• DrakenSpektakel

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Framförhållning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-18 11:14
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m32903054.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m35489186.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-25 18:07
    Med reservation för ändringar

    Lambretta BF 9jan
    Joka KS 14jan (flicka)
    Fenderine BF 18jan (flicka)
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-19 21:06

    Lambretta, BF 9jan
    Joka KS 14jan
    Fenderine BF 18jan
    Timoa BF 15jan (?)
    Elvajran BF 16jan
    Groundhog KS 29jan
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-04 09:22
    Lambretta (BF 9jan) 17jan MALVA
    Joka (KS 14jan)14jan STINA
    Fenderine (BF 18jan) 28jan FLICKA
    Timoa (BF 15jan (?)) 23jan POJKE
    Elvajran (BF 16jan) 15jan SIMON
    Groundhog (KS 29jan) 29jan FLICKA
    DrakenSpektakel (BF 30jan) 30jan POJKE

    Och med stora drama, stora känslor kom vi igenom till den andra sidan - den MED våra nya små barn, den stora förändringen.

    Grattis tjejer!

  • Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)
  • Fenderine

    Lite tätare nu och de gör rejält ont, när sjutton ska man åka in, har ingen lust att sitta och åka fram och tillbaka om det skulle avta igen...

    Joka: Du ska se att du kan övertala honom om du verkligen vill, klart lillan ska ha ett jämnårigt syskon va tusan, han är ju bara 30!!

  • AMFA

    Spännande! Nu har det inte hänt något i tråden sedan i eftermiddags... Kan det betyda att det är två bebisar på gång i tråden??? Håller tummarna för er båda Draken och Fender. Hoppas, hoppas!

    Jag hade tänkt ägna dagen åt att spendera pengar, och inhandla en bärsjal. Men Malvas lilla mage reagerade på något som jag ätit antar jag, eftersom hon haft magknip hela eftermiddagen. Nu är det lite bättre, så jag hoppas att vi får sova i natt. Och jag ska låta bli chokladen ett tag framöver (kommer inte att blir lätt), men om det är orsaken till magknipet så står jag gladeligen över för Malvas skull.

    Blev förresten lite glad idag också. Eftersom jag trodde att jag skulle ut i den riktiga världen idag, så klädde jag på mig "vanliga" kläder istället för mysisarna jag lullar omkring i här hemma. Glädjen var stor när jag lätt och ledigt kom i mina byxor från före graviditeten!

  • Joka

    Fender: Ja, just det!!! Han är ju för tusan bara 30! När jag blinkar med mina grå/blå/bruna och lägger mitt huvud på sne, slänger med mitt blonda hår - hur ska han då kunna neka??!

    Lambretta: Ja, nu jäklar är det spännande!!! Åh, vad roligt om de får sina bebisar nu. Vi får helt enkelt hålla liv i tråden nu, du och jag. Det där med magknip känner jag igen. Stina fick jordens magknip härom dagen. Kom på då att jag ätit en massa vitkålssallad. He he he... kanske inte det bästa valet för en ammande mor? Du, inte för att låta som någon besserwisser, men choklad ska du nog försöka undvika när du ammar. För det första brukar de kunna få en massa utslag av choklad, sen vet jag att många små bebisar brukar reagera på just choklad. Trist för dig som gillar det. Du kanske kan försöka ta det i mindre mängder?

    Jag har precis ammat Stina, men måste pumpa ur det andra bröstet. Annars kommer jag inte kunna sova! Knöligt ända upp under armhålorna! Stackars Stina sväljer i vild förtvivlan, men det blir lite väl häftigt, framför allt på nätterna när hon inte ätit på ett tag...
    Hur gick det med bärsjalen, Lambretta? Blev det någon och är du nöjd med inköpet?

  • DrakenSpektakel

    God morgon!

    Idag är det ju dax för Lillen Grundhög att titta ut! Vet vi vilken tid hon skulle ha KS? Åh håller tummarna for att allt går bra, spännande att se vem som tittar ut!

    Nej, min Fis är fortfarande i magen och verkar ha tänkt sig att busa ett bra tag till. (Igår hade jag besök mest hela dagen, så kunde inte uppdatera...) Just nu, alltså dessa 5 minuter med morgonkaffet, sockerkaka och efter en hel natt där jag faktiskt sovit..  , tycker jag att allt är ok, och är helt klar på att få en Februaribebis...

    Men igår var jag helt uppgiven. Tänk er själva att få blöta byxor, bli jätteglad och spänd. Och så inse att den inte var fostervattnet IALLAFALL!! Vad det varkan man visst inte helt säga, men är inte helt ovanligt. Det ligger några hinnor med vatten mellan som inte är 'i kontakt' till livmoder, så det var väl dem...

    Jaja, det är nära i alla fall, en vecka lite drygt på sin höjd.

    Undrar om Fender fick lov att åka in? Tänk vad frustrerande DET skulle vara - BF+10 å så avstannat...? Men tror ni inte att FL tycker att hon skulle åka in, och så hjälper till med värkstimulerande om det inte kör igång? När hon är så långt över?

    LYCKA TILL FENDER, hejjar på dig

    Jag ska til BM i eftermiddag, och ska börja tjata om igångsättning redan nu, så det inte blir tjafs senare.

    Och förresten, vad mysigt det är att höra om de små bebisarnas magar... jag blir helt varm i kroppen (Satt och stickade bebisstrumpor igår, det var också lite gulligt).

  • Joka

    Draken: ???? Jag var helt säker på att Lambretta och jag skulle få hålla liv i tråden nu tills ni rapporterade om era bebisar. Men vi får väl vänta på Fender, Ground och höra om deras små guldklimpar då!

    Jag håller tummar och tår för att det går bra för Er bägge!!!
    Skönt att du fått sova i varje fall. Det känns som om du behöver det efter ditt SD-maraton som varat i flera dygn! Här råder det lugn. Stina sover och Ester tar ett varmt bad. Jag har brottats med att skaffa mig en e-legitimation för att kunna utföra mina ärenden hos F-kassan på ett enkelt sätt. Men det vetifan om det kommer att hjälpa.
    Vad har ni för slags F-penning i Danmark då, Draken? Hur fungerar det för er?

  • DrakenSpektakel

    jag har inte helt koll, men jag pluggar och då får man studiemedel fast man går med bebis, ett års extra 'klipp'. Jag tar ut mina dubbelt - det måste jag för att klara mig ekonomiskt, så jag har ett halvår mamma ledigt.

    men jag har rätt mycket studiemedel kvar och ligger inte (så mycket) efter i studiet, så krisar det sig kan jag går hemma utan att plugga också senare.

    å andra sidan använder jag inte F-pengen alls, så P kan ta ut hela föräldraledigheten, och det är ju jättebra...! Särskilt eftersom han inte bor med barnet, så blir det ju ett kanon sätt för honom att verkligen få in barnet i livet, under huden och så, tills vi får dagisplats nångång...

    jo, jag är själv mer än överraskad över att jag är hemma faktiskt. men å andra sidan, så är spänningen ju inte över än...

    (Du ska förresten inte tro på män som pratar om sterilisering, haha, det har förmycket associationer till kastrering, inte många som gör det frivilligt ).

  • Joka

    Näe, ha ha ha... han brukar tekna en klippande sax med sina fingrar när det kommer på tal. Men precis som du säger så är han nog inte så styv i nacken när det väl gäller!

    Ja, men det låter ju som om du har det bra bäddat för dig när det gäller studiemedel osv. Det går ingen nöd på oss heller iofs, men det är irriterande att alltid hålla på och strula med pappersexercis hit och dit! Inte undra på att de ligger efter med handläggningarna som de skall skickas fram och tillbaka. Näe... ganska dåligt struktrurerat om du frågar mig. Kanske skulle bli chef där i stället? Då jäv...

    Hur känns det i kroppen i dag då? Är det helt lugnt? Du får rapportera sen när du har varit till BM.

  • Joka

    Hm... misstänkt tyst här tycker jag...

    Jag kan väl sjunga en liten druttelutt då;

    Tadam... tadam, tadam dam damdi damdi damdi daaaaaaaaa...

    hm.. vackert om jag får säga det själv!

    Undrar hur det har gått för Ground. Undras just hur det går för Fender... Håller tummarna för er!!!

    Draken? Varit hos BM ännu?

  • DrakenSpektakel

    haha, ja så där kände jag mig också när du var på KS, fender hade fullt hus och lambretta också dragit iväg och fött bebis

    Men nu har jag kommit hem från och samlat mig i soffan igen (fick så JÄVLA ont av turen, det var verkligen skitjobbigt att komma hem). Jag hade tid klockan tre, men hon var så försenat att jag först kom in kvart i fyra.

    Allt var fint. vi pratade hur vi gör nästa vecka om jag inte fött, hinnsvepning först och läkarsamtal om igångsättning). kände på magen, fina hjärtljud, 3200g gissade hon, och hon sa att magen var jättelåg. och frågade sen om jag ville att hon skulle göra nåt nu... (Bra att ha BF fem dagar tidigare enligt UL, så hon tycker att jag är BF+4 ).

    jeps!!!

    så hon kände efter och så klart var jag lite öppen och mogen och allt det där, så hon flyttade runt på bebishuvet där inne. å jäklar vad det kändes!!!

    men hjälper det så händer det nåt inom 24h. det blir ju spännande, men jösses vad jag är öm där nere...!

  • Joka

    Du är ju inte klok!! Fasiken va modig du är! Och du har bergis cyklat till och från BM om jag känner dig rätt??!

    Du, jag har lagt upp en cool bild på stora syrrorna när de är med och badar Stina. HA HA HA, säger jag bara. De är bra smarta de små liven!

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)