Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kan icke biologisk mamma amma det gemensamma barnet?

  Lör 21 mar 2009 18:05 Läst 5109 gånger Totalt 22 svar
  Lör 21 mar 2009 18:05

  Finns det någon som har erfarenhet kring medammande från icke biologisk förälder.

  Är det möjligt och hur gör man?

  Tacksam för svar :)

 • Lör 21 mar 2009 18:27 #1

  Har hört lite här och var (här på fl och dok på tv) att man visst ska kunna amma ett ickebiologiskt barn.

  Tror (vet inte) att man beh lite kemisk (med) hjälp dock.

  Har ej varit i den sitsen, så jag har aldr tagit reda på hur man går tillväga.

 • Lör 21 mar 2009 18:35 #2

  Hej och tack för svar! Vad coolt att du har 4 barn, GRATTIS! Vi har försökt i två år innan vi lyckades :).

  Jag såg också en dokumentär på tv angående detta. En om den fransk konstnär som ammade barn i afrika, den andra om en galen kvinna som ammade andras barn för att "trösta dem" utan att berätta detta för barnets föräldrar... Var det kanske någon av dem du såg?

  Har försökt söka lite på nätet men hittar inte så mycket då jag inte ens vet vad den korrekta benämningen är.. men har hört att det är lite kemisk inblandning i processen... hmmm.. hur tar man reda på det?

 • santan­as
  Visa endast
  Lör 21 mar 2009 19:49 #3

  Såg också på en dokumentär från England (tror jag det var) där den ena kvinnan som födde barnet egentligen var på väg att bli man men fortfarande hade livmodern kvar. "Hon" var alltså mannen i förhållandet med skägg och allt och den andra kvinnan som inte födde barnet var alltså den blivande modern. Låter rörigt men det jag skulle komma till vara att hon fick äta hormoner, börja pumpa igång mjölken och kunde sen amma fullt ut när detvar dags

 • Plupps mamma
  Visa endast
  Sön 22 mar 2009 12:22 #4

  Jag fick mjölk när min ickebiologiska dotter föddes. Jag hade kunnat amma. Personalen på BB frågade om jag också ville amma men just då var det allt annat än praktiskt. Men det strömmade till ändå och jag fick mjölkstockning. Men eftersom jag inte ammade försvann det sen. Jag hade dessutom inte mens under de 9 månader som min fd fru var gravid.


  Hominis mens discendo aliutur
 • Sön 22 mar 2009 15:20 #5

  Vad häftigt att du påverkades så fysiskt av graviditeten plupp.

  Ett tips är att på söka efter information som vänder sig till adoptivmammor som vill amma sitt barn. För visst är det möjligt, inte alls säkert att det kommer att fungera, men det skulle kunna. Det kan räcka med att bara stimulera brösten, t ex pumpa eller mata barnet med tillmatningsset, där bebisen får mat från en slang i munjipan samtidigt som det suger på bröstet.

  Viktigt är att vänta tills den biologiska mammans amning fungerar väl dock.

  Det har kommit upp sådana här trådar då och då, och jag är hemskt nyfiken på om någon har testat att amma sitt icke-biologiska barn. Ni får hemskt gärna skriva och berätta!

 • Sön 22 mar 2009 15:21 #6

  aldrig att jag hade tillåtit karls flickvän att amma mitt barn ( om den flickvännen hade funnits) men denna tråd handlar väl om det e möjligt och ja det e det väl...

 • Plupps mamma
  Visa endast
  Sön 22 mar 2009 15:48 #7
  Ekrlsn skrev 2009-03-22 15:21:48 följande:
  aldrig att jag hade tillåtit karls flickvän att amma mitt barn ( om den flickvännen hade funnits) men denna tråd handlar väl om det e möjligt och ja det e det väl...
  Frågan rör ett lesbiskt par som inseminerats. Där frågan om den ICKEbiologiska MAMMAN kunde amma eller inte. Jag tror inte du ska fundera kring denna frågeställning i ett heterosexuellt förhållande...
  Hominis mens discendo aliutur
 • Sön 22 mar 2009 16:00 #8

  aha då e jag med :D ber om ursäkt :)

 • Mån 23 mar 2009 06:20 #9

  Min fru (medmamma) fick mjölkproduktion när vår son föddes. Hon ville dock inte amma (jag som biomamma ammade honom) och hon hade mycket ont och mjökstockning när mjölken gick tillbaka. Hon tog upp det med BVC sköterskan som dock inte trodde henne. Sedan träffade vi en hbt-kompetent amningsbarnmorska som blev mycket arg över BVC:s bemötande. Min fru skulle självklart ha fått medicin mot mjölkproduktionen så att hon hade sluppit mjölkstockning.

  I andra kulturer är det vanligt att man ammar andra barn än sina biologiska. En vän till mig som är från Syrien ammade till exempel sin syrras båda barn.

  Så svaret på dín fråga är att det går att amma även som icke-biomamma. Om biomamman ammar skall det dock tydligen vara så att det är bra att vänta med att medmamman också ammar tills dess att biomammans amning är etablerad och hon fått upp sin mjölkproduktion. Men detta är bara vad jag har hört och jag är inte amningsbarnmorska. Det bästa är att kolla med en barnmorska som är specialiserad på just amning.

 • Tis 24 mar 2009 09:33 #10

  När vi fick våra twins (ks) som de in från ammningshjälpen och ville att vi båda skulle amma så att det skulle finnas mjölk till båda. De sa att det ända vi behövde göra var att stimulera mina bröst med en pump tills mjölkproduktionen kom igång. Detta kunde ta lite längre tid för mig än för mig flickvän, men det skulle inte vara något problem att få igång den. Nu tackade vi nej till detta för vi ville bara ha en (m)amma till pojkarna och det visade sig vara bra, för mjölken räckte till att helamma båda pojkarna tills de var 6 månader. Nu har jag oxå fött barn och fått möjligheten att amma och är mycket glad för det. Det är en unik närhet.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll