• tomcar1

    Vi transplanterade !

    Hej !
    Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
    /tomcar1

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
    Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
    Ny tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

  • Svar på tråden Vi transplanterade !
  • Mara

    Jag har heller aldrig hört talas om att man skulle kunna få ersättning för ärret. Men jag är nog rätt dålig försäkrad ändå. Jag antar att inte hemförsäkringen täcker sånt
    Dessutom är jag rätt stolt över mitt ärr...

  • Marija79
    Tessa17 skrev 2009-01-10 08:20:14 följande:
    Finns det någon som gick genom Benmärgs transplantation?
    Inte i denna tråden men välkommen, det är också en sorts transplantation!
    Är det du elle en anhörig som har gjort det?
    Berätta gärna lite mer.

    Kram/Marija
  • Marija79
    Tessa17 skrev 2009-01-11 10:05:35 följande:
    Jag har gjort det och jag vill gärna dela mina erfarenheter med andra som har gjort det också.
    Berätta gärna lite mer om dig själv och vad du har gått igenom om du vill.
    Välkommen in i tråden förresten!
  • Multi me

    Hej,
    Jag går i väntans tider FÖR att bli transplanterad. Jag saknar någon att dela dessa upplevelser och erfarenheter med. Har någon ett bra tips på sådana kontaktsidor länkar etc. Tack på förhand.

  • Grannen
    Svar på #189
    Hej och välkommen. Vilket organ gäller det? Jag har leverkontakter så hojta till om det gäller det. Annars finns det stöd här och erfarenhet av väntan så du får gärna hänga kvar här!
  • Marija79
    Multi me skrev 2009-01-13 15:27:16 följande:
    Hej,Jag går i väntans tider FÖR att bli transplanterad. Jag saknar någon att dela dessa upplevelser och erfarenheter med. Har någon ett bra tips på sådana kontaktsidor länkar etc. Tack på förhand.
    Välkommen in i tråden, vi stödje dig gärna vi har gått igenom den långa väntn...
    Vilket organ gäller det?
  • Multi me
    Svar på #190
    Hej igen,
    Tack för snabbt svar.

    Jag väntar på en flerorganstransplantation. Det vill säga, delar av min mage,lever,bukspottskörtel, mjälte, tolvfingertarm, tunntarm och delar av tjocktarmen ska bytas ut. Det är den största organtransplantationen man kan göra och den är ovanlig - har inte gjorts på så många i Sverige.

    Jag är ibland så otroligt rädd inför vad som komma skall att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det är så mycket som snurrar i huvudet. Mest hur jag kommer att reagera när de ringer. Och hur det kommer att kännas att vakna upp. Lång rehablitiering och komplikationer vanliga. Grundsjukan är en endokrin pankreastumör av den snällare sorten, men den sitter förbaskat dumt till.

    Ibland vill jag bara smita och förtränga andra gånger vet jag att jag måste gå igenom detta för att komma vidare. Slippa alla demoner i huvudet. Stor operation, en annan människas organ. OCH att inte när det blir av. Ja ni vet. PUST. Att leva i en bubbla ett fängelse, måndag hela veckan, är väl ett sätt att försöka beskriva känslan. Det känns så övermänskligt och overkligt. Vad min kropp måste behöva gå igenom. Samtidigt är jag otroligt tacksam att det går att göra och att någon vill ge mig denna gåva. MEN DET ÄR FORTFARANDE SÅ LÄSKIGT. ÖVERMÄNSKLIGT: hur klara man sig?

    Jag har inga speciella "starka" symtom av min tumörsjukdom idag och det gör kanske att overklighetskänslan är lite starkare. Vad vet jag.

    Tacksam för erfarenheter kring ämnet.

    Hälsningar
    Mutlime

    Har varit uppsatt på listan i ca tre månader nu...
  • Mara

    Muti Me: Jag har ingen erfarenhet av flerorganstransplantation. Har "endast" genomgått levertransplantation. Men det är ju ändå samma ovissa väntan att gå igenom. Det är verkligen jobbigt att inte veta hur länge man ska behöva vänta och hur det kommer att bli efteråt.

    Du efterlyste lite länktips. Kanske kan du hitta något här:
    rfl-lever.se/sidor/lankar.htm

    Hoppas att din väntan inte blir så lång!

Svar på tråden Vi transplanterade !