• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Zenitz

    LisaN80, den där öppna känslan, luftbubblan och att det känns blött känner jag verkligen igen! Det har blivit mycket bättre kan jag positivt meddela. Det var värst de 3-4 första månaderna men nu känns det mest vid mens och när jag gått lite mer. Den känslan har också blivit mycket bättre efter operationen. Jag hade också kraftiga spänningar i hela området och runt ändtarmen som har förbättrats efter operationen. Tror verkligen att operationen kan hjälpa dig en del och det kommer också att kännas bättre med tiden när kroppen läker efter förlossningen. 

    Gällande Movicol har che71 helt rätt. Den ska inte vara vanebildande. Jag är också rätt noga med det och vill helst undvika allt som man kan bli beroende av. Jag hade precis som du lite ångest varje morgon pga nr 2. Det påverkar en mer än man tror. När man är frisk så tar man det lite för givet. Nu har jag fått en rutin på det och jag oroar mig inte längre, det kommer när det är kommer. Men oftast så gör jag nr 2 varje morgon, efter frukost när tarmarna är som mest aktiva.

    Här kommer lite andra småtips som funkar för mig. Jag försöker som sagt på morgonen efter mat när jag känner att det trycker på. Försöker lite och väntar även lite efteråt, för att se om det kommer mer i en "andra våg". Jag tar med mig telefonen som jag spelar på eller tar med mig något jag läser på för att lättare kunna koppla av. Ibland försöker jag tänka på en rolig resa eller annat som jag gjort och få in positiva tankar. Andra tankar är också "att det är gott att göra nr 2". Lite roligt men det funkar bättre då för mig. :) Jag spänner mig inte lika mycket och då blir det också lättare att tömma tarmen.  

    Äter också denna gröt varje morgon :)
    2 dl vatten
    1 dl havregryn
    1 msk linfröolja
    1 tsk kokosfett
    1 tsk linfrön
    1 tsk chiafrön
    1 tsk psyilliumfrön

    Om man vill få ut bästa laxeringseffekten i fröna, så är det bra om den står lite i blöt innan Jag slarvar lite med att lägga de i blöt men det funkar bra ändå. Movicolen + gröten har jag nu fått det att funka och jag tänker inte lika mycket på det, vilket är skönt. Det har också förbättrats efter operationen för min tarm var lite böjd inåt i slidan pga stram ärrvävnad och att det var felsytt. Ett tips är också att använda en liten pall för fötterna på toaletten, det är ett gammalt vedertaget knep. Man får en bättre vinkel då.

    Nu efter operationen mår jag faktiskt bättre, framförallt psykiskt. Det är skönt att ha det gjort och att se framåt. Min sambo har faktiskt fått kontrollera såren för att se att det ser bra ut. Innan fick han inte se något alls men nu får han göra det för mitt välbefinnande. Vill inte se såren men ändå veta att det ser bra ut och veta att de inte blir infekterade eller annat.

    Jag äter som sagt bara Naproxen numera, alvedonen tar jag bara vid behov. Jag sitter inte än på stolar men det gör jag säkert snart. Känns fortfarande lite konstigt därnere men det är samtidigt bara två veckor sedan jag opererade mig. Jag tycker att det känns hoppfullt men jag är också medveten om att det kommer ta tid att läka innan det känns "normalt" igen. Det jag hade mest problem med innan operation var spänningar i bäckenbotten och det har blivit såå mycket bättre. Var faktiskt hos gyn idag för jag var orolig för infektion. Men allt såg bra ut och alla stygn var kvar, så skönt! :)

    Vill också tipsa om en facebook grupp som jag tycker är bra. "Förlossningsskadad? Du är inte ensam" Om du vill kontakta mig på facebook så kan jag skicka pm med mitt namn. 

    Lycka till, jag tror verkligen du (och även jag) kan bli hjälpt av Eva, operation och av läkningstiden efter förlossningen. :)

  • Zenitz

    Jag värmer sen gröten ca 2 min i micron, glömde skriva det men det förstod du säkert ändå. :)

  • Minnie7
    LisaN80 skrev 2016-01-27 09:40:41 följande:

    Ja har läst era inlägg o ingen av er har haft det lätt (har det lätt). Man måste ju få vara ledsen o med tiden så kanske det blir bättre. Men det är så lätt o känna sorg över att det blev så här, vi tänker ju alla på det här med snitt i stället! O man blir så förbannad på förlossningsvården när man tänker på det!

    Jag har ju en tid hos Eva så får jag får se vad hon säger. Borde försöka tänka på nåt annat tills jag kommer dit! Är så rädd bara att hon kommer säga att det antingen inte kommer bli så mkt bättre av sig självt och/eller att det inte hjälper med op.

    Känner ngn igen känsla av öppenhet mellan benen o att det typ känns blött fast det inte är det? O som en luftbubbla ibland?

    Kan inte bajsa längre utan att överdosera laktulos så det verkar ju vara vanebildande. Tar även bulkmedel sedan en tid tillbaka. Vet någon hur det är med tex movicol, är det också vanebildande?

    Hur gör man förresten för att klistra in det meddelande man svarar på, det i grått?


    Kommer absolut ihåg den öppna känslan och det är ett typiskt symtom när inte musklerna är hela i underlivet. Minns särskilt en gång när jag satte mig på huk och grabbade tag i "hela paketet" och skulle dra ut det- typ. Kändes som att det skulle ramla ut ändå. Luften ja- när jag suttit på toa och reste mig upp fick jag alltid trycka ut luft.

    Var lugn- Eva kommer kunna hjälpa dig. Det är jag övertygad om!
  • LisaN80

    Tack för era upppmuntrande svar! Känns skönt att det blivit bättre för båda, att den där otäcka känslan försvunnit. Känner även igen spänningarna runt ändtarmen och bak i bäckenbotten, känner det ofta när jag ska sova av någon anledning.

    Tack Z för dina tips ang nr 2! Gjorde gröten idag (som var riktigt god!) och tog extra mycket laktulos men jag tror jag har vant mig för det kom ingenting (trots att jag känner att det är bajs genom slidväggen o att jag var nödig i går kväll och i natt). Är så ångestframkallande detta, toabesök har blivit = ångest för mig nu. Har förstått att det är dåligt att vara förstoppad för det töjer väl ut vävnaderna ännu mer så det är kanske därför som det låser sig! Det hela började när jag 1,5 vecka efter förlossningen märkte att det buktade i slidan när jag gjorde nr 2 och blev livrädd, efter det kunde jag inte längre sköta tarmen på ett avslappnat sätt och började med laktulosen.

    När jag inte tömt tarmen blir det en riktigt dålig dag med magont och extra mycket ångest. Suck!

    Måste bryta detta! Men har ju läkartid i morgon och vill få movicol på recept. Har också lite paraffinolja hemma som jag tar i kväll eftersom det inte gick idag!

    Skönt Z att det blivit bättre för dig och att du mår bättre psykiskt! Och tack för tips på facebook-gruppen och bloggen!

    Jag vill jättegärna ha kontakt via facebook! :) Så skicka gärna PM!

    Kram på er alla kämpar!

  • Zenitz

    LisaN80, ett tips är att lägga en kudde mellan benen om du sover på sidan. Det avlastar musklerna i bäckenbotten. :) Hoppas det hjälper med gröten, det kan ta nån dag innan det ger effekt.

  • PrinsessanNova13

    Hejsan!
    Jag behöver lite råd....jag har gjort en bakre "plastik",vet inte vad jag ska kalla det....via landstinget,inte den bästa men det är 2 år sedan.
    Nu har jag blivit gravid och i huvudet snurrar allt möjligt :/
    Kan man ens föda vaginalt om man opererat sig?
    Hur stor är chansen att allt går upp?
    Jag hade ingen mellangård alls kvar innan op och operationen var mindre lyckad och den nya mellangården är skör och hänger inte helt ihop med bäckenbotten eller hur jag ska förklara....
    Meningen var egentligen att jag skulle till Eva Uustal (osäker på stavningen) för en undersökning/utredning då jag inte kan knipa trots op,eller jag kan knipa men inte med ena sidan typ.... men nu kom detta emellan....
    Känner mig så himla orolig,nätterna är värst!
    Jag vet nämligen inte om jag fixar att få snitt men att föda vaginalt och hamna i samma helvete igen vill jag inte heller....
    Jag är rädd att ett snitt skulle kännas konstigt,att kroppen/jag inte ska likasom hinna med att fatta att det kommer en bebis,förstår ni hur jag menar.....
    Trots mina tidigare skador så älskar jag att föda barn,låter säkert helknasigt,men själva processen att föda till att få barnet i famnen är något jätteviktigt för mig....

    Usch,vad har man ställt till med !!!

    Någon som vet nån som fött barn efter en operation?

    Kram till er alla <3

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder