Inlägg från: atelli |Visa alla inlägg
  • atelli

    Bakmaskinstråden

    Med mjölsorterna ser det ut som matbröd men när man läser jordnötssmör kan man ju börja undra....

    Men det är ju inte så mycket socker i så jag skulle tippa på matbröd ändå!!

  • atelli

    Jag fick tipset att ställa COLOR till Light och att låta maskinen gå på varmhållningen tiden ut. Detta för att fukten som blir vid gräddningen ska gå tillbaka in i brödet.

    Vårt bröd får en hårdare kant i runt brödet än ovanpå men inte så att det blir för hårt.

    Du kan även testa att pensla med vatten när brödet är varmt och att linda in det in en duk - som man gör med tradtionellt bakat bröd.

  • atelli

    Det är lite kul det här. Jag har ALDRIG varit en bakande människa. På sin höjd sockerkaka eller rulltårta. Men nu är det så roligt att baka i maskinen. Kan inte vänta tills familjen har ätit upp senaste alstret och jag kan få börja planera nästa självgjorda recept!!

    Igår gjorde jag ett morots- och solrosbröd. Blev mörkare bröd än förväntat men väldigt saftigt o gott!!

  • atelli

    Ja Carro, jag är åxå nyfiken. Har du tänkt att ha semmelbrödet som fikabröd eller ett sött matbröd. Fylla det med mer mandelmassa o grädde och göra en jättesemla kanske!!

  • atelli

    nu har mina limpor börjat att säcka på mitten.... Vad gör jag för fel?? De verkar jäsa finfint och sen när det börjar gräddas så sjunker de...

    Tips??

  • atelli

    Jag måste bara berätta om mitt matbrödsexperiment som just nu gräddas...! Tänkte att man har ju i russin o aprikoser i bröd, morötter och annat "konstigt". Jag hittade en burk frysta svarta vinbär i frysen och skottade i en deciliter i mitt vita bröd. Tänkte mej ett vitt bröd med några svart-blåa prickar i - ungefär som när man använder russin.

    I maskinen gräddas nu det mest lila bröd jag nånsin sett.....!! Jag återkommer om smaken är bättre än färgen!

Svar på tråden Bakmaskinstråden