• DrakenSpektakel

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Framförhållning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-18 11:14
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m32903054.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m35489186.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-25 18:07
    Med reservation för ändringar

    Lambretta BF 9jan
    Joka KS 14jan (flicka)
    Fenderine BF 18jan (flicka)
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-19 21:06

    Lambretta, BF 9jan
    Joka KS 14jan
    Fenderine BF 18jan
    Timoa BF 15jan (?)
    Elvajran BF 16jan
    Groundhog KS 29jan
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-04 09:22
    Lambretta (BF 9jan) 17jan MALVA
    Joka (KS 14jan)14jan STINA
    Fenderine (BF 18jan) 28jan FLICKA
    Timoa (BF 15jan (?)) 23jan POJKE
    Elvajran (BF 16jan) 15jan SIMON
    Groundhog (KS 29jan) 29jan FLICKA
    DrakenSpektakel (BF 30jan) 30jan POJKE

    Och med stora drama, stora känslor kom vi igenom till den andra sidan - den MED våra nya små barn, den stora förändringen.

    Grattis tjejer!

  • Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)
  • DrakenSpektakel

    nå, jag hade faktiskt alltihop med. strumpor til bebisen är lite svårt, har faktiskt inga. men body medfötter gör ju det samma

    måste förbi en kiosk med taxin och hämta förnödenheter som nötter+russin, fruktgodis gummistyle.

    men å andra sidan... jag blir liiite nervös nu, för nu var det ett tag sen det kändes ordentligt. trodde det skulle bli mer när jag satt ner och kunde kolla på klockan när det kom. men det tror jag faktiskt inte.

    har kommit på några små saker till, svarta favoritpennan att skriva dagboksanteckningar med, nål och tråd ifall jag vill sy ett litet örngott, mjukt toapapper var det nån som skrev i en tipslista... jag kan ju hoppas på att slippa spricka, ta det som en 'gåva till gudarna' för att de ska vara på min sida . förra gången var det dushen och INGET annat som gällde.

    har en liten P historia också egentligen. men det är tråkigt att ha stående här just när jag går med värkar, så jag skiter i den. den står redan den andra tråden jag håller lite till i (BF slutet på jan).

    skriver om en stund igen. KOOOOM nu kroppen, FORTSÄTT!! Om det slutar den är gången då tror jag jag åker in och kräver hormoner eller nåt . Go Refat, go Refat!! 1 timme kvar

  • DrakenSpektakel

    nix. blev inte 27/1 i alla fall. fint datum tyckte jag annars.

    vette faan hur det går med magen egentligen. blir det kraftigare? bebis sparkar så mycket så jag har verkligen svårt att säga det.

    det enda som gör ont, är neråt (livmoderhalsen), och det är LÅÅNGT från tillräckligt för att jag ska känna mig säker.

    det blir mer och ondare om jag ligger ner. när jag sitter här som jag brukar, lite skräddarsits aktigt bland kuddarna, så känner jag nästan bara bebissparka.

    om jag går upp och går måste jag stanna och gnyr lite. inte brölar... och det är mer hugg än det jag minns från förra, megamensillamåendemagsjuka-dragningar.

    så kändes det mera då kl18...

    äh, det ÄR väl inte värkar i allafall då . det känns bara som om det är det, som om det händer nåt som om det är igång. men ok, mitt mantra 'jag kommer inte att föda barn utan att det gör ONT' och när det gör ONT kan jag ju ringa taxi, så även om det blir bråttom inne på FL om allt det här faktiskt gör nytta, så blir det ju nog ingen taxi-bebis när man har 10min till FL

    och va faan, blir h*n född i en taxi SKA den heta refat

  • DrakenSpektakel

    jaha och dagens namn var inte lika kul: KARL KARLA VILLE WILLIAM.

    Karla är ganska fint. Kan man säga att det är nordiskt?

    Jag har inget att göra, inga andra verkar sitta uppe just nu och vänta på att få en anledning att åka in til FL, så här är inte riktigt några att bubbla med som där varit de andra kvällarna.

    De - vad de nu är - gör ondare igen, så hoppet är där, även om det fortfarande är 'huggochstick'-värkar (om det är värkar det är) och inte 'magenvänderutåinpåsigsjälv'-värkar.

    men det ska ju vara lättare andra gången eller hur

    nu skiter jag snart i det här och sätter mig i sängen och stickar.

  • Joka

    Tja bruders! Jösses Amanda, här har det varit fart ser jag! Hur många ggr ska den där lilla "Fisen Fladdrar" spöka egentligen??! Men det måste hur som helst ha varit väldigt spännande!

    Här är det också spännande på ett sätt! Stora syrrorna har kommit hem och den äldsta, "Eva" eller Ebba menar jag, har ju varit här hela tiden sen Stina kom. Hon kan ju gå hem ifrån skolan och bestämma själv. Med de andra små stora syrrorna har ju det lite jobbigt med VEM SOM HAR FÅTT HÅLLA STINA LÄNGST, VEM SOM FICK BYTA BLÖJA SIST, VEM SOM FÅR SITTA NÄRMAST NÄR HON ÄTER, osv osv. Ja, det är en omtyckt litet bebis i varje fall!

    Hm... ja, jag fortsätter att hålla mina tummar nu så jag får några mysiga bebis-nyheter inom kort! Undras just om Draken åkte in eller inte och om Fender drack kaffe trots speed-varning?

    Spännande, spännande!!!

  • Joka

    Förresten, måste ju få vara lite fjantig också. Stina fyller 2 veckor idag!

  • Groundhog

    Grattis på 2-veckorsdagen Stina!

    Är på väg in till sjukan för "provtagning och narkosbedömning" vad fanken DET nu är???

    Fick även ett delikat uppdrag i att börja leta babyskydd/stol idag... upptäckte häromdagen att ingen av de stolar vi fått till låns av brorsan pallar med de äckligt vidriga korta bälten som finns i Volvo 850 är för första gången riktigt förbannad på Volvo - varför har de ändrat bälteslängden på de bilarna? Vi har en gammal 245:a också, där stolarna passar perfekt, men den har inget baksäte så alltså kan man bara skramla fram förare plus unge...

    Det går att byta till ett längre säkerhetsbälte MEN vi är båda så irriterade på Volvo nu att vi vägrar ge dem nöjet att få sälja och installera ett nytt bälte. Inte gratis om man säger så. Hade man haft pengar skulle man ju byta bil på grund av såna här idiotkonstruktioner! Åh, snacka om dagens i-landsproblem Som tur är fick vi två tusenlappar av svärfar i julklapp, som maken hunnit glömma bort. Jag tog fram dem igår och vi tänkte att blivande farfar (första barnbarnet på den sidan) antagligen skulle tycka att bättre sak än en bilbarnstol kunde vi inte lägga pengarna på.

    Här är det annars inget på G, vilket ju är lite synd. Hade känts bättre om man visste att babyn var mogen och redo att komma ut. H*n buffar och hickar och har sig dag och natt! Njuter av det och grät häromkvällen när jag insåg hur underbart det varit att få uppleva något sånt här och att jag kommer sakna det - det finns ju inga garantier för att man någonsin lyckas igen. Så vi är väldigt tacksamma för denna chans

    Och jo, Fender, det ÄR jättesynd om dig... men du är ju veteran, så det där går väl på fem minuter när det väl sätter igång

    Ha en underbar dag allehopa!

  • Joka

    Goundhog: Aha, provtagning och narkosbedömning. Du skall alltså förberedas inför snittet! De tar en del blodprover, kollar status osv. Sen får du träffa narkosläkare som ställer en del frågor. Inget märkvärdigt alls. Vill du ha lite info ang snittet så är det bara att fråga. Jag har ju mitt rätt färskt i minnet. Finns även bilder (inga blodiga såna!) också om du vill se... Man är förbaskat snygg i dessa OP-mössor! Som sagt, jag tyckte inget var otäckt, läskigt eller gjorde ont. Det enda som var besvärligt var katetern, men det var nog mest för att det är obeagligt med en slang upp i urinblåsan. Gjorde ju heller inte ont. Bedövningen upplevde jag t o m som skön!!? Att äntligen slippa frysa om fötterna... he he he. Det blev så fantastiskt varmt i benen, en skön värme liksom...

    Du det där med Volvo 850 känner jag mycket väl igen!!! Vi hade en sån när...hm... räknar... .. Ebba föddes (11-åringen). Jag var lika förundrad jag hur det kunde tillverka en bil med FANTASTISKT korta bälten? De som är jättestora då? Ska de åka utan? Och vi som har småbarn... ska de inte få åka alls eftersom ingen, INGEN, bilstol kräver så lite bälte! Men, jag måste säga att det var nog den sämsta Volvo-modellen. Sen har vi provat V70, mkt bättre och även modellerna efter det. Nu har vi helt andra bilar. Vi har en liten V50, även den har mkt mer bälte???! Och så har vi en Renault bla bla bla... kommer inte ihåg vad den heter. Men det är en 7-sitsig sak alldeles ny, automat. Mycket praktiskt. Ful..ja! Men praktisk när man har 4 ungar som vi!

    Draken???? Hur går det? Har du åkt in, eller???

    Fender?

  • DrakenSpektakel

    jag fick stickat en hel filt. och en svart luvtröja till bebis.

    sista gången jag kollade på klockan och tänkte 'jävlar det gör ju ONT, det kanske inte ÄR kört?!' var kl 4.40 piiip. och sen dd väl inte så mycket mer...

    jag kan inte röra mig utan att det hugger och gör ont och jag får SD, men nån förlossning blev det alltså inte.

    morr**** för peter också. han är så pinsamt självupptagen!!! jises, ta bort honom ur mitt liv!
    nu fick jag huvudvärk också. vuxen man som insisterar på att försöka låta moraliskt överlägsen - PÅ SMS!!! istället för att bara acceptera att jag haft värkar hela natten, inte orkar prata om 'hur vi inte kunde... ' faan var det han skrev? 'att vi uppenbarligen inte kan diskutera något, som vi har olika åsikter om utan att kommunikationen kortsluter'

    jag upprepar - PÅ SMS?!! och hur viktigt är det att vi inte kunde bli eniga igår? Det kommer ju att hända så många gånger, jag orkar inte med honom.
    och igår orkade jag inte fortsätta prata, när jag hörde att han inte tänkte ändra sig, fast han hörde att jag tyckte det var en riktigt dålig ide. då pallar jag inte prata mer i vanliga fall, och faan inte när jag sitter med SD och magvärk och andnöd och  bara vill lägga mig ner.

    TA BORT HONOM!!

    fan vad skönt, nu glömde jag helt värk-besvikelsen

  • Fenderine

    Hej hej, nu är vi i samma sits Drakel, halv 5 i morse drog det i gång och sedan dess har det kommit värkar med ca 10 min mellanrum, dock så blir det varken tätare eller intensivare... Ringde hem H från jobbet en timme tidigare (han jobbar natt), och mamma ringde jag hit kl 7 och nu sitter vi här och väntar och väntar, suck. Bf+10 idag, det är som att nåt saknas, nån hormonhalt eller nåt som inte är tillräckligt hög.

    Drack en kopp kaffe med kanel i på förmiddan, det var skitäckligtoch kanelen blev till segt slem i kaffet som jag bara inte fick ner Har du själv druckit din mirakelkur Draken?

    Joka: Grattis till lilla Stina 2 veckor!!

    Groundhog: Den där sorgsenheten kände jag också härom dagen, för mig är det ju antagligen sista barnet, det känns verkligen vemodigt!

    Hur är det hos er Joka, blir det kanske ett till gemensamt, eller var det sista för dig också?

  • Joka

    Men dra mig baklänges!!! Ska man inte kunna slita sig ifrån nätet idag för att följa om det blir bebis hos Draken OCH Fender??? Gaaaaaah, spännande!!!

    Näe, hos oss är det klart nu. Jag har försökt att flirta med sambon att det vore väl kul med en till? En till eller från kan väl inte ens märkas? Men när vi rullade in på OP-salen inför snittet så var där en skylt; "Steril-rum", som han pekade på och sa att "dit ska jag sen!" Det blev ett gott skratt hos sköterskorna som skjutsade mig i sängen.

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)