• Gaytjej

    Danska Klinker (adresser och priser)

    Här kommer en lista med namn, plats, webadress samt pris på insemination med anonym donerad sperma på olika danska fertilitetskliniker!

    - Om inte 'läkare' står anget så är det en barnmorskeledd klinik, det är bara på barnmorskeledda kliniker som man även kan få öppen (icke anonym) sperma. Öppen sperma är något dyrare.

    - Priserna är från oktober 2008. Svenska kronan har varierat mellan ca 1,40 och 1,55 SEK på 1 DKK hittills i år

    ¤¤¤ Fyll gärna på tråden med fler kliniker eller kommentarer och erfarenhet från en klinik ni har anlitat! ¤¤¤

    Aagaards klinik
    ÅRHUS läkare
    www.netgyn.dk
    2300 DKR

    Ciconia Aarhus Private Hospital
    ÅRHUS läkare
    www.ciconia.dk
    ? DKR

    Dansk Fertilitetsklinik
    KÖPENHAMN läkare
    www.danfert.dk
    3300 DKR

    Diers Klinik
    ÅRHUS läkare
    www.diersklinik.dk
    3600 DKR

    Faurskov Fertilitet og Ultralyd
    ÅLBORG läkare
    www.fertilitet-ultralyd.dk
    2500 DKR

    Fertilitetsklinik IVF-SYD
    FREDERICIA läkare
    www.fertilitetsklinikkensyd.dk
    2500 DKR

    Gaia
    HOBRO (Nordjylland)
    www.graviditetsklinik.dk/
    2800 DKR

    Gentofte Fertilitetsklinik
    KÖPENHAMN läkare
    www.gentofte-fertilitetsklinik.dk
    ? DKR

    Insemination.dk
    HORSENS (Östra Jylland)
    www.insemination.dk
    3600 DKR

    Maigaard Fertilitetsklinik
    ÅRHUS läkare
    www.maigaard.dk/
    2400 DKR

    Copenhagen Fertility Clinic (fd Nordica Fertilitetsklinikk)
    KÖPENHAMN läkare
    www.copenhagenfertilitycenter.com/
    2300 DKR = 3080 SEK

    Odense IVF-klinik
    ODENSE läkare
    www.odense-ivf.dk
    2500 DKR

    Stork
    KÖPENHAMN
    www.storkklinik.dk
    3950 DKR

    Skive private fertilitetsklinik
    SKIVE läkare
    www.dr-rolighed.dk
    ? DKR

    Trianglen
    KÖPENHAMN (Hellerup) läkare
    www.trianglen.dk/
    3700 DKR

    Vitanova
    KÖPENHAMN
    www.vitanova.dk/svIndex.htm
    4000 DKR

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-11-05 10:20

    Gyn Grønlund
    HELSINGÖR (läkare)
    www.gyngronlund.dk/
    1000 DKK journalsamtal + 2000 DKK DI

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-06-22 10:32
    Sellmer Klinik
    KÖPENHAMN
    www.sellmerklinik.dk/
    500 DKK inledande samtal + 4000 DKK DI (juni 2011)

  • Svar på tråden Danska Klinker (adresser och priser)
  • nadir
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:14:12 följande:
    Tack!! Anonym. Tror inte att barnet behöver mår dåligt av att inte veta vem fadern är. Dessutom finns det ju ingen garanti att barnet kommer att få träffa han. Barnet får veta namnet. Och om man har otur så kanske inte fadern finns i livet vid den tidpunkten då barnet är gammalt nog eller är inte alls vad barnet hade förväntat sig. Så jag säger anonym! Vad vill du helst ha?
    Jag har tänkt fram och tillbaka oerhört mycket om just det där. Jag har svårt att se varför mitt barn skulle vilja kontakta den som donerade sperma. Jag är verkligen för att en förälder är någon som är delaktig, annars är det ingen förälder.. Men inte helt hundra på hur jag ska göra, faktiskt Tycker det är svårt.
  • closetomyheart
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:06:19 följande:
    Tack Beyond Eternity!! Tyckte det var bra att du skrev det här oxå! =) Jag har hört precis det du nu sagt av läkaren på cfc och det är även vad som står i den danska lagskriften angående inseminering. Det underlättar ju mycket för spermierna att bli placerade direkt i livmodern. Jag kommer iaf även fortsättningsvis använda mig av en läkarledd klinik pga detta. Dvs om jag nu inte redan har blivit gravid... Tack igen!!
    Var så god {#lang_emotions_sunny}
    I'm in love with a fairytale, even though it hurts..
  • Moncabang
    nadir skrev 2009-07-27 21:18:06 följande:
    Jag har tänkt fram och tillbaka oerhört mycket om just det där. Jag har svårt att se varför mitt barn skulle vilja kontakta den som donerade sperma. Jag är verkligen för att en förälder är någon som är delaktig, annars är det ingen förälder.. Men inte helt hundra på hur jag ska göra, faktiskt Tycker det är svårt.
    Håller med dig till 10%!! Förälder kommer aldrig donatorn att bli ändå. Och när det gäller en manlig förebild så har jag er pappa som är en helt fantastisk förebild. Det duger gott!
    Du har ju tid att tänka på detta tills oktober iaf. =)
    Kram på dig!
  • nadir
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:24:36 följande:
    Håller med dig till 10%!! Förälder kommer aldrig donatorn att bli ändå. Och när det gäller en manlig förebild så har jag er pappa som är en helt fantastisk förebild. Det duger gott! Du har ju tid att tänka på detta tills oktober iaf. =) Kram på dig!
    10 eller 100 %? ha ha.. ja, absolut, men är lite inne på att åka redan i september.. Vill inte vänta så länge känner jag.. Tills oktober menar jag
  • Moncabang

    Ha ha!! Jag missade en 0-lla... Jag menade till100&!!! Ha ha!
    Mmm kan kan i iaf rekommendera cfc oxå precis som Beyond Eternity.
    Skulle jag göra om det igen så blir det ju cfc igen.

    Dessutom får du faktisk välja hur donatorn skall se ut enligt:
    hårfärg
    ögonfärg
    längd
    vikt

    så du har ju möjlighet att "skräddarsy"! =D Underbart!

  • nadir
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:50:30 följande:
    Ha ha!! Jag missade en 0-lla... Jag menade till100&!!! Ha ha! Mmm kan kan i iaf rekommendera cfc oxå precis som Beyond Eternity. Skulle jag göra om det igen så blir det ju cfc igen. Dessutom får du faktisk välja hur donatorn skall se ut enligt: hårfärg ögonfärg längd vikt så du har ju möjlighet att "skräddarsy"! =D Underbart!
    Det får man ju på Gaia också
    ha ha, men det är ju ingen garanti att det blir rätt ändå, tyvärr alltså "rätt" hårfärg etc.

    Nej men anonym låter inte helt tokigt om det är bättre så. Men du fick två inseminationer under samma ÄL? Så som det stod i informationsbladet? Men det är en kostnad bara? Mystiskt billigt
  • Moncabang

    Nej det blev ju en miss när jag skulle välja hårfärg. Jag valde mellanblon till ljusbrunt, och han hade darkbrown... Samma sak tyckte cfc... Men det spelar egentligen ingen roll, om det nu skulle ta sig.

    Jag betalade 2300 Dkr = 3500 Sek för EN insemination. På cfc gör dom bara en åt gången. Men om du VILL göra en dagen därpå så får du nog betala samma belopp igen...?
    Cfc har inget infoblad mig veterligen...

  • Gaytjej

    Jag skulle inte lägga pengar på att göra två inseminationer utan hellre köra VUL och ägglossningspruta för att säkerställa att sperman kommer dit i rätt tid. Blir man inte gravid är det snarare problem med andra saker (som att ägget inte håller rätt kvalitet) än att någon av spermierna lyckades stöta på ägget.

    På Trianglen där jag gjorde mitt IVF kan man köpa anonym sperma från spermabanken själv och därmed få ett foto på donatorn som bebis, en ljudupptagning, en 30 sidor lång profil, ett testresultat och några textrader om donatorn skriven av de som har hand om själva "tappningen" (säger man i hästvärlden iaf ;). Vi ville ha en donator som inte hade djurallergi i släkten, därav vårt val att köpa sperman själva.

  • Gaytjej
    Moncabang skrev 2009-07-27 21:06:19 följande:
    Tack Beyond Eternity!! Tyckte det var bra att du skrev det här oxå! =)Jag har hört precis det du nu sagt av läkaren på cfc och det är även vad som står i den danska lagskriften angående inseminering.Det underlättar ju mycket för spermierna att bli placerade direkt i livmodern. Jag kommer iaf även fortsättningsvis använda mig av en läkarledd klinik pga detta. Dvs om jag nu inte redan har blivit gravid...Tack igen!!
    1) är det ngn som har ngn länk till den danska lagskriften så att detta med ICI och IUI-sperma går att läsa? Nu framkom återigen motsatsen till det BE skrev här i en annan tråd!

    2) Visst får spermierna ett extra försprång, men de allra de flesta blir ju faktiskt gravida på the old fasion way; att spermierna levereras som vid ett samlag :) Av de par som försökt bli gravida länge på egen hand och därefter tagit hjälp av sjukvården är det bara en liten andel som blir gravida mha insemination av tvättade spermier, där finns de kvinnor som har ett sekret som är svårt för spermier att passera (och de är alltså inte så många).
  • nadir

    Det står i informationsfoldern under Behandlingsförloppet

    Först står det om VUL
    och sedan står det
    "Den naeste dag skal du insemineres, og vi gentager insemination dagen efter igen. Du insemineres altså to ganger i traek. Vi foretager anden insemination lige efter din aeglosning."

    Längst ner på www.copenhagenfertilitycenter.com/behandlingen/insemination-iui.htm kan du ladda ner om du väljer sista ordet, som är insemination. Jag kanske har dåliga kunskaper i danska, men det låter ju sannerligen som det är TVÅ.

Svar på tråden Danska Klinker (adresser och priser)