• vinterbarn 09 10

    Första barnet oktober 2009

    Här samlas vi som förhoppninsvis blir mammor för första gången i oktober 2009.

    Välkomna!

  • Svar på tråden Första barnet oktober 2009
  • Snowsee
    tiptoe skrev 2009-03-16 09:48:53 följande:
    Håller helt med dig! Men för min del är det faktiskt gynakuten som gett mig oro för att må för bra. När jag fick mf i höstas så frågade de om jag känt av några symptom och när jag då sa att jag mått rätt bra så sa de att det oftast var ett tecken på mf. Blev så arg när de sa så eftersom jag vet att man kan mår väldigt bra utan att det är någon fara. Men självklart etsade den konversationen sig fast i bakhuvudet och ligger där och gnager de dagarna jag mår bra.
    Gud så dumt av dem på gynakuten! Som sagt, man kan ju må bra också utan att det är ngt fel. Det är bara det att här på FL och nästan överallt där man läser så läser man mest om de som mår dåligt. Och det är ju den bild man har av graviditeter (iaf jag) att man "ska" må dåligt, att man "ska" spy en massa osv. Men en kompis systerdotter är nu i v 20-21 någonstans och har inte spytt eller mått illa en enda gång...
  • fruganL

    Jo, men det är ju så. Sidor som dessa målar upp en bild, och där är ju faktiskt missfall nästan vanligare än bebisar också.

    Jag har blivit förkyld. Åt två mackor vid åtta-nio och sov sen igen tio till elva. Gick upp och drack lite vatten och skulle äta en apelsin, men fick blodtrycksfall och började må illa mitt i skalningen. Får det ibland om jag inte ätit något, men åt ju som sagt två mackor tre timmar innan, så magen var ju inte tom.
    Ramlade till toaletten och satt och kallsvettades och tömde tarmen för andra gången idag. Är helt slö. Vet inte om det är förkylningen eller graviditeten. Har i alla fall fått i mig min apelsin nu, men vill bara lägga mig ner igen. Vet inte hur jag ska få i mig mat idag, har ingen energi...

  • Minifer
    SommarDahlia skrev 2009-03-15 18:01:39 följande:
    Minifer: jag måste bara säga att om jag hade haft ditt problem så hade jag skrattat mig lycklig... Nu vet jag iofs inte hur du mår i övrigt och mår du dåligt/illa så bortse helt från de jag skriver.. Känner bara att ack vilket angemänt problem.. själv går jag runt med konstant illamående och har nu gjort det i en månad.. varje arbetsdag är en kamp och vissa dagar kan jag inte ens gå dit.. Lergigan comp har funkat okej från och till men illamåendet finns där alltid... jag längtar så till jag kan känna för att äta igen, saknar verkligen känslan av att laga och avnjuta en god middag.. Jag menar absolut inte att vara otrevlig eller hoppa på... jag mår bara så dåligt och är så trött på att må illa... minns inte ens hur de känns att må bra..
    Men usch vad ledsen jag blir =( Inte för att jag känner mig påhoppad alltså, för det gör jag verkligen inte, utan för att du mår så dåligt =( Fy fan. Hoppas verkligen det blir bättre snart. Hjälp, varför är min stil enorm??? Råkade trycka på någon knapp, vad gör jag?
  • Floff

    Jag tror man måste ta MF-statistiken här på FL med en nypa salt. Alla de som det går bra för, och som inte mår dåligt, skriver nog oftast inte så mycket om detta. Utan det är nog helt enkelt de som har problem som postar mest för att få svar och hjälp. Jag har i alla fall bestämt mig för att nästan inte oroa mig för någonting - inte avsaknad av symptom, inte för mycket symptom.. ingenting förutom kraftiga smärtor och blödningar - vilket jag hittills varit förskonad från.

    Jag mår riktigt illa när jag inte äter på 1-2 timmar.. Det är ganska jobbigt på jobbet eftersom man inte kan sitta och knapra kex eller frukt mitt i möten, i alla fall inte nu innan alla vet. Men när jag väl äter så är det som att magen helt plötsligt bara lägger på ett lock och vägrar ta emot mer - jag blir TOKMÄTT jättefort! Men så 1-2 timmar senare är jag hungrig igen..

  • Minifer

    Ah, det var bara på skärmen den blev stor. Bra, då kan jag fortsätta!

    Jag hör ju till de där som mår snuskigt bra, så jag ska väl inte klaga egentligen, men är inne i en period å jag bara inte KAN sova på nätterna. Antingen har jag som feberkänslor och täcket vill käka upp mig, eller så är jag för varm eller för kall eller så måste jag upp och äta eller kissa. Det kanske låter som värsta i-landsproblemet, men när man inte fått mer än någon timmes sammanhängande sömn per varje upphackad natt blir det ganska jobbigt. Vet ju att det blir så när Minifer tittar ut sedan, men vill gärna ta igen mig innan liksom =) Känner igen det där med oro för att må för bra också. Tror som att man inte har tillräckligt med hormoner. Men det där kändes värre i början, nu är jag helt lugn dock, vilket är väldigt skönt. Men nu tänker jag inte alls lika mycket på att jag är med barn, så har väl kanske med det att göra också.

    Theka och Höstlilja, jag beordrar härmed era stackars kroppar att genast må bra!

    FruganL, tack för tipset! Ska ta mig en ordentlig funderare idag på vad som kan vara bra att ha vid sängkanten. Inatt blev det klyftpotatis sen igår. Listerine fattar jag inte att jag inte tänkt på =)

  • Floff

    Men vänta lite.. Listerine har jag läst att man inte ska använda som Gravid eftersom det är så starkt. Dentan ska tydligen vara bättre..

  • Minifer
    Floff skrev 2009-03-16 12:27:01 följande:
    Men vänta lite.. Listerine har jag läst att man inte ska använda som Gravid eftersom det är så starkt. Dentan ska tydligen vara bättre..
    Hoppla, tack!
  • tiptoe

    Den senaste veckan har jag börjat märka av nya grejjer. Tex att luktsinnet blivit bättre, min kära sambo hade lämnat ett vinglas efter sig, jag kände från andra sidan rummet hur det bara stank rödvin, och ändå var glaset tomt.

    Sen har smaksinnet förändrats, en del grejjer smakar bara för illa nu, senaste är tandkrämen vi har. Måste åka och köpa någon ny nu och se om det hjälper, för fy mår illa varje gång jag borstar tänderna haha..

  • Theka

    Tack, Minifer! Jag sitter här och är lite skraj för att käka nåt. Har fortfarande djävulskt ont i halsen. Det enda som funkade att äta igårkväll var chips (oops) som tuggades och tuggades tills det bara blev smörja som gick lätt att svälja. Tog en halv evighet att ens känna lite mättnadskänsla.

    Ska nog prova med en banan nu innan jag börjar må för illa. Har klunkat mineralvatten här på fm.

  • Tatty09
    Svar på #494
    Jag håller med att man ska njuta av att man mår bra, och att man inte ska bli rädd att något är fel.
    Jag har själv mått illa konstant i snart fyra veckor (är i vecka 10 nu), så om jag helt plötsligt skulle må superbra skulle jag nog misstro lite. Men för er som mått bra från början, var glada för det.
    Jag har många kompisar som har mått bra under hela graviditeten och knappt känt av någonting förrän bebisen börjar röra sig. Jag avundas er.
Svar på tråden Första barnet oktober 2009