trampar runt mig själv irriterat.

    Jag vill gärna se dig kämpa bilen framåt genom Hälsinge-orkaner, för att få möta din bebis!! Helt plötsligt kör det igång, det vet vi ju... Men om du nu tränar dig på att gå över så kan du peppa mig när jag kämpar min väg mot den nionde februari, ok?

    (Helt säker på att min lill* kommer luras länge till )

  • Joka

    Jag måste ju bara få småle lite grann... jag tycker ni är så söta nu, Draken och Fender. Men jag har full förståelse för att det inte känns speciellt roligt alls. Jag skrattar inte åt att du går över Fender, inte alls... Men jag hör er frustration och kan se mig er framför mig. Ja, tänk om din lilla ska hålla på så här fram till den 9:e februari. Då kommer det nog bli diverse inlägg här kan jag tro. Ser nästan fram emot dessa... Fast så klart önskar jag ju att ni bägge fick snart. Jag är SÅ NYFIKEN!!!!

    Ja, hittills verkar Stina vara en nöjd liten tjej. Jag kan absolut inte klaga. Ja, det är ett vackert vinterland i Hälsingland nu och så klart skulle inte ens En TROMB stoppa dig nu Fender om det skulle sätta fart.

  • AMFA

    Hej tjejer!

    Draken och Fender: Måste hålla med Joka, era inlägg i väntan på bebis är väldigt underhållande, så ur den synvinkeln kan vi vänta på bebisar, MEN ur er synvinkel så förstår jag att ni vill ha bebis NU! Jag menar, jag är nyfiken på vilka det är som bor hos er, så jag kan ju bara tänka mig hur spända och förväntansfulla ni är!!!

    Joka: Att du orkar med alla besök! Vi har haft korta besök av farmor och så, och jag är helt slut efteråt! Då har de bara stannat ett par timmar. Mormor och morfar kommer ibland ett par gånger om dagen, men det är ju mina föräldrar så de är det lättare att skicka hem när jag tröttnar. Dessutom bor vi grannar så de har inte så långt

    Igår var det möhippa/svensexa för ett par kompisar till oss. Jag och lilltjejen var med vid bortrövandet av bruden och sen åkte vi hem och vilade oss lite. På kvällen kom möhippan hem till oss och drack vin och käkade lite ost och kex innan de gick vidare för att äta middag. Så nu har vi varit med på vår första möhippa

    Sambon var iväg på svensexa hela dagen, första gången han var ifrån oss så länge. När han kom hem mitt i natten så hade jag precis ammat så jag var vaken. Vi pratade lite och det visade sig att både möhippan och svensexan hade tagit upp det spännande ämnet "vad ska bebisen heta".

    Vi har ju under veckan som gått försökt att enas om vilket förslag som är bäst. Mot slutet av veckan återstod tre alternativ; Tindra, Malva och Livia. Jag frågade sambon vilket av de tre han gillade bäst, och vi konstaterade att det i princip är dött lopp. Så då är det ju bara att bestämma sig konstaterade jag, så det gjorde vi. Så nu är det bestämt: Vår lilla tjej ska heta Malva, Ewa, Birgitta. Ewa och Birgitta är efter mormor och farmor, men det ska vi nog inte berätta förrän vi har namngivningsfest senare i vår.

    Annars måste jag säga att Malva är ett perfekt första barn. Hon sover en massa, äter bra och bajsar för fullt. När hon vill äta knorrar hon lite och suger på det som finns närmast - som kuddar eller händer. Gråter gör hon i princip aldrig. Jag tror att jag har hört något som liknar gråt max 5 ggr under hela veckan, och då inkluderar det tiden på sjukhuset när de stack i henne en massa för att ta prover.

    Önskar att snön låg kvar här. Vi fick väl en decimeter igår, som smälte under natten när det regnade, så nu är det BLÖTT ute. Usch vad jag ogillar vädret. Jag vill gärna ha snö, men då vill jag att den ska ligga kvar!

    I morgon kommer BVC på hembesök, då får vi se om det bara är jag som inbillar mig eller om det stämmer att Malva gått upp duktigt i vikt under veckan som gått.

  • DrakenSpektakel

    Vilket fint namn!

    På riktigt, de klinga fint ihop Malva Ewa Birgitta.

    Och tänk bara barnboken: Malva på Möhippa
    Vem ritar? Vem skriver?

    Och Stina i Snöstorm.
    (Har ni några andra och tredje namn?)

    Fender ni skulle ha en tjej också va? Har ni namn?
    Alltså, vi kan ju börja med bilderböckerna innan vi fött..

    Min får heta Fisen för vi vet ju inte vad det blir Fisen Fladdrar - för det gör den i magen, den rackarn!!

  • DrakenSpektakel

    och Groundhog, tänkte jag också på men började rimma bebis historier på 'G' och hoppade över det.

    Har ni namn? Ammningshjärnan har slagit till i förskott - men ni har INTE kollat kön ellerhur? så vi har överraskningen kvar... eller?

  • Joka

    Lambretta: Vet du innan jag visste hur meningen skulle avslutas (den där med alla olika namnförslag), så sa jag faktiskt högt för mig själv, Malva! Malva är jättefint!
    Ja, jag vet inte om det har varit så mkt folk här. Fast när jag tänker efter så... jo, kanske det. I torsdags så var det ju 11 personer på besök. Samtidigt. Sambon fyllde ju 30 och det kan man ju inte bara låta gå förbi?
    Sen på fredagen så kom farmor, farfar och Kim. Även svåger och svägerska var på besök. Men det har gått bra. Fast på fredagskvällen hade jag så hiskeligt ont i såret så då var jag lite otrevligt och gick och la mig... kl 23.

    Draken: Ha ha ha... nu är det snart färdigt för räkning för dig. Fast rätt kul ändå... Malva på Möhippa. Stina i Snöstorm.. Fisen Fladdrar. Ja, vad ska man säga? Hur går det med trådarna???! Ha ha ha.

    Nu väntar vi på att sambon ska komma hem från sin resa till Härnösand. Ska bli lite spännande och se vad han har fått ihop för material. Både i bild och text. Sen blir det nog en smarrig mys-middag.

  • DrakenSpektakel

    tja, har varit nere hos T och nattat embla mens han gjorde lite vicevärds-jobb.

    Annars är här lugnt. har klarat en 10 trådrullar ungefär. vet inte hur många som är kvar, en 10 till kanske. fast trådnystanet ser ut att innehålla många fler färger och är stort som en knytnäve så jag vet inte riktigt

    (mamma tittade på mig som om jag var knäpp - vilket jag är, jag erkänner! - när hon förstod VAD precis det var jag satt och pillade med i sylådan. 'Klipp av de och köp nya!', var hennes kontanta råd. (Och rullarna har jag köp för en 10 för 20 eller nåt, så det är inga förmögenheter vi pratar om...) 'Jag VILL inte!', var mitt välargumenterade svar.

    Jag trivs med att vara mig ibland

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)