• tomcar1

    Vi transplanterade !

    Hej !
    Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
    /tomcar1

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
    Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
    Ny tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

  • Svar på tråden Vi transplanterade !
  • Grannen

    Klåda i händer och under fötter förknippar jag bara med med när min lever var dålig iom att jag då hade hemsk, hemsk klåda speciellt i de områdena. Men lukten känner ja ginte igen alls. Jobbigt det verkar!

  • Disela

    Kikar bara in av ren nyfikenhet. Fyllde i mitt donationskort dagen då jag fyllde arton. De får ta allt de vill på mig när jag dör, har ju ändå ingen större användning av det då.


  • tomcar1

    JaDa...hej ! Det var ett tag sedan. Hur har du det och hur går det med dina små ?
    /tomcar1

  • Hannah74

    Hej. Kikar oxå in av nyfikenhet.
    Är anmäld till Donationsregistret sen många år tillbaka och pratar ofta med folk om att de ska göra det, brukar ta extra häften på ex apoteket och dela ut. Tycker dte är superviktigt att man anmäler sej om man vill donera.
    Är även medlem i Tobiasregistret, men det verkar nästan nedlagt??


    Nu är vår lille pojk äntligen här-världens vackraste! Och i april-09 får han en lillasyster!?
  • tomcar1

    Hannah74...ja organ behövs hela tiden. Ja, hur är det med Tobiasregistret ? Någon här som vet ? Jag är inte så insatt i det tyvärr.
    /tomcar1

  • Hannah74

    Skrev och frågade för ett tag sedan och det är igång, men finns inga pengar till reklam o likn..


    Nu är vår lille pojk äntligen här-världens vackraste! Och i april-09 får han en lillasyster!?
  • Mara

    tomcar1 skrev 2009-01-03 20:41:08 följande:


    JaDa...hej ! Det var ett tag sedan. Hur har du det och hur går det med dina små ?/tomcar1
    Hej!
    Jo, det är bra. De små grynen växer så det knakar
  • Bamsemamman

    Hej! Jobbar som ssk på en dialysavd i Stockholm och har bl a mött många pre transplanterade patienter. Det skulle vara jättevärdefullt om ni ville dela med er av era vårderfarenheter. Hur har ni blivit bemötta? Vad har varit/ är bra och vad kan förbättras? (Oavsett vilken klinik och sjukhus ni har varit / är på!)

  • Malounis

    Tomcar

    Bebisverkstan ja...jag går omkring och är skengravid för jämnan

    Omnipaque clearence (som det heter egentligen på ett ungefär): Man får en kontrastvätska insprutat i blodet och ett par timmar efter tar man ett blodprov och ytterligare nån timme senare ytterligare ett. Ett mycket bra sätt tydligen att kolla njurens funktion.
    I några år så tog dom bort det här testet och körde med bara blodprov och då bara ett men sen kom dom på att det inte vara lika bra som omnipaquen så förra året börjad dom med det igen.
    Jag gör mina årskontroller på mitt hemsjukhus. De första tre eller fem åren åkte jag dock ner till Göteborg.

    Cellprov ja. Sådana blir man ju kallad till vart tredje år eller nåt sånt. Dumfeg som jag är så har jag alltid struntat i dem. Men nu har jag bestämt mig för att gå när jag blir kallad. Det är ju inte kul att göra men det är ju än mindre kul om man skulle missa att man har cancer...


    Möt dina barn med samma glädje som när du pratar om dem
  • tomcar1

    Malounis...ja, det är dumt. Jag har haft cellförändringar tidigare och fick ta bort dessa. Märkte bara att jag hade oregelbundna menstrautioner annars ingenting. Så det kan vara lurigt.

    Bamsemamman..Jag gick på dialysen i Linköping. Jag tyckte att det fungerade bra där. Det enda som jag tyckte och kan tycka ännu, är om man mår dåligt, att man ska behöva ligga så öppet ! Man ligger i varsin säng mitt emot varandra. I mitt fall mådde jag fruktansvärt dåligt varje gång efter och under dialysen. Kräktes, var ibland nästan okontaktbar av huvudvärk och då ligger det andra dialyspatienter runt omkring och får öron stora som tefat ! Visst det fanns draperi att dra för, men det var inget trevligt ändå för de andra att höra när jag kräktes ! Annars som sagt har det fungerat bra för min del. Sedan finns det ju alltid sura männsikor, även inom vården, som man inte tycker borde jobba med andra människor. men det är ett helt annat kapitel. har en otroligt underbar läkare. Har haft henne hela tiden och hon ställer upp till 100% och det känns jättebra !
    /tomcar1

Svar på tråden Vi transplanterade !