• Kelly och Kevin

    Vi som blev mamma i september/oktober 2006

    Hej alla mammor!!!

    Nu e vi inne på vår 13:e tråd!!

    Nu är  våra barn två år. Var har tiden tagit vägen???
    Nu väntar vissa av oss syskon till våra barn och vissa har redan fått.

    Här pratas det om allt i våra liv och våra små barns liv. Här ska vi ge varandra stöd när vi grubblar över något eller bara vill snacka lite ditt och datt .

    Nya och gamla är välkomna hit! Vi fortsätter äventyret som småbarnsförälder med stora steg .

    Ska bli roligt att få följa er och era små ännu en bit fram!

    Kram
    ♥♥Kelly & Kevin♥♥
  • Svar på tråden Vi som blev mamma i september/oktober 2006
  • lilla bunny
    Pormoicheia skrev 2009-03-27 10:43:36 följande:
    Fast Axel har nästan utvecklats mer sedan han fick syskon, jätteskumt.Men han känenr väl kanske "ansvar" på ett sånt sätt barn gör. Han har varit och ska mata henne med sitt egna fika o.s.v. jätteofta så vi får hålla koll så han inte är "för snäll" istället.Men det känns helt ok. Hellre att hålla koll åt det hållet än att behöva vara rädd för tjuvnyp.Vi har tagit det i Axels takt vi också och liksom avvaktat hans egna tecken på att vara mogen för det.De finns där men han verkar misstolka sin kropp ibland. Det händer att han komme och säger bajsa och ska sitta på toaletten men då ska han bara sitta en så kort stund att ingen hinner hända och 5 minuter senare har han bajsat i blöjan. Men det går ju inte att tvinga fram heller.
    Nä, det kommer när det kommer tror jag!

    Vad skönt att han har vuxit i sin roll som storebror!
    Arvid 061031 ♥ BF 090510
  • Lilybee

    Pormoicheia: Intressant att läsa om Axel, fick en son i november 10 veckor för tidigt och man vet ju inte vad man har att vänta rent utvecklingsmässigt när det gäller honom. Nu räknas han ju som en 2 månadersbebis fastän han är 4 månader.

    Molly pratar mycket här hemma och ganska många ord per mening. Man förstår henne bra i alla fall. Hon har två kusiner på 3,5 år och 2,5 år som har problem med vissa bokstäver och då blir det så mycket svårare att förstå. Men det kommer ju att lösa sig och även tysta barn kommer ju att börja prata

  • Lilybee

    Mamma Heidi: Grattis till teorin förresten. Är det uppkörning nu i dagarna?

  • Pormoicheia
    Lilybee skrev 2009-03-27 13:06:14 följande:
    Pormoicheia: Intressant att läsa om Axel, fick en son i november 10 veckor för tidigt och man vet ju inte vad man har att vänta rent utvecklingsmässigt när det gäller honom. Nu räknas han ju som en 2 månadersbebis fastän han är 4 månader.
    Ja det blir ju lite knepigt då man inte vet hur man ska räkna åldern.

    Dottern föddes 1 månad tidigt men med henne fick vi kortison i tid och hon var ju i princip fullgången fast lite minder i storlek. Så med henne är det ju annat. Men när det blir upp emot 2 månader tidigt blir det ju annat.

    Han har dock utvecklats i samma takt som alla andra och inte varit senare än andra barn, däremot så har han ju sin lite säregna personlighet som troligtvis påverkatas mycket av tiden i kuvösen.
    Han är en riktig ensamvarg och blir lätt stressad och hyperaktiv när det blir för många barn eller för mycket som händer runt omkring honom.

    Han har varit hemma med mig och inte gått på dagis alls och frågan är om dagis skulle fungera överhuvudtaget med tanke på de stora barngrupperna.
    Dagmamma är ju isåfall ett bättre alternativ men vi får se vad som händer.

    Jag läste att de skulle göra möjligheterna att starta egana föräldrakooperativ bättre så det kan ju vara ett alternativ det också...
     
    *ber om ursäkt för slarvfel i stavningen, fingrarna och huvudet kommer inte överens!* : pormoicheia.blogspot.com/
  • lilla bunny
    Heidi1 skrev 2009-03-27 17:19:08 följande:
    tack alla jag har uppkörning 1 april
    Stort lycka till!
    Arvid 061031 ♥ BF 090510
  • LJ2
    Heidi1 skrev 2009-03-27 07:26:35 följande:
    va kul att d gick bra, har d fortsatt att gå bra?? Fru Andersson skrev 2009-03-26 23:03:58 följande:välkommen. när e din yngsta född?? har ju glömt o berättat att jag klarade teorin i tisdag
    hon är född i april -08, så bli 1 år snart =))
    grattis till teorin!!! =))
  • Trakka

    Hej Pormoicheia! 0ch andra nya stjärnor.

    Lova pratar massor. Det är ingen idé att räkna antalet ord i en mening för hon pratar hur mycket som helst.(och sjunger) Först treordsmeningen skrämde livet ur mig eftersom hon då bara var 11 månader. När jag tog en banan hon höll på och kladdade med sa hon: "Ge nanen mamma!" (riktigt surt också) Det är kul att kunna sitta och ha ordentliga samtal med henne. Både jag och hennes pappa var tidiga med talet så det beror säkert mycket på det. Stora dottern var mer "normal" med talet.

    Loke blev sex månader i fredags och jag och det var fyra år sen jag och sambon träffades samma dag. Usch så tiden går! Snart måste jag nog söka dagis också. Det är visst lååååååång väntetid för att få plats på dagiset som ligger närmast brevid vår nya lägenhet och eftersom det är det enda som är på normalt gångavstånd så vill jag gärna att de ska få gå där. Blir så tjorvigt för körkortslösa mig annars. I mars nästa år ska de börja om det blir som jag har tänkt.


    Gumman Troll -96, Fröken Fis -06 & Lillebror 080927
  • LJ2
    Pormoicheia skrev 2009-03-27 07:42:39 följande:
    Pratar era 2-åringar mycket förresten? Axel har nyligen börjat med 2-ords meningar men han är väldigt fårodig och mer av eb betraktare än en talare verkar det som.
    min son var rätt svår att förstå till strax innan jul.. sen kom allt på en gång.. pratar massor, o flera ord på rad.. hela meningar,, blir förvånad ibland.. alla ord blir inte rätt alltid, men man hör oftast vad han försöker säga.. det mesta blir rätt =)) så kul o höra utveckligen.. nya ord hela tiden, o han snappar upp allt!!
  • Lilybee

    Här hemma pratas det för fullt. Det senaste nu är "Jag kommer igen" och så går hon iväg. Hur roligt som helst och gulligt

  • LJ2
    Lilybee skrev 2009-03-30 18:38:53 följande:
    Här hemma pratas det för fullt. Det senaste nu är "Jag kommer igen" och så går hon iväg. Hur roligt som helst och gulligt
    haha.. =))
    här hemma säger han "hejdå, hörs" o höjer upp näven o åker iväg på sparkcykeln =))
    eller när vi ska åka bil " mamma vi ka åka susaaben?" = mamma ska vi åka sursaaben.. undra från vem han lärt sig det, när pappa kör opel???
  • Trakka

    Hallååå!

    Vi måste starta tråd nummer 14 snart! Någon?

    Hur är det FruA? Nån lillebror på gång?


    Gumman Troll -96, Fröken Fis -06 & Lillebror 080927
  • Fru Andersson

    Näingen bebbe än men fy va dåligt jag mått dem senaste 3 nätterna....sovit sammanlagt 5 tim....har skit ont och kan bara inte sova helt enkelt.
    Haft mkt förvärkar och trodde det var dax ett tag m,en icke.....
    Nu e det  3 dar till beräknat bf....men håll tummARNA för mej tjejer att han vill ut nu!!! orkar inte mer.....inatt hade jag sån sjuk halsbränna...kändes som min hals/strupe och allt höll på att brinna upp!! hade sjukt ont ...Mår illa och vill kanppt äta......bläää nu vill jag han ska komma ut! hehehe

    kram

    Starta ny tråd nån?

  • LJ2
    Heidi1 skrev 2009-03-27 17:19:08 följande:
    tack alla jag har uppkörning 1 april
    hur gick det med uppkörning???
Svar på tråden Vi som blev mamma i september/oktober 2006